První letošní derby patřilo hostům od Jordánu

První letošní jihočeské derby zná vítěze. S táborskými kohouty sehrál Písek vyrovnanou první třetinu, ve které měl často více ze hry. Bohužel nešťastná pasáž znamenala tři nekompromisně proměněné šance hostů a kruté skóre 0:3. Pak už si hosté průběh zápasu pohlídali a dovedli zápas k hladké výhře.
2. liga ČR sk. STŘED, 2. kolo, so 16.9.2017, Zimní stadion Písek
Písek
Tábor
0:6
0:3, 0:1, 0:2
Branky a nahrávky: 10. Prokeš (Tesař, Heřman), 13. Urbanec (Matušík, Dvořák), 18. Dvořák (Matušík, Heřman), 36. Heřman (Andres, Prokeš), 52. Seidl (Matušík, Kachyňa), 57. Březina (Prokeš). Rozhodčí: Malota – Oudes, Vavruška. Vyloučení: 7:5, navíc TAB neproměněné TS. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 480. Střely na branku: . Průběh utkání: .
Písek: Štekr – Hanus, Hřebíček, Suda, Herr, Turek, Červinský, Koutenský, Švagr – Vlk, Doktor, Polata, Ciboch, Koupal, Bárta, Jiřinec, Drda, Rod, Sýbek, Novák, Pouch
Tábor: Novák – Kachyňa, Tesař, Havran, Raiterman, Duben, Dvořák, Košař – Heřman, Prokeš, Andres, Seidl, Matušík, Urbanec, Blažek, Pechánek, Březina, Kadilák, Škrdleta

Domácí hokejisté vstoupili do utkání slibně a několika šancemi dali najevo, že mohou být nebezpeční. V sedmé a deváté minutě zahrozili Koupal s Cibochem, ale ani jeden z nich si na Nováka nepřišel. Po šarvátce Turka s Andresem se hrálo ve čtyřech na obou stranách a hosté šli do vedení. Na pravém kruhu se k puku dostal produktivní Prokeš a z první nebezpečnější akce překonal Štekra. Pak byli aktivní opět domácí, ale předchozí průběh se měl zase opakovat. Po nebezpečné střele píseckého beka Sudy využil na druhé straně přesilovku Urbanec - 0:2. Pět minut po něm ujel v přečíslení obránce Dvořák a zasadil týmu od Otavy další těžkou ránu.

Druhá třetina svou kvalitou nesnesla oboustranně přísnější druholigová měřítka. Hra byla plná nepřesností, icingů a zkažených útoků. Jedním z mála světlých momentů byl bohužel k radosti hostujících fandů pěkný gól táborského Heřmana, který si v přesilovce sjel k brankovišti a milimetrový pas uklidil za bezmocného Štekra. Ve třetí třetině domácí hráči zkusili otevřít hru a vysokým pressingem kohoutům zatápěli. I s tím si ale bílo-modří poradili a góly Seidla a Březiny upravili na konečných 0:6.

Ohlasy trenérů

David Míka, trenér Písku: "Myslím si, že první třetina nebyla z naší strany špatná a skóre 0:3 neodpovídalo obrazu hry. Soupeř potrestal naše zaváhání a musíme sportovně uznat, že ve zbylých dvou třetinách byl lepší."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy