Písek padl s juniory Motoru po nájezdech

Písečtí hokejisté domácí odvetu s juniory českobudějovického Motoru těsně prohráli. Mladíci z krajského města dorazili k Otavě i s prvoligovými pendly a své kvality prokázali hned v první třetině, když se ujali vedení 2:0. Písečtí hráči našli odpověď a díky brankám Koupala a Drdy ve druhé třetině srovnali. Třetí dějství přineslo jednu branku na každé straně a rozhodnout musely až samostatné nájezdy, po který se radovali junioři z Českých Budějovic.
Přípravné zápasy A-týmu, přát., čt 31.8.2017, Zimní stadion Písek
Písek
České Budějovice
3:4sn
(0:2, 2:0, 1:1 - 0:0)
Písek: Štekr (Kříž) – Hřebíček, Červinský, Švagr, Suda, Hanus ("A"), Koutenský – Skala, Turek, Koupal, Pašek, Polata ("C"), Drda, Bárta, Jiřinec, Rod, Torba, Novák, Stauber.
České Budějovice: Němec (Březina) – Dudáček, Dosek, Kachyňa, Kubeš, Grauer, Brabec – Šulek ("A"), V. Doktor, J. Doktor ("C"), Matys, Rolínek, Kaisler, Kašper, Káník, Bláha, Tejko, Kronus, Toman.

Domácí hokejisté přivítali na svém kluzišti juniorku Motoru. Hosté šli do vedení už po třech minutách z první šance, kterou si vytvořili. K puku se dostal Bláha a střelou z blízka překonal bezmocného brankáře. Pět minut před koncem první třetiny domácím divákům zatrnulo. Kapitán hostů se dostal ke kotouči a nastřelil tyč. V sedmnácté minutě mohl vyrovnat domácí hráč, ale jeho pokus skončil také na tyčce. O dvě minuty později měl velkou příležitost na vyrovnání Drda, který využil špatné nahrávky hostující obrany. Puk netrefil přesně a skončil těsně vedle branky Němce. Motor se v poslední minutě znovu prosadil. Kapitán hostů našel krásnou nahrávkou hlídkujícího Šulka před brankou Štekra. Střelou do horní části branky překonal gólmana Písku a po úvodní třetině šli domácí do kabin za nepříznivého stavu 0:2.

Na začátku druhé části měl možnost Rod, ale netrefil přesně klec hostujícího týmu. V 28. minutě se dostali do pěkné akce Šulek s Doktorem. Jejich snahu o zvýšení náskoku zarazil skvělým zákrokem domácí gólman. O čtyři minuty později se do přečíslení dostal Koupal se Skalou, ale ani jeden z nich nedokázal překvapit brankáře hostů. Písecký výběr se dočkal snížení ve 35. minutě. Parádní nahrávku připravil Jiřinec Koupalovi, který přesnou střelou snížil na 1:2. O tři minuty později žluto-modří znovu udeřili. Tentokrát Jiřinec adresoval nahrávku přesně na hokejku Drdy, který nedal brankáři Motoru šanci. Po čtyřiceti minutách svítil na světelné tabuli stav 2:2.

Ve 46. minutě šli hosté znovu do vedení zásluhou Doska. Domácí hokejisté měli dva dobré pokusy na vyrovnání, ale se štěstím se hostující celek dokázal ubránit. Vyrovnávací branku zařídil Torba v 50. minutě, který dostal pěknou nahrávku znovu od Jiřince. Osm minut před koncem se hostům podařilo nastřelit druhou tyčku v duelu. O pár minut později mohl rozhodnout Motor, ale po pěkné akci dva na jednoho podržel svůj tým Štekr. Dvě minuty před koncem mohli skórovat domácí, ale obránce hostů zasáhl včas a celou situaci zachránil.

Po šedesáti minutách byl stav odvetného utkání 3:3 a následovalo pěti-minutové prodloužení ve 3 hráčích na obou stranách. V něm měli gólovou šanci oba soupeři, ale ani jeden z nich ji nedokázal proměnit. Prodloužení gól nepřineslo.

Na řadě byly samostatné nájezdy. První nájezd proměnil Pašek, který se štěstím dokázal zasunout puk pod betony hostujícího brankáře. Pak se nedařilo prosadit ani jednomu celku v dalších nájezdech a vypadalo to na výhru Písku. Motor spasil až v závěru nájezdů Matys, který skvěle srovnal. V další sérii jel Dosek, který Štekrovi dal gól. Na tuto branku nedokázal odpovědět Rod a hosté tak nakonec vyhráli až na nájezdy.

Ohlasy trenérů

Radek Volf, asistent Písku:,,První třetina byla z naší strany špatná, soupeř nás přebruslil, dobře napadal. Počítali jsme s tím, že budou aktivní. Ve druhé třetině okolo osmé minuty se to zlepšilo. Samozřejmě nám pomohl gól, který nás nakopl a třetí třetina byla z obou stran dobrá a samozřejmě drama tři na tři, které je zajímavé pro diváky, penalty byly taky zajímavé, takže nakonec spokojenost jak jsme odvedli dejme tomu půlku zápasu. Hráli opět ty mladší, protože máme nějakou chřipkovou epidemii, protože nás hodně marodí, ale na to se nemůžeme vymlouvat.''

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy