Jihočeské derby mladších dorostenců dopadlo lépe pro Tábor, který vsítil tucet branek

Tak na tento duel budou chtít mladší dorostenci Písku co nejrychleji zapomenout. První zápas v letošním roce nevyšel svěřencům Karla Herra podle představ. Celé utkání bylo v režii Tábora, který vsítil neuvěřitelných dvanáct branek. Za domácí se prosadilo trio hráčů - Řezáč, Skalický a Žák. Mladším dorostencům nezbývá nic jiného, než se pořádně oklepat a poučit se z chyb.
Mladší dorost, 6.kolo, so 6.1.2018, Zimní stadion Písek
Písek
Tábor
3:12
0:4, 2:4, 1:4
Branky a nahrávky: 24. Řezáč (Suchan), 34. Skalický (Polák, Keřka), 43. Žák - 10. Nevšímal (Kundrát), 13. Eremiáš (Kundrát, Máca), 16. Matoušek, 16. Eremiáš (Nevšímal), 23. Adamec (Ent), 24. Matoušek (Berka, Kovařík), 39. Matoušek (Berka, Kovařík), 40. Matoušek (Berka, Kofroň), 45. Nevšímal (Eremiáš, Kundrát), 50. Nevšímal (Eremiáš), 50. Kundrát (Eremiáš, Nevšímal), 56. Matoušek (Berka, Kovařík). Rozhodčí: Pešina - Mitáš, Košatka. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Průběh utkání: 6:0, 6:2, 8:2, 8:3, 12:3.
Písek: Špiler (24. Hořejší) - Kocour, Kacbunda, Polák, Řezáč 'C', Keřka, Kurfurst - Skalicý, Wimmer, Dráb, Smola, Lechnýř, Suchan, Kovanda, Žák, Matašovský, Smetana
Tábor: Novák (Machálek) - Kofroň, Slabý, Janda, Adamec Krch, Šťastný, Šrubař - Eremiáš, Kundrát, Máca, Růžička, Berka 'C', Nevšímal, Ent, Sviták, Kovařík, Matoušek

Ihned ze začátku zápasu bylo vidět, že Tábor má navrch. První velké šance na sebe nenechaly dlouho čekat a hned od první minuty měl brankář Písku plné ruce práce. Kotouč se od mantinelu odrazil přímo na hůl Martina Kundráta, který poslal přesnou přihrávku na Jana Nevšímala, který poslal puk do sítě. Tábor měl stále navrch a to přineslo i další gól. Nejprve skvělým zákrokem  vytěsnil puk brankář Špiler, ale z dorážky se Adam Eremiáš nemýlil. Tábor pokračoval dál ve vysokém tlaku a ze všech stran obstřeloval píseckou klec a to přineslo další  branku. Miroslav Matoušek se bez problémů prokličkoval až před brankáře Špilera a zakončil přesně. Sotva hostující celek doslavil třetí branku, tak mohl začít slavit čtvrtou, protože vzápětí skóroval Adam Eremiáš. Zbytek první třetiny se odehrál v píseckém obranném pásmu.

Ve druhé třetině pokračoval Tábor tím, čím skončil a nadále dělal nepříjemnosti písecké obraně.  Na brankáře domácích vyslal střelu Matyáš Ent, jejíž směr změnil Tadeáš Adamec. Za pár okamžiků to bylo už 6:0 pro hosty, když Miroslav Matoušek poslal puk přesně mezi betony brankáře. Vzápětí se měnilo skóre znovu, avšak už na straně Písku. O první branku domácích se postaral Michal Řezáč. Písek si nerozuměl v obraně a každý pokus o přihrávku skončil na hokejce soupeře a následné střelecké pokusy musel likvidovat brankář Hořejší, jenž ve druhé třetině vystřídal Romana Špilera. Na modré čáře dostal kotouč Jakub Skalický a přesnou střelou dostal puk za záda hostujícího brankáře. Už to vypadlo, že se Písek lehce probral a bude schopen s nepříznivým stavem ještě něco udělat, ale Táboru se podařilo opět skórovat, když Miroslavu Matouškovi přesně namazal puk na hokejku Pavel Berka. Minutu před koncem druhé periody vsítil již další gól Miroslav Matoušek.

Krátce po zahájení třetího dějství dal kuriózní gól Martin Žák. Jeho střela se odrazila nad brankáře hostů a následně i s trochou štěstí zapadl kotouč za brankovou čáru. Pěkný gól bekhendem zaznamenal hostující Jan Nevšímal. Následně se podařila Táboru zužitkovat přesilová hra. O branku se postaral Jan Nevšímal. Za malý moment svítila na světelné tabuli  jedenáctka. Přesnou střelu do pravého horního růžku vyslal Martin Kundrát. Gólovou listinu dnešního zápasu uzavírá Miroslav Matoušek, který pět minut před koncem přidal již dvanáctý gól svého týmu.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy