Písek venku opět neuspěl


Ani tentokrát Písečtí z cizího ledu body nevezou a zůstávají třináctí, když potřetí v řadě prohráli venku 1:2. Po Kadani a Olomouci tímto výsledkem skončilo utkání v Opavě. Jediný úspěch Písku znamenající vyrovnání zařídil v druhé třetině Šimek, kterému stejně jako domácím ke skórování pomohla přesilová hra. Za Písek opět skvěle chytal karlovarský Mensator, kryl 35 střel domácích, ale osmé letošní prohře týmu trenérů Mazance a Baďoučka stejně nezabránil.
Nejlepšími hráči Písku v Opavě podle opavské redakce byli: 1. Mensator (získává tři body), 2. Nouza (2) a 3. Míka (1).
1.liga ČR, 10. kolo, po 4.10.2004
Opava
Písek
2:1
1:0, 0:1, 1:0
Branky: 18. Rozum (Procházka R.), 45. Houdek (Adamčík) - 37. Šimek (Míka, Malinský). Rozhodčí: Polák - Chocholouš, Poruba. Vyloučení: 3:5 + Procházka R.(OPA) 5 a do konce. Využití: 2:1. Diváci: 200. střely na branku: 37:22.
Opava: Šlupina - Přibyla, Vnenk, Procházka, Bartoň, Kramný, Všetečka, Houdek - T. Lhotský, Harazim, Rozum - Adamčík, Boháč, Kříž - Hebar, Vítek, Zbořil - L. Lhotský, Kašík, Suchánek
Písek: Mensator - Neckář, Burkoň, Procházka, Malinský, Tupý, Svoboda - Jelen, Nouza, Míka - Zika, Šimek, Řehoř - Kořánek, Štefan, Kašpar - Kožnar.
Písek, povzbuzený vítězstvím nad Berounem, za prvních 30 minut v Opavě nepředvedl téměř nic. Domácí si na ledě dělali co chtěli a před Mensatorem se zjevoval jeden hráč Slezanu za druhým. Nebezpečí přicházelo dokonce i v písecké přesilovce, ale Mensator pohotovým zásahem holí zmařil velkou šanci dvojice Boháč - Hebar. Právě slovinský útočník v barvách Opavy se stal vrchním spalovačem šancí, nejméně třikrát mohl pohnout ukazatelem skóre, ale nestalo se. Ze všech šancí dokázala Opava v první třetině využít pouze dvojnásobnou přesilovku. Nejprve šel sedět Zika za faul, klíčové ale bylo vyhození puku Mensatorem mimo plexisklo, za které přivítala trestná lavice dalšího hráče v modrožlutém. Kombinaci opavského útoku zakončil zametením puku do soupeřovy branky Rozum, pro kterého to byla první trefa sezóny po devíti neúspěšných zápasech.

Písek nezapnul ani ve druhé třetině, jeden z mála hokejových momentů předvedl v 28. minuě Řehoř, když si efektně obhodil na levém křídle Adamčíka, přes Bartoně se ale už k zakončení nedostal. Vyrovnání se přesto hosté dočkali a domácí jim k tomu velmi pomohli. Robert Procházka se pošťuchoval s jedním se soupeřů a trochu svůj důraz přehnal. Jeho hůl se svezla do soupeřova obličeje a opavský obránce musel sledoval zbytek zápasu už jen z tribuny. V pětiminutové přesilovce se Opava dokázala bránit necelé dvě minuty, pak ale našel Míka přesnou přhrávkou na levém kruhu Šimka a ten pohodlně srovnal.

Písek mohl jít ještě v téže přesilovce do vedení, ale obránce Burkoň byl svou pozicí před Šlupinou tak překvapen, že mu puk poslal jen do lapačky.

Do třetí části opavští trenéři proházeli útočné trojice a vyplatilo se. V jedné z dalších přesilovek se na modré dostal k puku Houdek a při svém prvním zápase za Opavu zaznamenal vítězný gól.

Slezan ale musel o tři body ještě hodně bojovat. Písečtí se zvedli, vrhli se do honby za vyrovnáním a téměř se jim to povedlo. Šanci Štefana vychytal Šlupina, Jelen střílel zblízka mimo. Smolařem zápasu se stal obránce Burkoň, který ve druhé stoprocentní šanci opět neuspěl, puk poslal jen do Šlupinovy náruče a ještě dlouho držel nevěřícně hlavu v dlaních. Poslední porci štěstí si domácí vybrali 15 vteřin před koncem, kdy Malinského pokus od modré odrazila mimo kluziště horní tyč.

Ohlasy trenérů

Milan Mazanec (Písek): Byl to pro nás smolný zápas, táhne se to s námi od začátku sezóny. Nedáváme branky a to se projevilo i dnes, měli jsme hlavně v druhé půlce zápasu možnosti, ale neuspěli jsme.

Karel Suchánek (Opava): Dneska nám chyběl důraz, tlak na branku. Opticky jsem sice soupeře přehrávali, na to se ale nehraje. Stačila hrubá chyba Roberta Procházky a využitá přesilovka a soupeř byl zpátky v zápase. Hráči nepochopitelně nestřílií, neustále hledají lépe postaveného brankáře. Po dvou třetinách jsme měli vést 5:1 a ne se strachovat o výsledek.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy