To byl boj! Písek však nevyválčil ani bod

V neděli zavítala na písecký led Hvězda Praha. Již v úvodu zápasu bylo vidět, že nikdo nechce dát výhru soupeři zadarmo. Ačkoliv v první třetině nepadla branka, tak jsme byli svědky skvělého a rychlého hokeje, který se musel líbit všem. Ve druhé třetině přebrala iniciativu zápasu pražská Hvězda, která dvěma góly rozhodla o osudu zápasu. Ve třetí třetině dokázal Písek pouze snížit zásluhou Adama Nováka. Bojovný výkon domácím na body nestačil.
Starší dorost, 4. kolo, ne 17.12.2017, Zimní stadion Písek
Písek
Hvězda Praha
1:2
0:0, 0:2, 1:0
Branky a nahrávky: 50. Novák A. (Hora) - 25. Ladman (Kužel), 31. Parshakov (Vidim). Rozhodčí: Horáček - Šperl, Kreuzer. Vyloučení: 6:8, navíc Novotný (PIS) OK. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Průběh utkání: 0:2, 1:2.
Písek: Buchta (Špiler) - Kopenec, Hora, Kukla, Kroupa, Lang, Tampier, Brož - Fríd, Šuhaj, Novotný, Novák A. 'C', Stauber, Přibyl, Pechlát, Švec
Hvězda Praha: Maličkay (Budek) - Kulich, Novák V., Zwahlen, Koštoval, Kužel - Beyer, Jeřábek, Vidim, Parshakov, Biben 'C', Mařík, Ladman, Slavata

Úvod zápasu byl na obou stranách velice vyrovnaný, hrálo se ve vysokém nasazení, ale postupem času Písek nestačil a dostával se do potíží, které musel zachraňovat brankář Buchta. Zhruba v polovině první třetiny měl Písek první větší nebezpečnější šance, do kterých se dostal útočník Matěj Přibyl. Domácí celek v závěru přehrával pražskou Hvězdu, ale úvodní gól dnešního klání to nepřineslo.

Ve druhé periodě jsme snad neviděli hru ve stejném počtu, neboť se celou druhou třetinu hojně vylučovalo. Krátce po skončení přesilové hry vyslal hostující Kužel střelu, která se odrazila od betonu brankáře přímo na hůl Marka Ladmana, který neměl problém poslat puk do sítě. Z obou týmu doslova sršela chuť dát gól, ovšem opět se prosadil tým v rudých dresech. Před bránou se strhla mela a nejlépe se podařilo zorientovat Nikolajovi Parshakovi, který poslal puk za brankovou čáru. Písek neházel ručník do ringu a dál se pokoušel vstřelit branku. Nejprve se dostal do úniku Novák, jehož střelecký pokus brankář hostů chytil a pár minut na to nastřelil tyčku v oslabení Kukla. Ke konci třetiny se vyznamenal brankář Petr Buchta, který bravurním zákrokem zlikvidoval šanci Hvězdě.

Nedisciplinovanost pokračovala i v závěrečné dvacetiminutovce. Pražské Hvězdě se nepodařilo využít obrovského tlaku v přesilové hře a tím pádem se pokračovalo za stavu 2:0 pro hosty. Ovšem deset minut před koncem třetí třetiny snížil na rozdíl jediné branky Adam Novák. Písek mohl po pár minutách vyrovnat, ale Ondřej Hora trefil pouze tyč. Další obrovská příležitost domácích přišla pět minut před koncem. Adam Novák sám před brankářem trefil opět brankovou konstrukci. Domácí tým to zkoušel ke konci v šesti, ale Hvězda se náporu ubránila a odváží si všechny tři body.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy