Body na Písek znovu nezbyly

Ani v druhém utkání písečtí hokejisté nezabodovali a moc nechybělo, aby na jejich střeleckém účtě opět zůstala nula. Až 89 vteřin před koncem se konečně podařilo překonat brněnského brankáře Maláče Davidu Míkovi, který se tak stal prvním střelcem Písku v nové sezóně. Jediný úspěch na jasném výsledku nic nezměnil, domácí totiž předtím vyzráli na Špilerovi hned pětkrát, z toho čtyřikrát při přesilovce. Písečtí tak s prázdným bodovým kontem figurují společně s Opavou na třináctém místě tabulky jen o skóre za dvanáctou Třebíčí.
1.liga ČR, 2. kolo, so 11.9.2004
Kometa Brno
Písek
5:1
0:0, 3:0, 2:1
Branky: 21. Baranyk (Lhotský, Elsner), 29. Moskal (P.Staněk), 34. Chvojka (Appel), 47. Nohel (Baranyk), 55. Mikel (Brančík) - 59. Míka (Šimek, Malinský). Rozhodčí: Blecha - Pacal, Drábek. Vyloučení: 8:9, navíc Neckář (Písek) 10 minut. Využití: 4:1. Diváci: 800.
Kometa Brno: Maláč - Mikel, P.Staněk, Elsner, Lhotský, Šmach, Chvojka - Černý, Brančík, Navrátil - Baranyk, Sedlářek, Nohel - Appel, Moskal, A.Staněk.
Písek: Špiler - Vokatý, Neckář, Malinský, Procházka, Svoboda, Tupý, Burkoň, Veselý - Zika, Nouza, Jelen - Míka, Šimek, Kašpar - Řehoř, Štefan, Kořánek - Kožnar.

V prvním letošním domácím zápase přivítala Kometa Brno na ledě haly Rondo jihočeský Písek. V její sestavě stále chyběl zraněný Roman Meluzín, neboť trenéři nechtějí uspěchat jeho návrat do sestavy. Oba týmy svá minulá utkání prohrály a Písek dokonce ani nedokázal doma proti Mladé Boleslavi vstřelit branku.

Brněnští fanoušci patří mezi ty více temperamentní a tentokrát se hned v úvodu “předvedli”. Již po 17 vteřinách hry musela být hra zastavena, neboť hrací plochu za hostující brankou zaplavila spousta malých papírků, které se snášely z brněnského “kotle”. Utkání se muselo přerušit a pokračovalo až po úklidu. Ve 2. minutě se ocitl sám před píseckým gólmanem Špilerem Nohel, ale tak dlouho si šteloval puk na střelu, až jej od něho jeden písecký obránce odstavil. Brněnský brankář Maláč si poprvé šáhnul na puk ve 4. minutě, kdy v početní výhodě střílel hostující Neckář a jeho ránu dorážel Jelen. První přesilovka hostí končila, když projel s pukem Baranyk až do útočného pásma a střílel jedovatou střelu přes obránce – i tentokrát byl Špiler pozorný. Až na dno svých brankářských schopností si pak písecký gólman šáhnul v 10. minutě, když se mu povedlo vychytat před bránou osamoceného Appela. Na druhé straně se mohlo červené rozsvítit o dvě minuty později. Po zmatku, který spáchala brněnská obrana na vlastní modlé se puk odzazil k nehlídanému Zikovi, který si to našlápnul směrem k brněnské brance. Souboj tváří v tvář střelec – brankář vyzněl lépe pro Maláče. V 15. minutě hosté dostali dárek od brněnského útočníka Moskala v podobě dvouminutové početní výhody, neboť naprosto zbytečně při vhazování atakoval píseckého Jelena. Početní převaha na ledě moc znát nebyla, stejně tak jako v další přesilovce hostí, která na tu předešlou skoro plynule navázala. Během 4 minut se hosté zmohli na jedinou nebezpečnou střelu. První přesilovku si domácí tým zahrál až na konci první třetiny a zle trápil bránící píseckou čtveřici. Asi půl minuty před první sirénou mohl otevřít skóre Baranyk po Jelenově zaváhání u modré čáry.

Přesilovka ve které Brno mělo výraznou převahu pokračovala i na začátku II. třetiny. Ale domácí si již takový tlak nedokázali vytvořit. Až těsně před návratem Neckáře na led se jim povedlo zformovat pověstný zámek a puk, putující po ose Elsner – Lhotský – Milan Baranyk nakonec skončil až za Špilerovými zády – 1:0. Jihočechům chybělo k ubránění přesilovky 7 sekund. A ve 23. minutě mohlo být pro Písek hůř, Sedláček zachytil vyhození obránců, ale po jeho přihrávce Staněk pálil jen do připraveného Špilera. Během 28. minuty pokračovalo ostřelování písecké branky. Postupně se objevili sami před brankářem hostů Brančík a Baranyk, ale Špilera nepřekonali. Ve 29. minutě využil v přesilovce Patrik Moskal přihrávky Staňka a zvýšil na 2:0. O čtyři minuty později přidržel Baranyka Řehoř a v přesilovce stačilo domácím 16 sekund aby ji využili. Appel nahrával a Petr Chvojka od modré propálil všechno včetně Špilera – 3:0. Přesilovky domácích pokračovaly, neboť dvakrát krátce za sebou šel pykat Zika a napodruhé verdikt rozhodčího natolik rozrušil obránce Neckáře, že si vykoledoval desetiminutový osobní trest. Při přesilovce nejprve trefil Baranyk tyč a poté měli Brněnští dokonce více než minutovou přesilovku pět na tři. Ta se jim moc nevedla, ovšem po návratu prvního z vyloučených si opět vytvořili drtivý tlak. Písecká obrana se jen zmateně pohybovala před brankou, zatímco útočící pětice kombinovala a střílela. Od čtvrté branky zachránily hosty zákroky brankáře a nakonec i konec třetiny.

Třetí třetinu začala menší potyčka nedaleko Maláčovy branky, ale nakonec se odměna pro účastníky v podobě trestů nekonala. Ve 47. minutě přidal Pavel Nohel další branku po spoleupráci s Baranykem – 4:0 a pátý úspěch Komety zaznamenal po dorážce Brančíkovy střely Jan Mikel přes bezmocně ležícího Špilera. Ve 57. minutě brutálně sekl Kořánek útočníka domácích Černého, který se pak otřesený notnou chvíli pomalu zvedal z ledu. Pak se postupně zaplnila i trestná lavice na druhé straně – Lhotským a Moskalem – a při hře 4 na 3, kdy již domácí trochu polevili v pozornosti vědomi si pětigólového náskoku, dokázal vstřelit David Míka letošní první píseckou branku a tím zkazil Maláčovi možnost prvního letošního čistého konta. Hráči IHC museli čekat na první úspěšný zásah předlouhých 119 minut !

Kometa prokázala v zápase svou sílu, dokázala využít nedisciplinovanosti hostujících hráčů, a narozdíl od předešlého utkání se začalo dařit i v koncovce. Písek opět nebodoval a střeleckou potenci jeho hráčů nelze nazvat jinak než zoufalou. Malou útěchou pro ně tak mohla být jen premiérová letošní branka, byť v závěru zápasu již nic neřešila.

Ohlasy trenérů

S.Číhal (Kometa): "V první třetině jsme měli tři vyloučení, ale druhá rozhodla - dokázali jsme vstřelit tři přesilovké góly. Dnes byla zlepšená disciplína, v podobné situaci jako Písek jsme my byli v Ostravě."

M.Mazanec (Písek): "Při hře pět na pět jsme hráli 1:1, ale zápas jsme si prohráli sami vlastní nedisciplinovaností ve II. třetině, kdy jsme měli šest vyloučení a třikrát inkasovali. Již v pondělí budeme muset sáhnout k hráčským výměnám. Takto se hrát nedá!"

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy