Kolín i nadále zůstává strašákem juniorů, písečtí mladíci málem vyšli střelecky naprázdno

Již počtvrté v letošní sezoně změřili písečtí junioři síly se silným Kolínem. Stejně jako všechna předešlá vzájemná klání s tímto soupeřem se i to dnešní neslo ve znamení urputného boje. A to i přesto, že výsledek je s tímto tvrzením v přímém rozporu. Mladíci od Otavy jakoby si včerejším domácím představením, v němž uštědřili debakl jindřichohradeckému Vajgaru, vybílili svůj střelecký účet, neboť tím, co je v průběhu celého pátečního zápasu sráželo nejvíce na kolena, byla paradoxně právě nešťastná koncovka. A zatímco hráči IHC usilovně hledali recept na překonání hostujícího gólmana až do samého závěru zápasu, Kozlové se k vysoké výhře odrazili už začátkem druhé periody, kdy pomalu začali uplatňovat svou střeleckou produktivitu, přičemž nakonec skončil v písecké síti rovný půltucet přesných zásahů.
Liga juniorů - sk. Střed, 32. kolo, pá 3.2.2017, Zimní stadion Písek
Písek
Kolín
1:6
0:0, 0:3, 1:3
Branky a nahrávky: 57. Marek (Klas) - 24. Labuta (Pilný), 24. Pilný (Černý), 37. Pilný (Labuta), 44. Černý (Havelka), 51. Král (Kozák), 56. Černý (Kozák, Havelka) Rozhodčí: Mertl - Jindra, Oudes Vyloučení: 2:1 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0 Diváci: 42 Průběh utkání: 0:0, 0:3, 0:6, 1:6
Písek: Hauser (26. Kadlec) - Frühauf, Kozák T., Švagr, Stodolovský, Dvořák, Kříž, Rogal, Koc - Strnad, Torba, Klas "C", Bárta "A", Novotný, Marek "A", Telúch
Kolín: Krejčí - Sladký, Suchý "A", Havelka "C", Pokorný - Labuta, Netušil, Pilný, Král, Kozák L. "A", Černý, Pešek

Přestože v jejím průběhu nebyla k vidění žádná branka, nabídla první dvacetiminutovka utkání oboustranně atraktivní hokej. O něco lépe nicméně začala pro domácí, kteří si hned v jejím úvodu zahráli přesilovou hru. Její sehrání sice místy připomínalo přímo reklamu na početní výhodu, nakonec ji však bylo možno hodnotit nanejvýš jako chvalitebnou. Hostující gólman totiž veškerou palbu Píseckých s přehledem likvidoval. Nejblíže byl gólu na konci vskutku pohledné souhry stojící Klas, jemuž se ovšem podařilo nastřelit pouze horní tyč. Na neúčinnou koncovku nevyzrál ani Strnad, který nesvedl svou střelu z bezprostřední blízkosti náležitě přizvednout, pročež puk skončil akorát v Krejčího výstroji. Největší příležitost hostů spálil na druhé straně Labuta, když v rychlém sledu nadvakrát nešťastně promáchl. Radovat se hosté nemohli ani po jeho rychlém přečíslení s Pilným, těšili se tedy alespoň z faktu, že v závěru periody měli z dosud přelévající se hry o něco více, než jejich soupeř.

Zatímco na střídačku hostujícího týmu přineslo druhé dějství kýženou radost z příjemného tříbrankového vedení, mladí Jihočeši se i nadále potýkali s nulovým efektem jejich střeleckého snažení. Poté, co si troufale nabruslil až před Hausera, otevřel ve čtyřiadvacáté minutě skóre zápasu David Labuta, jenž svým bekhendovým pokusem úspěšně zacílil přímo nad lapačku. Krátce po něm potrestal chybnou rozehrávku domácího brankáře do prázdné sítě zakončující Josef Pilný, k němuž se dostal kotouč přičiněním neodbytného Černého. Slabší chvilku si ale záhy stačil vybrat i Krejčí, neboť se zapomněl u své pravé tyče, čímž naservíroval šanci najíždějícímu Klasovi, ten však ani ve spolupráci s Bártou černý kus gumy za čáru nedostal. Zanedlouho s pukem několikrát směle zamíchal písecký Marek, který se obloučkem od levého mantinelu prokličkoval skrze útočné pásmo přímo před kolínskou svatyni, kde ovšem po vzoru svých spoluhráčů narazil na jejího připraveného strážce. Na 0:3 posléze zvýšil ještě Josef Pilný, když ve spolupráci s Labutou překazil úmysl nahrávajícího domácího obránce.

Do třetí periody vstupovaly oba výběry s jasnými cíli. Žlutomodří si kladli za úkol již více neinkasovat a pokud možno obrátit vývoj zápasu ve svůj prospěch, oproti tomu Kolínští mínili držet vývoj klání i nadále pod kontrolou. Svým závazkům dostáli lépe hosté, kteří si svedli pojistit vítězství dalšími třemi přesnými zásahy. Jako první parádně propálil Kadlece ze středu pravého kruhu Martin Černý, na nějž navázal z otočky pálící Petr Král. Svým průnikem se posléze blýskl Martin Černý, jemuž přinesla ovoce střelba přes ruku, jež našla své místo u pravé tyče písecké brány. Mladíci od Otavy se na úkor frustrace z doposud nekapitulujícího Krejčího začali dopouštět chyb, díky nimž se ještě více opticky zvedala herní kvalita Kolína. Své trápení prolomili domácí až v závěru utkání, kdy se k dorážce Klasova pokusu dostal pohotový Vojtěch Marek, jehož zásluhou si Písečtí připsali alespoň čestnou trefu.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy