Pomalejší začátek Mladoboleslavští spolehlivě dohnali. Starší dorostenci jsou tak znovu bez bodu

Konec základní části NEON Extraligy staršího dorostu se neúprosně blíží. Dlouho dopředu bylo jasné, že ztrátu, kterou Písečtí v úvodu sezony nabrali, nemůžou již v žádném případě smazat, pročež se jejich hlavním cílem stalo alespoň ukrajování z bodového zisku soupeře. Po včerejším relativně vydařeném zápolení v Českých Budějovicích se i po skončení první třetiny dnešního zápasu s mladoboleslavskými Bruslaři vyrojily tajné naděje na další úspěšné tažení směřující do prodloužení, nicméně Středočeši velice rychle obrátili list a poučili domácí o tom, že předbíhat se zkrátka nemá. Po poněkud vlažném začátku se dle očekávání náležitě rozjeli a utkání zakončili ve velkém stylu vysokou výhrou 2:9.
Extraliga staršího dorostu - sk. STŘED, 26. kolo, so 26.11.2016, Zimní stadion Písek
Písek
Mladá Boleslav
2:9
0:1, 2:5, 0:3
Branky a nahrávky: 37. Novák (Šebesta), 39. Pechlát (Lang) – 14. Dvořák (Jindra), 24. Havelka (Foerster), 25. Foerster (Dlabola, Flynn), 27. Horský (Dobša, Imlauf), 33. Dobša (Novák), 36. Flynn (Foerster, Kučera), 41. Flynn (Kučera, Imlauf), 60. Havelka (Imlauf, Dobša), 60. Dlabola (Hrachovec, Dvořák) Rozhodčí: Malota - Malý, Flegl Vyloučení: 5:2 Využití: 0:1 V oslabení: 0:0 Diváci: 50 Střely na branku: 20:61 Průběh utkání: 0:1, 2:6, 2:9
Písek: Křepela (Kříž) – Kopenec, Pokorný, Kukla, Lang, Štěcha – Waller, Hakl, Norris, Pejša, A. Novák "C", Přibyl, Šebesta "A", Stauber, Měchura, Pechlát
Mladá Boleslav: Haas (Marek) – Beneš, Dlabola "C", P. Novák, Imlauf, Horský, Homolka, Nepokoj, Červenka – Dvořák, Dobša, Hrachovec, Foerster, Havelka, Flynn, Jindra, Kučera "A"

Vzhledem k výsledkům z předešlých vzájemných měření sil nečekal na písecké mladíky vůbec snadný úkol. A protože byla většina přihlížejících realisticky smířena s neustálým tlakem ze strany Bruslařů, kteří měli Jihočechy nepřetržitě zasypávat nepřeberným množstvím střel, bylo tak skóre na konci první periody zejména pro domácí příznivce příjemným překvapením. Zhruba v polovině třetiny se do více než slibné příležitosti dostal najíždějící Šebesta, jenž sice mohl uklidit do Haasovy brány Stauberovu přihrávku, ta se však pro něj na konci akce ukázala býti až příliš nepřesnou. Na programu byl posléze nebezpečný úsek hry, který měli na svědomí hostující hráči, v jejichž řadách se posléze našel i jediný úspěšný střelec úvodního dějství. Stal se jím Jan Dvořák. Ten usměrnil kotouč do Křepelovy klece poté, co se nejlépe zorientoval na brankovišti. V závěru si druhou velkou šanci stačil ještě znovu připsat Patrik Šebesta, jemuž však tentokrát byli v patách mladoboleslavští obránci.

Druhá dvacetiminutovka byla v porovnání s tou předcházející podstatně divočejší. Na své si sice přišly oba celky, nicméně za ten lepší platil jednoznačně tým Středočechů, neboť svým předvedeným výkonem dostál závazkům favorita, za kterého byl od začátku klání považován. Po poněkud fádním úseku hry přišly hned tři zásahy z holí Mladoboleslavských. Nejprve se ránou pod víko prosadil Hynek Havelka, po němž si místo na listině střelců zamluvil svým vydařeným příklepem Petr Foerster. Po brance Matouše Horského se do brejku dostal písecký Novák, na jehož šanci zanedlouho reagoval David Dobša. Spolu s docílením šestého zásahu Bruslařů, o nějž se postaral Oscar Flynn, procitli střelecky i domácí. Skóre svým gólem částečně vylepšil Adam Novák, na nějž okamžitě navázal Václav Pechlát, jehož pokus našel místo v pravém rohu Haasovy svatyně a znamenal výrazný posun ve stavu utkání na 2:6.

Úvod třetí třetiny si vzali na starost hosté, kteří přičiněním Oscara Flynna potrestali dobíhající trest Píseckých. Neplatila na ně tedy ani změna v brankovišti, k níž se domácí celek uchýlil. Svou šanci později propásli i Waller s Haklem, když druhý jmenovaný zkoušel po přihrávce svého kolegy netradičně zakončit z pozice, v níž byl k Haasovi otočen zády. Ačkoliv šlo o dobrý pokus, radost na střídačku nepřinesl. Při své druhé možnosti zlomil Hakl hůl, pročež se o vzruch postaral nadějně rozjetý Pejša, jenž však bránu Bruslařů přestřelil. Ti naopak neotáleli a v samém závěru klání přidali navíc další dvě trefy. Nejdříve se podruhé v zápase radoval Hynek Havelka, kterého záhy napodobil kapitán Martin Dlabola. Hokejisté Mladé Boleslavi tedy z Písku odjížděli s vítězstvím 2:9.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy