Sympatický výkon na body nestačil. Hodonín rozhodl ve druhé třetině

Písecké hokejisty čekala další dlouhá cesta na východ republiky, kde je v rámci 38. kola vyzval druhý celek skupiny Východ - Hodonín. V první třetině branka nepadla, kdežto ve druhé třetině se s góly protrhl pytel. Písek definitivně pohřbila desetiminutovka v polovině druhé třetiny, kdy se domácí Hodonín prosadil hned čtyřikrát. Brankostroj započal Matula, kterého následoval Franek. Vzápětí rozvlnil síť písecké brány Škutchan a ještě jednou Matula. Písek dokázal odpovědět gólem Hučka na 4:1 , ale zhruba třicet vteřin na to dokázal Richarda Kříže prostřelit Jan Matějka - to už běžela třetí část utkání. Ve třetí části se dokázal prosadit i jeho jmenovec reprezentující písecké barvy David a osm minut před koncem třetí periody snížil nejproduktivnější hráč Písku Jan Sýbek, který svému týmu vykřesal ještě malinkou jiskru naděje, ale žádný další kotouč už brankář Hodonína Kubáň za svá záda nepustil.
2. liga ČR, sk. JIH-VÝCHOD, 38. kolo, so 9.2.2019
Hodonín
Písek
5:3
0:0, 4:1, 1:2
Branky a nahrávky: 32. Matula (Matějka), 34. Franek (Matula, Matějka), 38. Škutchan (Šaršok), 40. Matula (Franek), 41. Matějka (Matula, Franek) – 40. Hučko (Sýbek), 43. Matějka (Hučko, Sýbek), 52. Sýbek (Koupal, Bílek). Vyloučení: 3:1, navíc Jurča (HOD) OK.
Hodonín: Kubáň (Gajan) – Dresler, Šaršok, Fišera, Kobylík, Mikéska, Ševčík – Miklík (A), Charvát (A), Hložánek, Matějka, Leška, Škutchan, Benýšek, Franek, Matula, Jurča (C)
Písek: Kříž (Hauser) - Parýzek, Hanus, Bílek, Suda, Červinský, Turek, Houdek – Matějka, Hučko, Sýbek, Novák, Koupal, Strnad, Rod, V. Šuhaj, Volf, Novotný

Písečtí hokejisté nastoupili po dlouhé cestě autobusem do utkání se silnými Drtiči z Hodonína bez velké bázně. Od prvních minut byli týmu s neporovnatelným rozpočtem rovnocenným soupeřem, který dokázal s vyspělejším týmem držet krok. V brance Písku se poprvé v sezóně představil jako jednička Richard Kříž, který předvedl velmi dobrý výkon. V útoku chyběl Jan Polata, který ještě doléčuje zranění kolene, byť už kolo před tím pomohl týmu ve vítězném derby s Táborem. Na Marodce jsou stále Jan Marcilis, Roman Tintěra a také dlouhodobě zraněný Jakub Šuhaj.

Až do poloviny utkání se čekalo na první branku utkání, kterou po víceméně vyrovnaném průběhu vstřelili domácí. Drtiči postupně utahovali šrouby a odměnou jim byla trefa Matuly ve 32. minutě. Písek chtěl rychle zareagovat, ale po své šanci dostal za dvě minuty na 2:0. V brejkové kombinaci uspěl hodonínský Franek. Podobná situace se opakovala ve 38. minutě, kdy na 3:0 upravil Škutchan. Aby toho nebylo málo, ve 40. minutě zvýšil pohodlně Matula a s Pískem to vypadalo zle. Šest vteřin před druhou pauzou vykřesal naději přízemní střelou přes beka Petr Hučko - 4:1.

Než stihl Písek ve třetí části zavelet k náporu, dostal bohužel na 5:1 z hole hodonínského Matějky. Mnozí písečtí příznivci se už možná obávali debaklu, protože Drtiče hnal za výhrou tisícihlavý dav na tribunách. Vynikající atmosféry se ale Písek nezalekl a zápas dohrál více než důstojně. Ve 43. minutě šťastně snížil na 5:2 písecký David Matějka, jehož pas před branku si do sítě srazil obránce Hodonína. Sympatický výkon Písku korunovala krásná branka Jana Sýbka, který se proháčkoval před brankáře Kubáně a snížil na 5:3. Na konci utkání se Písku naskytla možnost přesilové hry, kterou trenér Herr znásobil odvoláním gólmana. Jihočeši si vypracovali pár slibných šancí a mohli snížit na jednogólový rozdíl, ale nebylo jim souzeno.

Zaplněný stadion Václava Nedomanského v Hodoníně však mohli opouštět se vztyčenými hlavami a dobrým pocitem z toho, že jednoho z aspirantů na postup pořádně potrápili a rozhodně mu zápas neodevzdali zadarmo. A jelikož i budějovický David Servis prohrál, Písek se velmi přiblížil jistotě účasti ve vyřazovacích bojích. Servismanům chybějí odehrát čtyři zápasy a na Písek ztrácí 12 bodů. Aby se tedy dotáhl na stejný počet bodů. musel by vše vyhrát za tři body a naopak Písek by nesměl získat ani bod.

Ohlasy trenérů

Karel Herr, trenér Písku: "Věděli jsme o síle a rozpočtu soupeře, ale také jsme věděli, že jim někteří klíčoví hráči chybí. Odehráli jsme slušné utkání, poměrně dlouho jsme s nimi drželi krok, ale pak úplně zbytečnými chybami jsme jim dovolili utkání otočit na jejich stranu. Byly to zbytečné góly, kdy jsme sice dobruslili situace dva na dva a tři na tři, ale stejně jsme z toho inkasovali. Z takhle silným týmem bylo jasné, že obrat bude těžký. Pro mě je ale důležité, že jsem se na to nevykašlali a nakonec jsme snížili na 5:3. Na konci jsme měli ještě nějaké šance, mohlo to být dramatičtější. Ale bylo to slušné utkání."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy