Písku se venku nedaří, v Berouně neuhlídal Eiselta

Ani nasazení třetího brankáře ve třetím zápase za sebou a větší počet střel směřujících na domácí branku nepřineslo Písku plný bodový zisk. Po bezbrankové první třetině kapituloval Roman Špiler hned čtyřikrát, z toho dvakrát z hole Václava Eiselta. Naproti tomu Písek kontroval jen dvěma trefami, nejprve skóroval v dobré formě hrající kapitán Jiří Jelen (na obrázku), druhou branku přidal Jaromír Šmátrala. Beroun se stal rázem vedoucím celkem tabulky, Písek zůstává díky klopýtajícím celkům za sebou desátý, ztráta na play-off je však již téměř beznadějná - třináctibodová.

1.liga ČR, 33. kolo, so 17.1.2004
Beroun
Písek
4:2
0:0, 3:2, 1:0
Branky: 22. Křesťan (Frolík, Eiselt), 26. Šinágl (Víšek), 33. Eiselt (Frolík, Křesťan), 41. Eiselt (Jelínek) - 29. Jelen (Šmátrala, Vokatý), 34. Šmátrala (Nedorost) Rozhodčí: Vampola - Dvořák, Klouda. Vyloučení: 11:8 + Vaněček 10min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1500.
Beroun: Kopřiva (Handl) - Vaněček, Ševc, Čížek, Braniš, Jareš, Jelínek - Eiselt, Novotný, Víšek, Šinágl, Gengel, Frolík, Křesťan, Pabiška, Horčička, Slížek, Toma.
Písek: Špiler (Pinkas) - Drtina, Veselý, Vokatý, Neckář, Mucha, Kolda, Svoboda - Brož, Šimek, Kubeš, Jelen, Šmátrala, Nedorost, Kořánek, Štefan, Škoda, Míka.
Ačkoliv se mohlo po pohledu na postavení obou týmů v tabulce zdát, že zápas bude pro domácí jednoduchou záležitostí, nebylo tomu tak. Písečtí se totiž do Berouna nepřijeli jen bránit,ale čas od času se nebáli prověřit domácího gólmana. To dokázali berounskému publiku krátce poté, co přestáli několik úvodních šancí soupeře, při nichž se vyznamenal náhradník za absentujícího Šmída Špiler. Vychytal i pozdějšího dvojnásobného střelce Eiselta. Poté dvakrát udeřili nebezpečně hosté, nejprve ze sóla mladý bek Drtina, o chvíli později dokonce Nedorostovu střelu zastavila až tyč Kopřivovy branky! Vyrovnaný průběh hry do první přestávky narušily jen přesilovky, pozorní gólmani na obou stranách při nich ale byli proti jakýmkoli změnám stavu.

První kapituloval Špiler, kterému unikla Křesťanova tvrdá střela hned dvě minuty po pauze. Medvědy vstřelená branka nabudila a tlačili se do šancí. Při Branišově stálo ještě při Špilerovi štěstí, ale to už chybělo při Šináglově úniku, neobtěžován zvýšil ve 26. minutě na 2:0.

Po třech minutách se dostalo i na hosty. Ti zahrozili nejdříve únikem Muchy, kterému scházelo jen přesnější zakončení, potom se už mohli radovat. Při přesile čtyř proti třem zůstal na Kopřivu sám Jelen a protrhl střelecké trápení hostů. Brankové hody pokračovaly, do konce druhé dvacetiminutovky se puk zatoulal ještě za záda obou gólmanů. Ve 33. minutě vteřinu při přesilovce se tak stalo přičiněním domácího kapitána Eiselta, kterému po minutě odpověděl stejnou mincí písecký Šmátrala. Snížil na 2:3 i v oslabení, gól mu “vyforčekoval“ štírek Nedorost. Domácí poté pykali za svou nedisciplinovanost oslabeními, ty ale nechali jihočeští střelci bez gólového trestu.

Stejně jako na začátku druhé třetiny, i v úvodu té třetí Písečtí brzy inkasovali. Tentokrát hned v první minutě a opět se blýskl domácí nejproduktivnější hráč Václav Eiselt, který v tu chvíli ještě netušil, že svojí druhou trefou z 41. minuty již uzavřel gólový účet utkání. Hosté se snažili vybojovat alespoň bod, ale letos obzvláště silní Medvědi si již svůj dvoubrankový náskok pohlídali. A když už se Jelen či Míka dostali do gólem zavánějící pozice, byl vždy na místě spolehlivý Kopřiva, který se spolu zkušeným Eiseltem nejvíce podílel na třetí porážce Písku v posledních čtyřech zápasech.

Berounští mohou oslavovat vzestup na první pozici, zato Písečtí v lednu ještě nevyhráli a stále se musí obávat hrozby baráže, která je sedm kol před koncem rozhodně blíž než play-off.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy