Bitva jako řemen! Písek však na Havlíčkův Brod nestačil

Do Písku přijel tým, který se sluní na prvním místě skupiny Střed a podle před-zápasových prognóz se mělo jednat o jednoznačný zápas pro Havlíčkův Brod. Havlíčkův Brod sice dokázal v utkání zvítězit, ale rozhodně to byly zasloužené tři body, protože Písek dokázal s prvním týmem tabulky držet krok celý zápas, ale bohužel pro domácí tahal Havlíčkův Brod za delší konec provazu. Písečtí se nemusí za svůj výkon v žádném případě stydět. S Havlíčkovým Brodem sehrál tým od Otavy vyrovnanou partii. Za domácí se prosadil současně nejlepší střelec týmu David Ciboch a svůj první gól v dresu Písku zaznamenal Robin Medek.
2. liga ČR sk. STŘED, 9. kolo, so 21.10.2017, Zimní stadion Písek
Písek
Havl. Brod
2:4
1:2, 1:1, 0:1
Branky a nahrávky: 6. Ciboch (Suda, Koupal), 22. Medek (Pouch, Červinský) - 5. Šuhaj (Voříšek), 11. Přidal (Semrád, Vašíček), 40. Endál (Vašíček, Třetina), 57. Vašíček (Třetina). Rozhodčí: Velčovský - Oudes, Vavruška. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:2. Diváci: 421. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4.
Písek: Štekr – Parýzek, Polata, Hanus, Suda, Herr, Červinský, Turek, Pavlíček – Sýbek, Pouch, Pašek, Koupal, Vlk, Ciboch, Drda, Medek, Novák, Strnad, Jiřinec, Rod
Havl. Brod: Novák – Semrád, Vašíček, Vala, Kulhánek, Balgalvis, Kříž, Semrád – Endál, Třetina, Přidal, Šuhaj, Michálek, Voříšek, Kuchta, Kozlík, Beneš, Ludvík

Ihned v úvodu utkání dostal Písek výhodu přesilové hry. Domácí tým byl kousek od úvodního gólu, když Pouchova střela projela těsně vedle tyče. Ovšem jako první se mohl radovat tým Havlíčkova Brodu. Bývalý hráč Písku - Jakub Šuhaj se dostal po vhazování k puku a jeho střela se odrazila od horní tyčky do sítě. Havlíčkův Brod byl po vstřelené brance aktivnějším a lepším týmem na ledě, ale zhruba po minutě bylo srovnáno. David Ciboch tečoval střelu obránce Aleše Sudy a začínalo se od začátku. Oba týmy hrály ve vysokém tempu, ale bylo vidět, že žádný nechce udělat chybu. Havlíčkův Brod získal výhodu v podobě přesilové hry, kterou dokázal zužitkovat. Tomáš Semrád vyslal střelu, kterou dokázal lehce tečovat Patrik Přidal a Havlíčkův Brod šel opět do vedení. Ke konci první periody se vyznamenal brankář Písku Štekr, který lapil všechny střelecké pokusy.

Domácí tým si nemohl přát lepší vstup do druhé třetiny. Václav Pouch našel na pravém kruhu volného Robina Medka, který si připsal svůj premiérový gól ve žluto-modrém dresu. Po vyrovnávacím gólu se ke slovu opět dostal hostující celek, který se na nějaký čas usadil v útočném pásmu, avšak vedoucí gól z toho nepadl. Ve druhé třetině se také nejvíce vylučovalo a to znamenalo, že jsme mohli vidět ukázkovou hru v oslabení od obou týmů. Už to vypadlo, že se po druhé třetině půjde do kabin za nerozhodného stavu, avšak Lukáš Endál ujel všem hráčům po křídle a dostal se před brankáře, kterému poslal puk přesně pod rameno.

Začátek třetí třetiny patřil hostům, kteří se dostávali ke střeleckým pokusům a domácí tým pouze posouval kotouč pryč od brány. Po nevyužité přesilové hře Havlíčkova Brodu se pokračovalo ve vysokém nasazení. V polovině třetí třetiny vytáhl písecký brankář Štekr ukázkový zákrok na brankové čáře a držel naděje Písku na srovnání stavu. Velkou chybu v obraně předvedl obránce hostů, který neuhlídal puk a domácí Novák se řítil sám na brankáře, ale jeho střelu vychytal hostující brankář. Šance domácího celku na vyrovnání zmařil Jiří Vašíček, kterému přesně přihrál Třetina.

Ohlasy trenérů

Radek Volf, asistent trenéra Písku: "Hosté nás bohužel potrestali v tom, na co jsme upozorňovali. Gól po buly a v přesilovce... Druhá třena byla z naší strany velice dobrá, v přesilových hrách jsme si vypracovali zajímavé šance a myslím si, že jsme mohli odskočit a vést. Ve třetí třetině to byl boj, tam jsme tolik šancí neměli. Soupeř taky ne, dobře bránil. Kluci bojovali a je důležité se od toho odpíchnout a těžkého soupeře porazit."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy