Nešťastný vlastní gól rozhodl o porážce Písku

První krok do nového ročníku 1. ligy se Písku příliš nevydařil. Na domácím ledě před zraky skoro tisícovky fanoušků svedl boj s ambiciózní Mladou Boleslaví, která hned v úvodu podlomila píseckému mužstvu nohy rychlým gólem, navíc puk si do vlastní sítě srazil bránící hráč, a v závěru zasadila další rány do pootevřené obrany. Písečtí vedeni novým kapitánem Šimkem nenašli za celý zápas recept na pozorně chytajícího Šindeláře v brance hostů, naopak Špiler byl překonán dvakrát, třetí branka padla v power-play domácích.
V článku doplněny FOTOGRAFIE!
1.liga ČR, 1. kolo, st 8.9.2004
Písek
Mladá Boleslav
0:3
0:1, 0:0, 0:2
Branky a nahrávky: 3. Kostourek (Král), 43. Pojkar (Jareš, Kostourek), 60. Metlička (Stejskal) Rozhodčí: Souček - Polonyi, Kreutzer. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:0. Diváci: 962. Zákroky brankářů: 37:33.
Písek: Špiler (Kubiš) - Neckář, Vokatý, Malinský, Burkoň, Tupý, Svoboda, (Veselý, Procházka) - Jelen, Nouza, Zika - Kašpar, Šimek, Míka - Kořánek, Štefan, Řehoř - Blovský (Pošmourný, Kožnar).
Mladá Boleslav: Šindelář - Meňhart, Morava, Cerner, Toužimský, Pojkar, Jareš (Pazdera, Holý) - Metlička, Stejskal, Vrbata - Kadlec, Hradecký, Kameš - Kostourek, Král, Nedorost - Skořepa, M. Krupka, Weiss.
IHC Písek - BK Mladá Boleslav 0 : 3

Roman Špiler se proti "Škodovákům" činil, svůj tým přesto od prohry neochránil.

Do zápasu vstoupili lépe hosté z Mladé Boleslavi a ujali se brzkého vedení, když jim značně pomohla soupeřova smůla. V čase 2:09 totiž Kostourek přihrával před bránu, kde se puk nešťastně odrazil od brusle jednoho z píseckých hráčů přímo do brány - 0:1.

Písečtí se snažili o rychlou odpověď, v 5. minutě vystřelil Míka, ale jeho střela šla jen těsně vedle levé tyče gólmana hostů. V 8. minutě při přesilové hře domácích pálil Nouza pouze do betonů brankáře Mladé Boleslavi. V poslední minutě první třetiny byl nejprve vyloučen hostující Jareš za zdržování hry, ale chvíli potom se počet hráčů na ledě vyrovnal po zbytečném faulu Ziky.

Ve 22. minutě měli velkou šanci zvýšit svůj náskok hráči Mladé Boleslavi, když Kadlec krásnou přihrávkou našel Kostourka, tomu však v rozhodující chvíli sjel puk z hole. O minutu později vystřelil od modré Pojkar, gólman Špiler ale jeho střelu dobře viděl a neměl s ní větší problémy. Ve 26. minutě prošel až před brankáře hostující Nedorost, jeho střelu však Špiler chytil. Ve 28. minutě měli Písečtí možnost hrát přesilovku 5:3, když byli vyloučeni nejprve Jareš za hákování a o 12 vteřin později Morava, který dostal 2+2 minuty za nebezpečnou hru vysokou holí. Domácí hráči však tuto šanci nedokázali využít. Ve 34. minutě písecký Jelen elegantně obehrál hostujícího obránce, jeho střelu ale zastavil beton gólmana Šindeláře. V prvních dvou třetinách bylo možno vidět tvrdý a útočný hokej se šancemi na obou stranách.

Druhý gól přišel opět zničehonic. V čase 42:11 vystřelil od modré Pojkar a jeho střela skončila za zády překvapeného brankáře - 0:2. Na začátku 47. minuty se tentokrát vyznamenal gólman Špiler proti Kamešovi, který střílel téměř do prázdné brány, ale jednička v domácí brance se dokázala včas přemístit a tutovku hostů zlikvidovat. V 56. minutě stál sám před domácím brankářem Metlička, ale písecký gólman opět zamkl svoji klec a nedal střelci šanci. V závěru si už písečtí hráči nedokázali vytvořit tlak, naopak v čase 59:50 při power play domácích ještě zvýšil na 3:0 pro hosty Metlička.

IHC Písek - BK Mladá Boleslav 0 : 3

Tomáš Burkoň odjíždí po strkanici před Špilerem.

Ohlasy trenérů

Milan Mazanec (trenér Písku):
Zápas pro nás začal nešťastně vlastním gólem. Škoda toho, protože jsme museli v závěru otevřít hru a dostali jsme tak další gól. Soupeř velice dobře bruslil, což bylo vidět v tom, že jsme se moc nedostávali do šancí, protože jsme pořád útočili do plných. Ale v první třetině jsme si ještě vypracovali několik příležitostí a kdybychom z nich dali gól, tak věřím, že by se to vyvíjelo úplně jinak. Bylo tam také z naší strany několik zbytečných vyloučení, nedovolené bránění, hákování, držení… Soupeř si ty fauly plynoucí ze hry svým rychlým pohybem na nás několikrát vynutil. Podali jsme bojovný výkon, byla tam od nás snaha hrát to, co jsme si řekli, ale bohužel to na soupeře dneska nestačilo.
Pozitivem tohoto zápasu je to, že jsme soupeři stačili po celou dobu kondičně. Dobře jsme hráli i v útočném pásmu, drželi jsme se na puku a dokázali jsme se dostávat i do příležitostí, bohužel z nich nic nebylo. Dneska se mi zdál trošku nervózní Špiler. To ale u něj pramenilo z toho, že si nešáhnul na puk a hned inkasoval vlastní branku. Za mým očekáváním zůstal také Malinský, který se jevil z přípravy velice dobře, ale dnes na něj asi padla nervozita.

Miloslav Hořava (trenér Mladé Boleslavi):
Byl to pro nás těžký zápas, měli jsme v něm více štěstí než domácí. Dvě třetiny jsme ale byli lepší a zaslouženě jsme vyhráli. Soupeře jsme předčili hlavně pohybem a vytvořili jsme si tak více šancí. Také jsme šli více za vítězstvím a to si myslím že bylo rozhodující.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy