Radomyšl hodně kousala. Výhru Písku vystřelil v prodloužení Hřebíček

V rámci čtvrtečního tréninku si písečtí hokejisté střihli přátelák s farmou z Radomyšle. Po nesmělém úvodu se ujala vedení Radomyšl, Písek pak výrazně přidal na tempu a po dvou třetinách vedl 3:1 díky brankám Jiřince, Drdy a Bárty. Sokol pak ve třetí třetině potrestal spálené šance píseckých mladíků a vyrovnal. Prodloužení rozhodl v náš prospěch po úniku bek Milan Hřebíček, který dostal za obranu špičkový pas od Martina Parýzka. Šanci v kádru dostal pár nováčků - René Skala a Josef Frühauf. Někteří hráči základního kádru naopak chyběli.
Přípravné zápasy A-týmu, přát., čt 24.8.2017
Písek
Radomyšl
4:3p
1:1, 2:0, 0:2 - 1:0
Písek: Štekr (32. Kříž) - Parýzek, Suda, Hřebíček, Turek, Červinský, Hanus, Frühauf - Polata, Rod, Skala, Jiřinec, Bárta, Novák, Vlk, Drda, Koupal, Torba
Radomyšl: Kafka - Pěnička, Burkoň, Vejda, Volf R., Kozák, Novotný - Mošovský, Hovora, Řehoř, Gába, Šimoník, Jungbauer, Kica, Slavíček, Stauber

Začátek zápasu nepřinesl mnoho pěkné hokejové podívané, poprvé udeřila v 10. minutě "krajská" Radomyšl po ukázkové kombinaci zkušených útočníků Mošovského a Kicy. Vyrovnání se písečtí hráči dočkali v 16. minutě, když se mezi kruhy dobře zorientoval Jakub Jiřinec a z otočky se trefil přesně nad Kafkovo rameno - 1:1. Ve druhé třetině hokejisté v modrých dresech dominovali, ale srážela je špatná produktivita. Marné dobývání branky Sokola prolomil Lukáš Drda střelou z prostoru mezi kruhy - 2:1. Chvíli po něm se k dorážce Novákovy střely dostal František Bárta a pohodlně uklidil puk za Kafkova záda - 3:1.

Na konci druhé třetiny se zdálo, že hráči Radomyšle si proti rychlým píseckým mladíkům sahají na dno sil. Překvapivě to ale byla Radomyšl, která ve třetí třetina střílela branky. Když Písečtí zahodili několik šancí a párkrát orazítkovali tyč, snížil v závěru ranou pod břevno Vejda. V poslední minutě pak z dorážky uspěl i Kica a bylo srovnáno - 3:3. Po skončení základní hrací doby se týmy dohodly na prodloužení tří proti třem, i když zadýchaní hráči Radomyšle prosazovali spíš samostatné nájezdy. Asi po minutě nastaveného času rozlouskl zápasovou tajenku po úniku obránce Milan Hřebíček, když ho na útočné modré čáře našel perfektním pasem kolega z obrany Martin Parýzek. Hřebíčkova osvědčená střela pod vyrážečku našla cíl a stanovila výsledek tréninkového zápasu na 4:3 po prodloužení.

Ohlasy trenérů

David Míka, trenér Písku: "Jsme rádi, že jsme mohli tento zápas odehrát, protože nám vypadly dva zápasy s Klatovy. Nebyli jsme kompletní, takže dostali šanci všichni, abychom viděli, jak na tom jsou. Před zápasem jsem byli v posilovně, protože jsme stále v přípravě. Zápas nám ukázal nedostatky, o kterých víme - málo střelby a důrazu. Dali jsme sice tři tyče, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Za stavu 3:1 bychom si to asi měli pohlídat."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy