Hektický zápas na David Servisu rozhodl v nájezdech Sýbek!

Do hokejové Pouzar arény zavítal v prvním vzájemném utkání IHC Písek. Podle bookmakerů byl favoritem domácí David Servis, který v soutěžním ročníku doma ještě neprohrál. Servismani vedli již 2:0 a vypadalo to na jednoznačný zápas. Písecký výběr se probral včas a třemi vstřelenými góly otočil vývoj na 2:3. Tři minuty před koncem domácí srovnali a v prodloužení měli vítězství na holích. Nakonec rozhodovaly až nájezdy, které měly jediného úspěšného exekutora. Byl jím Jan Sýbek, který prodloužil vítěznou sérii Písku na tři zápasy.
2. liga ČR sk. STŘED, 8. kolo, so 14.10.2017, Pouzar aréna
David Servis ČB
Písek
3:4sn
2:1, 0:1, 1:1 - 0:0
Branky a nahrávky: 2. Vylíčil (Trummer, Radoš), 7. Sumerauer (Káník), 58. Ferebauer (Škopek, Zayml) – 18. Sýbek (Pašek, Parýzek), 31. Ciboch (Suda, Koupal), 41. Polata (Sýbek), rozh. náj. Sýbek. Rozhodčí: Mertl S. - Vavruška A., Mertl J. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4.
David Servis ČB: Dudáček (Spáčil) – Michal, Farka, Babčuk, Macháček, Radoš, Škopek, Kříž – Stodolovský, Káník, Šulčík, Rousek, Dančišin, Ferebauer, Zayml, Trummer, Vylíčil, Volf, Sumerauer.
Písek: Štekr – Parýzek, Polata, Hanus, Suda, Hřebíček, Červinský, Pavlíček – Pašek, Pouch, Sýbek, Ciboch, Koupal, Vlk, Novák, Drda, Medek.

Vstup do zápasu se podařil lépe Servismanům. Už ve druhé minutě otevřel skóre Vylíčil, který dobře zasáhl hokejkou střelu svého spoluhráče a tečí dopravil puk do brány Štekra. Druhá branka padla o pět minut déle. Domácí se dostali do krásné šance ve vlastním oslabení a Sumerauer zvýšil na 2:0. Po dvou brankách to s Pískem nevypadalo moc dobře, ale hosté se dokázali z nepříznivého stavu včas vzpamatovat. Kontaktní branku vstřelil krásnou střelou do šibenice Jan Sýbek v přesilové hře. Skvělý zákrok vytáhl v 19. minutě Štekr, kterého z velké šance nepřekonal Radoš. Po úvodní části se šlo do kabin za stavu 2:1.

Vyrovnání přišlo v čase 30:51 při hře pět na tři. Nahrávka Sudy našla hokejku Davida Cibocha, který nedal brankáři šanci krkolomnou dorážkou zblízka. Ve druhé třetině bylo k vidění několik dalších pokusů, ale žádnou další branku ani jeden z celků nezaznamenal.

Na začátku poslední pasáže se před fanoušky domácích dokázali prosadit znovu hokejisté z královského města. Tvrdá rána Jana Polaty Dudáčka překvapila a skončila až za brankovou čárou. Další nepříjemná zpráva pro David Servis přišla ve 45. minutě. Dokázali vstřelit gól, ale podle hlavního sudího byl puk zasažen vysokou holí. Radost hostům překazila dvě minuty před koncem zápasu bývalá posila žluto-modrých. V přesilovce tečí dostal puk za záda Štekra domácí Ferebauer a zařídil tak srovnání na 3:3 na poslední chvíli. Gól to byl ale zasloužený, protože Servismani měli v závěru zápasu drtivý tlak.

V nastaveném pětiminutovém prodloužení se publikum branky nedočkalo a nutno podotknout, že lepší v něm byli domácí, kteří se většinou nastaveného času udrželi na puku. Obětavá obrana Písku podpořena jistým Štekrem v bráně ale konec zápasu nedopustila.

Utkání tak vygradovalo v samostatných nájezdech, kde brankáři drželi čisté konto až do náhlé smrti. Rozhodla až šestá série, kdy se ujala střela nad vyrážečku v podání Jana Sýbka. Poslední pokus domácích pak Štekr vytěsnil nad branku a mohl se se spoluhráči radovat z cenné výhry.

Ohlasy trenérů

David Míka, trenér Písku: "Už podle přípravných zápasů jsme věděli, že nás nečeká nic lehkého. Soupeř posílil, doma ještě neprohrál. Byli jsme sice na vítězné vlně, ale vstup do zápasu jsme měli katastrofální. Nedovedu si to vysvětlit - nestíhali jsme, byli jsme všude druzí. Naštěstí Honza Sýbek snížil na 1:2, pak přišla hodně důrazná domluva v kabině. Druhou třetinu jsme měli lepší a mohli jsme z ní vytěžit víc. Ve třetí třetině jsme dali na 3:2 a místo toho, abychom hráli v klidu, jsme se začali bát o výsledek. Soupeř nás zatlačil, z čehož pramenil i faul a vyrovnání po tečované střele. V prodloužení jsme měli kliku a dotáhli jsme to alespoň na nájezdy. V nájezdech se k nám přiklonilo štěstí a jsme rádi za dva body."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy