Písek po lítém boji padl v Kadani

Písek přijel do Kadaně s obrannou hrou, hned od začátku hrál v Kadani odzadu a snažil se využívat rychlých výpadů. To se excelentně povedlo hned v sedmé minutě, když na začátku akce byl průnik Filipiho a na konci skvělé zakončení Nouzy. Písek statečně bránil svůj hubený náskok celou první i druhou třetinu, ovšem v poslední části se Kadani podařilo v přesilové hře šťastně vyrovnat a šest minut před koncem vstřelit vítěznou branku. Po zápase vyhodnotila redakce www.skkadan.cz tři nejlepší hráče v píseckém dresu: 1. Zdeněk Šmíd 3 body, 2. Tomáš Nouza 2 body, 3. Lukáš Zika 1 bod.
1.liga ČR, 6. kolo, st 22.9.2004
Kadaň
Písek
2:1
0:1, 0:0, 2:0
Branky: 46. Klaus (Kajer), 54. Pech (Kajer) – 7. Nouza (Tupý, Filipi). Vyloučení: 4:5, navíc Klaus (KAD) 10 minut. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 550. Střely na branku: 47:26.
Kadaň: Jež, Pospíšil J. – Klaus, Špelda, Štelcich, Hlavatý, Kameš, Vobořil – Stavenský, Kuchler, Polanský, Polák J., Pech, Kajer, Pelán, Jabrocký, Kreuzman, Tvrdek, Žák, Polák M., Hlusička.
Písek: Šmíd, Špiler – Vokatý, Tupý, Malinský, Veselý, Procházka, Svoboda, Burkoň – Jelen, Nouza, Filipi - Kašpar, Šimek, Míka - Kořánek, Štefan, Zika - Kožnar, Řehoř.

Jedna akce rozhodla o vítězi třetiny

Kadaň se hned od začátku snažila přebruslit svého soupeře, první akce skončila rozsvícením červeného světla, které však pro tentokrát neznamenalo branku, puk zasáhl pouze boční síťku. Vzápětí se kadaňským naskytla příležitost k brejku, díky kterému se brankář hostí Šmíd poprvé v zápase seznámil s pukem. Další dobře rozehraný útok domácích pomohl zastavit až Martin Veselý podražením a ve 4. minutě tak poprvé oslabil svůj tým. Přesilovka vyšla jednoznačně pro Kadaň, když zcela ovládla obrané pásmo soupeře a vytvořila si několik slibných šancí.

V nenápadně vyhlížející akci se v 7. minutě dokázal uvolnit písecký Tomáš Nouza a brankář Petr Jež byl proti jeho střele bezbranný. Hosté se ujali vedení 1:0. Gólem si Písek o nějakou tu příčku zvedl sebevědomí, ale kadaňská obrana mu nedovolovala ohrozit Ježovu svatyni. V 10. minutě se k puku dostal Michal Polák, prokličkoval celým kluzištěm, svou střelou však trefil pouze Šmída. Ledová plocha jako by se zmenšila pouze na obranou třetinu hostí, ale ani to nepomohlo. Jarda Polák se objevil před brankou úplně osamocen, obránci byli zaměstnáni zbytkem kadaňského útoku, přesto Jarda střelu nezvedl dostatečně vysoko a Šmíd si stále držel čisté konto. V závěru třetiny se písecké útočné komando v čele s Nouzou na chvíli usídlilo před brankou Petra Ježe, ten se však nenechal překonat ani v opakovaných střelách. Stav 1:0 se domácím rozhodně nelíbil, v 18. minutě se na Šmídovu bránu řítil Jabrocký, puk však pouze orazítkoval jeho masku. V následujících chvílích se hodně přiostřilo a k údivu všech přítomných byl vyloučen dvě minuty před koncem první třetiny Michal Polák za nebezpečnou hru vysokou holí. 60 vteřin před prvním hvizdem fauloval i hráč Písku a odešel na dvě minuty za nedovolené bránění. V závěrečných vteřinách si Kadaň vytvořila velký tlak, který vyvrcholil bitkou před brankou píseckého muže s maskou. Drobná šarvátka byla však trestána naprosto neuvěřitelně. Rozhodčí k údivu všech vyloučil dva hráče domácího celku, šest vteřin před odchodem do šaten odešli zahřívat trestnou lavici z Kadaně Jarda Polák za sekání a Martin Klaus obdržel osobní, desetiminutový trest. Poslední trest získal ve stejném čase hráč hostí Filip Procházka za hrubost. První třetina tak skončila ve velmi nervózní náladě.

Druhá třetina: Hosté si škrtli tak akorát zápalkou

I přes více vyloučených hráčů domácího celku, jediným útočícím týmem byla Kadaň. Hned ve 22. minutě úřadoval před brankou hostí Pech. Neujala se však ani jedna z jeho tří střel. První chvíle na ledě byly opět plně v režii Kadaně. Nápor, jež kadaňští vytvářeli, dokázal přerušit, jak jinak než faulem. V 24. minutě Tomáš Nouza přidržel najíždějícího kadaňského hráče. O nádhernou přesilovkovou střelu se postaral Jarda Polák, kotouč ale neskončil dál než ve Šmídově náruči. Krátký přesun hry do obraného pásma Kadaně vedl až k otevření vrátek na trestnou lavici domácího celku, kterými nakonec prošel Jarda Kreuzman. Dvě minuty mu byly připsány za podražení. Písek v přesilové hře Petra Ježe nedokázal příliš ohrozit. Utkání dostávalo nádech nervozity, o což se nemalou měrou postaral rozhodčí, který trestal zajímavou metodou. Velmi nebezpečné zákroky zůstávaly přehlédnuty a drobné potyčky byly odměňovány dvěma minutami. Stejně tomu bylo i při vyloučení Milana Vobořila ve 33. minutě. Milan Vobořil se ihned po svém návratu na led postaral o pozdvižení, když rovnou z trestné lavice zachytil přihrávku a sám se řítil na Šmída. Ten si ho však ohlídal a nenechal se překvapit ani dorážkou. V 35. minutě se dobrým zákrokem blýskl i Petr Jež, po těžce vypracované šanci. Několik minut se Písek nechtěl vzdát puku, účast celé písecké pětky v obraném pásmu Kadaně vyústila v šanci domácích. Tři na dva procházeli hráči Kadaně přes střední pásmo, Klaus však neskóroval. Kvalitnímu výkonu Kadaně chyběl už pouze vytoužený gól.

Třetí třetina: Větší aktivita rozhodla

Po dvou třetinách , kdy se stav nezměnil a zůstával 1:0, Kadaň šla do závěrečné dvacetiminutovky pouze s jedním cílem. Vstřelit branku! O vyrovnání se usilovně pokoušely všechny pětky, výsledný tlak nevydržel Jiří Jelen a dobruslil ve 44. minutě pouze na trestnou lavici. Vzápětí byl po právu rozezlen před Šmídovou brankou Standa Stavenský, když rozhodčí ve chvíli, kdy puk již mířil za Šmídova záda, z neznámého důvodu zapískal a gól nebyl uznán. Rozčílení se přeneslo na celý tým, Martin Klaus několik minut držel útočné pásmo a v rychlých intervalech zkoušel brankáře hostí. Onen vytoužený gól padl za několik vteřin, ve 46. minutě právě z hokejky Martina Klause. Stav 1:1 poslal hokej na vyšší úroveň. Kadaň střílela z každé pozice, střelu si připsal snad každý. Nálada se zvedla i v hledišti. Podporu fanoušků hráči museli cítit. Neuvěřitelný nápor domácích nemohl skončit jinak než gólem. O neskrývanou radost hráčů se postaral v 54. minutě střelec Lukáš Pech, kterému nahrával Kajer. Písku se ovšem vývoj utkání nezdál a o minutu později atakoval Ježe hráč hostí. Jež však akci naprosto kontroloval. Začal se hrát poměrně tvrdý hokej. Rozhodčí vypjaté utkání nechtěl příliš přerušovat a tak mnoho zákroků zůstalo nepotrestáno. 59. minuta byla ve znamení kadaňské střelby, Písek si vyloženě říkal o branku. Hra se otevřela a kadaňský betonový muž musel chvílemi zachraňovat na brankové čáře. Infarktový závěr – Kadaň úřadovala v útočném pásmu, branku Písku již nehájil Šmíd, který byl nma poslední okamžiky odvolán. Další gól však nepadl. Utkání skončilo 2:1.

Ohlasy trenérů

Milan Mazanec (trenér IHC Písek): „Myslím si, že střelecká nemohoucnost obou mužstev vyústila v holomajznu, která diváky asi moc nenadchla. Domácí pak aspoň získali body. Když se na obou stranách nedají góly do prázdné brány, nemůžeme hrát dobrý hokej. Jinak to byl z mého pohledu bojovný a odpovědný zápas.“

Alois Chlustina (trenér SK Kadaň): „Po velmi těžkém výkonu, kdy Písek z druhé střely dal jedinou branku, stáhl se do sebe a bránil ve čtyřech hráčích na modré čáře. My jsme na svého soupeře nenašli zbraň, to znamená, že jsme puky jen prováželi a nastřelovali. Zápas se z 80% odehrál v třetině Písku, ale vynikající brankář Šmíd byl pro naše hráče velkou překážkou. Jen vůlí a bojovností jsme dokázali otočit výsledek z 0:1 na 2:1. Za což chci hráčům poděkovat, protože tohle utkání bylo jedno z nejtěžších, které jsme zatím odehráli.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy