Šimek opět trefil druhý bod v prodloužení

Kapitán mužstva Šimek znovu po týdnu vstřelil v nastavené době gól, což znamená, že písečtí hokejisté vezou z Mladé Boleslavi dva body, první letošní z ledu soupeře! První gól vstřelil boleslavskému Musilovi Burkoň, čímž hosté vyhráli první třetinu. Ve prostřední třetině domácí skóre otočili Toužimským a Krupkou, ale ve třetí náskok dvakrát ztratili. Nejprve podruhé překonal Musila Nouza, na což bleskurychle domácí tým odpověděl z hole Hradeckého, a následně se prosadil také zbrusu nový útok exbudějovických hráčů Lála, Filipi, Hájek, který vrátil stavu remízovou podobu. Už už to vypadalo, že si oba soupeři rozdělí po bodu, když 68 vteřin před koncem prodloužení uzmul Šimek druhý bod pro Písek. V brance píseckého mužstva nastoupil opět Lukáš Mensator.
1.liga ČR, 14. kolo, st 20.10.2004
Mladá Boleslav
Písek
3:4p
0:1, 2:0, 1:2 - 0:1
Branky: 35. Toužimský (Oliverius), 39. Kupka (Oliverius, Metlička), 47. Hradecký (Nedorost, Morava) - 12. Burkoň (Neckář, Nouza), 47. Nouza (Jelen), 50. Filipi (Hájek), 64. Šimek (Míka, Řehoř). Rozhodčí: Hodek – Chochola, Pokorný. Vyloučení: 8:7. Využití: 2:2. Diváci: 1500. střely na branku: 41:43.
Mladá Boleslav: Musil – Morava, Drtina, Toužimský, Jareš, Meňhart, Pojkar – Kameš, Hradecký, Kadlec – M. Krupka, Oliverius, Metlička – Jaroš, Vondrka, Říha – Weiss, Nedorost, Jakeš.
Písek: Mensator – Neckář, Burkoň, Malinský, Procházka, Vokatý, Svoboda – Zika, Jelen, Nouza – Míka, Šimek, Kašpar – Lála, Filipi, Hájek – Kožnar, Štefan, Řehoř.
V úvodní třetině byli domácí hokejisté lepším celkem, vypracovali si i více střeleckých příležitostí. Mensator ale střeleckým pokusům boleslavských útočníků úspěšně čelil. Naopak hosté se do šancí dostávali jen sporadicky. Z minima šancí ale dokázali vytěžit maximum. Ve 12. minutě Píseckým pak stačili pouhé čtyři vteřiny k zužitkování přesilovky a Burkoň jim zajistil vedení – 0:1.

Střelecké trápení domácích ukončila až 34. minuta. Přihrával Oliverius a Toužimský od modré nedal píseckému gólmanovi šanci - 1:1. Ve 39. minutě pak pálil Metlička, jeho střelu dorážel za Mensátorova záda M. Krupka a Boleslav vedla 2:1.

V poslední části zahájil brankovou přestřelku hostující Nouza gólem vteřinu před vypršením písecké přesilovky. Ještě v téže minutě ale šli domácí opět do vedení. Moravovu střelu Mensator ještě vyrazil, jenže Hradecký svou dorážku již nasměroval k radosti domácích fanoušků do sítě – 3:2. V 50. minutě bylo opět srovnáno. Střílel M. Hájek, Musil stačil jen vyrazit a Filipi do prázdné branky upravil na 3:3. V samém závěru hráli domácí přesilovku, jenže přišel zbytečný faul kapitána Moravy a bylo po šanci.

Navíc Boleslav začínala nastavený čas pouze ve třech. Přesto úvodní minutu prodloužení přežila bez újmy a sama se dostávala do šancí. Jenže Mensator se překonat nenechal. Naopak v 64. minutě si asistenci připsal písecký Mika a Šimek po jeho přihrávce trefil hostům dvoubodový zisk.

Ohlasy trenérů

Václav Baďouček (asistent IHC Písek): „My jsme jako vždy jeli s přáním získat nějaký ten bod. Nakonec jsme rádi za dva. Podle vývoje utkání mohly být i tři, ale také nemusel být ani jeden. Myslím si, že výsledek je spravedlivý. Kromě druhé třetiny, která byla rozháraná vinou vyloučení, si troufnu říci, že jsme v některých fázích byli trošičku nebezpečnější, než domácí.“

Miloslav Hořava (BK Mladá Boleslav): „Doufali jsme, že se z krize dostaneme, ale v našem provedení byla dobrá pouze druhá třetina. Jinak byl náš výkon špatný, inkasujeme laciné góly. Naopak sami ze šancí branky nedáváme. Cítím, že na mužstvu je určitý útlum. Udělali jsme sice opatření, aby se výkon a hra oživily, to se nám ale bohužel nepovedlo. Proto musíme bojovat dál a musíme se s tím nějakým způsobem vyrovnat.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy