Písek si počtvrté v řadě připisuje alespoň bod

T ř e b í č - V utkání posledních dvou mužstev první ligy se o vítězi rozhodovalo až do poslední minuty nastaveného pětiminutového prodloužení. Ani to však rozuzlení nepřineslo a oba týmy se tak rozešly s nerozhodným výsledkem v poměru 1:1. Úvodní část vyšla lépe Píseckým, když dokázali jednu ze svých šancí přetavit ve vedoucí gól. Svým bývalým spoluhráčům ho vstřelil Jiří Lála. Domácím se podařilo srovnat hned zkraje třetí třetiny, zasloužil se o to Jiří Beroun. Dalšího střelce už utkání na Vysočině nemělo, a tak si obě mužstva připsaly po bodu - pro Písek to znamená vyrovnání bodového rozdílu s dvanáctou Olomoucí.
Redaktorovi třebíčského webu se v zápase nejvíce líbil výkon brankáře Edgarse Masalskise, dále Lukáše Ziky a Jiřího Lály. První jmenovaný získává do naší ankety Hráč sezóny tři body, druhý dva a třetí jeden bod.
1.liga ČR, 16. kolo, st 27.10.2004
Třebíč
Písek
1:1
0:1,0:0,1:0
Branky: 41.Beroun (Oliva) - 12.Lála (Šimek).
Rozhodčí: Trombík - Dřínovský, Klein .
Vyloučení: 2:3.
Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 450.
Třebíč: Luňák (Koťátko) - Kučný, Horák, Kališ, Duben, Hrbáček, Míka, Svačina, Čížek - Beroun, Žiška, Šulc - Fryauf, Oliva, Valko - Šindel, Sobotka, Škoda - Topol, Kubiš, Caha.
Písek: Masalskis (Špiler) - Burkoň, Procházka, Neckář, Veselý, Malinský, Vyskočil (Svoboda, Peroutka) - Zika, Nouza, Jelen - Hájek, Šimek, Míka - Lála, Filipi, Král - Řehoř (Kašpar, Kořánek).
Domácí kapitán Žiška ani nestačil rozehrát úvodní buly a sedm sekund po zahájení zápasu putoval na trestnou lavici. Ke štěstí domácích a smůle hostí přesilovka rychle uběhla bez gólu a pokračovalo se v plném počtu. První šanci zápasu vypracoval ve čtvrté minutě třebíčský Valko, kdy od modré prokličkoval do pásma a vystřelil na bránu. Odražený puk pak zpoza brány nahrál dopředu Olivovi, ale ani následná Kališova pecka od modré svůj cíl za zády Masalskise nenašla. Písečtí kontrovali vzápětí Lálou. Trojka Oliva – Fryauf – Valko byla i nadále velmi aktivní a vytrvale i nadále Jihočechům zatápěla. V osmé minutě dostal na útočnou modrou pěknou přihrávku do jízdy od Nouzy Zika. Ten vypálil po ledě až příliš uspěchaně, takže domácí gólman Luňák kotouč vyrazil do bezpečí. To však byla jedna z mála ojedinělých akcí hostí, neboť prvních deset minut zápasu byli daleko aktivnější Třebíčští, kteří vytrvale Masalskise zaměstnávali. Vzápětí však jako když utne a aktivita Horácké Slavie byla ta tam: houževnatý Filipi se propasíroval přes modrou do solidní pozice, ale jeho střelu Luňák ještě vykryl a vyrazil do rohu. Tam byl však v souboji úspěšnější písecký Šimek, puk téměř naslepo nahodil mezi kruhy zcela osamocenému Lálovi a ten bez okolků z voleje vymetl domácí síť – 0:1. Ex-třebíčský hráč tak otevřel skóre a domácím jakoby ztuhly svaly. Do konce třetiny se předvedl Topol, kdy obdržel od Míky přihrávku do jízdy na modré, ale jeho střela jen otečkovala vršek Masalskisovy hole. Ještě se pokoušel prosadit těsně před píseckou brankou Sobotka z otočky, ale puk zblokoval Malinský vysoko do ochranné sítě, a ani Žiška se z individuální akce neprosadil, neboť narazil hned na tři důsledné písecké hráče.

Jedinou branku domácích vstřelil Jiří Beroun po nájezdu Jiřího Olivy.

Druhá třetina začala opravdu vlažně a prakticky prvních pět minut nepřišla ani na jedné straně vážnější šance. Pouze Žiška hledal zpoza brány postaveného Šulce, ale ten byl spolehlivě pokryt píseckými obránci. V polovině zápasu bylo nejaktivnějším "hráčem" na třebíčském stadionu publikum, které marně vzývalo svoje hochy do akce. Ačkoli se ojediněle pokoušeli o úspěch Valko s Fryaufem, zapotil se spíše Luňák, který musel čelit stále častějším útokům Píseckých. Filipi byl sice na modré zablokován, ale k puku se dostal Král, ovšem jeho střela neměla potřebnou razanci a domácí gólman ji v pokleku zlikvidoval. I nadále hosté s domácími cvičili v jejich obranném pásmu, posléze od modré pálil Šimek, následně od mantinelu Hájek. Nato však Třebíčští kotouč vyvezli ven a zklidnili tak nebezpečnou hru soupeře. Na oplátku si na Masalskise vyšlápli Valko s Olivou; ten však byl nekompromisně vytlačen od brankoviště a puk skončil na boční síťce. Ve 36. minutě kopíroval domácí Fryauf Lálovu gólovku z první třetiny – od bojujícího Valka dostal přihrávku mezi kruhy, avšak pozorného Masalskise nepřekonal. Třetina se dohrávala, minutu a půl před sirénou byl vyloučen hostující Jelen, ale domácí nabídnutou početní výhodu nevyužili.

Ještě po úvodním buly třetí třetiny seděl Jelen na trestné lavici. Sotva ale naskočil na led, třebíčský útok přelétl jako vítr střední pásmo. Oliva vystřelil, Masalskis však nesevřel kotouč, ten mu vypadl do brankoviště a pro najíždějícího Berouna bylo doklepnutí do prázdné sítě již jen povinností – vyrovnáno na 1:1. Za příkladnou akci sklidili aktéři vyrovnávacího gólu patřičné ovace ochozů a hned mohli hrát domácí klidněji. Vyloučení Nouzy ve 47. minutě však nevyužili, i když například Topol a Šindel šli na bránu se vší důsledností. V další akci se proháčkoval přes modrou Beroun, k odraženému puku se dostal Valko, ale Masalskis chytal opravdu výborně. Síly se vyrovnaly bez využití a na druhé straně se vzápětí pokoušeli o úspěch Jelen a Zika. Třebíčští přečkali prozměnu vyloučení Fryaufa, a tak se pomalu ale jistě blížila třetí siréna. Druhá polovina třetiny se proto hrála na jistotu, ani jeden celek nechtěl chybovat, a proto byla hra poměrně neatraktivní, vyrovnaná, málo pohledná. V normální hrací době se tedy nerozhodlo a šlo se do prodloužení.

Hra čtyři na čtyři sice přinesla více prostoru pro hru a šance, ale oba celky pokračovaly v opatrné taktice, smířeny s dělbou bodů. Spoléhalo se na zajištěnou obranu a rychlé průniky. První z nich předvedl písecký Šimek, ale na Luňáka vyslal až příliš propagační střelu, která s jistotou skončila v jeho lapačce. Jedinečnou šanci ke skórování domácí promarnili při vyloučení Řehoře. Po Olivově ráně měl Masalskis co dělat a Třebíčští dále roztáčeli kolotoč v útočném pásmu, avšak chyběl pořádný tah na branku a Jihočeši se ubránili. Na druhé straně se ještě Jelen pokusil o rychlý brejk, na modré za jízdy tvrdě vystřelil, ale Luňák vyrážečkou zakročil. Pětiminutové prodloužení tak žádný gól neutnul a celky z chvostu tabulky se rozešly smírně.

Ohlasy trenérů

Milan Mazanec (trenér IHC Písek): "Každý viděl, že to byl souboj posledního s předposledním, takže tam moc té hokejové krásy nebylo. My jsme měli to štěstí, že jsme dali díky bývalému třebíčskému hráči první branku dost brzo; pak jsme bránili. Chvíli byli domácí zakřiknutí, tudíž jsme měli trochu více ze hry. Ve druhé třetině jsme polevili, respektive soupeř zlepšil výkon, a obraz hry se změnil. Tam jsme měli štěstí, že jsme neinkasovali; můžeme děkovat v průběhu celého zápasu Masalskisovi, který nás podržel a drží vlastně už druhý zápas - brankaři vůbec nás drží."

Josef Horešovský (trenér SK HS Třebíč): "Je pozitivum, že jsme po třech zápasech neprohráli, že jsme znovu bodovali. Samozřejmě, je to jeden bodík, který v momentální situaci moc neznamená. Ale mohl by znamenat pro mužstvo to, že přece jen kousíček sebevědomí přibude a že bychom mohli do těch dvou dalších zápasů jít a doufat, že naše hra půjde nahoru. Je to třeba divné říkat, že výkon byl trochu lepší - poněvadž jak řekl kolega, moc hezké utkání to nebylo - ale my jsme v takovém stavu, že jakékoliv malé zlepšení musím poznamenat. Dneska kromě pozitiva, že jsme vyprodukovali bod je, že jsme přece jen už vyprodukovali nějakou tu šanci, což v minulých zápasech bylo minimální. Takže i toto je možná takové malinké nakročení ke zlepšení výkonu."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy