Písečtí nestačili na David Servis

Písecké mužstvo čekalo poslední domácí utkání proti David Servisu. Domácí už od začátku zápasu chtěli dát branku, ale nemohli překonat skvělého Dudáčka. Ten svými zákroky podržel svůj tým a vychytal nulu. Branky inkasoval pouze brankář Písku, který lovil kotouč ze své klece čtyřikrát. Hostující výběr nakonec porazil svého tradičního soupeře a odvezl si důležité tři body do tabulky.
2. liga ČR sk. STŘED, 35. kolo, so 24.2.2018, Zimní stadion Písek
Písek
David Servis ČB
0:4
0:2, 0:1, 0:1
Branky a nahrávky: 7. Zayml (Bárta), 11. Marek (Šulčík, Kříž), 39. Marek (Kříž), 47. Ferebauer (Škopek, Svoboda). Rozhodčí: Beránek – Schopf, Horažďovský. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Diváci: 150. Průběh utkání: 0:1, 0:2, 0:3, 0:4.
Písek: Štekr (Buchta) – Parýzek "C", Suda, Hřebíček, Pokorný, Turek, Červinský, Hanus "A" – Urbanec "A", Duchoň, F. Bárta, Stauber, Ciboch, Koupal, Strnad, Vlk, Volf, Rod, Novák.
David Servis ČB: Dudáček (Bubeníček) – Radoš, L. Kříž, Macháček, J. Kříž, Škopek, Babchuk, Marek – Šulčík "C", Trummer, Zayml, Sumerauer, J. Bárta, Svoboda, Ferebauer "A", Vylíčil, Michal.

Do první velké šance se dostal Urbanec s Cibochem. Jeho střela skončila na tyči Dudáčkovi branky. V čase 6:01 se hokejisté hostujícího celku dostali do vedení. Po přihrávce Jiřího Bárty slavil úvodní gól Zayml, který nedal brankáři šanci. O pět minut později se radoval znovu David Servis. Tentokrát přesně našel kapitán hostů Marka, který zvýšil na 2:0. Čtyři minuty před koncem úvodního dějství mohl snížit Ciboch. Vybojoval puk za brankou a vyjel před ní. Tam na něj čekal připravený brankář hostů.

V druhé části bylo několik šancí na obou stranách. Oba brankáři odolávali a připisovali si další zákroky. Další trefu si připsali znovu hosté, kdy se prosadili minutu před koncem třetiny. Z druhé branky v utkání se radoval znovu Marek. Tentokrát využil přesilovku pět na čtyři, na kterou mu dobře nahrál Lukáš Kříž. Po čtyřiceti minutách na tabuli svítil nepříznivý stav pro domácí 0:3.

V čase 41:40 si žluto-modří vytvořili dobrou šanci, kdy Duchoň poslal puk najíždějícímu Cibochovi. Radost Písku z branky překazil Dudáček, který na poslední chvíli vytáhl parádní zákrok betonem. O dvě minuty později na druhé straně podržel svůj tým Štekr, který proti Škopkovi zasáhl včas. Poslední branka padla ve čtyřicáté-sedmé minutě. Radoval se bývalý hráč Písku Ferebauer, který z bezprostřední blízkosti nedal žádnou šanci Štekrovi. Deset minut před koncem měl dvě dobré příležitosti na snížení Písek, ale čarující Dudáček vše pochytal. Čtyři minuty před koncem byl velký závar před brankou hostujícího gólmana. Písečtí se snažili snížit, ale hostující brankář znovu vše chytil.

Hokejistům od Otavy se tak v posledním domácím zápase nepodařilo dát žádnou branku. Všechny naděje zlikvidoval skvěle chytající Dudáček, který si připsal čisté konto. David Servis tak zaslouženě vyhrál a z královského města si tak odváží důležité tři body.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy