Proti Hradci starším dorostencům pšenka nekvete. Východočechům podlehli již potřetí

Ani ve třetím vzájemném klání s hradeckým Mountfieldem nemohli písečtí starší dorostenci pomýšlet na bodový zisk. Lídrovi skupiny Střed v pátečním utkání podlehli vysoko 6:0, čímž znovu upevnili svou svízelnou pozici na konci tabulky. Lvi zlomili Jihočechy již v úvodním dějství, kdy za zády Kříže skončily hned čtyři jejich střelecké pokusy, zbylé dva poté přidali v průběhu druhé dvacetiminutovky. Třetí perioda byla tudíž vzhledem k takto rozhodnutému stavu spíše formalitou, během níž se zápas pouze dohrával.
Extraliga staršího dorostu - sk. STŘED, 17. kolo, pá 28.10.2016, Malá hala Fortuna arény
Hradec Králové
Písek
6:0
4:0, 2:0, 0:0
Branky a nahrávky: 3. Hašek (Pažourek, Kynčl), 6. Hašek (Mašín, Pažourek), 14. Síla (Štohanzl), 19. Šedivý (TS), 27. Martinec, 38. Štohanzl (Jakubec, Mašín) Rozhodčí: Pilný – Potůček, Špringl ml. Vyloučení: 4:3 Využití: 2:0 V oslabení: 0:0 Diváci: 98 Střely na branku: 67:16 Průběh utkání: 4:0, 6:0
Hradec Králové: Dvořák – Martinec, Pohl, J. Kynčl, Jonáš, M. Kukla – Šedivý, Sklenář, Mašín, M. Síla, Pažourek, M. Matouš, Havelec, Jakubec, Štohanzl, Vaňát, Hašek, Maršík
Písek: Kříž – Kopenec, Pokorný, L. Kukla, Chval, Lang, Hora, Waller, Vokoun, Hakl, Norris, Pejša, Novák, Přibyl, Stauber, Měchura

V první periodě nastříleli Východočeši čtyři branky

Souboj mezi Hradcem a Pískem začal velkým náporem domácích, ze kterého se Jihočeši vymaňovali jen sporadicky. Úvodní tlak přetavil svou střelou v první gól Jakub Hašek, kterému mezi kruhy zpoza klece přihrál Pažourek – 1:0. Netrvalo dlouho a skóre se měnilo znovu, Jakub Hašek v přesilové hře obkroužil svatyni hostí a svým druhým zásahem zdvojnásobil vedení Lvů – 2:0. Převaha Mountfieldu byla znatelná i nadále. Štohanzl zavezl kotouč za klec Písku, následně přesně přihrál do mezikruží na Matěje Sílu a ten pohotovou ranou prostřelil strážce svatyně Jihočechů – 3:0. Když Pokorný sekl unikajícího Dominika Šedivého, bylo nařízeno trestné střílení. Útočník Východočechů se rozjel a pokusem nad vyrážečku překonal gólmana Kříže, čímž zároveň stanovil konečné skóre první části hry – 4:0.

Hradec zvýšil vedení o dva zásahy

Kdo doufal, že se v druhé třetině obraz hry změní, byl zklamán. Lvi však začali své akce lehce přehrávat, místo aby gólu dosáhli jednoduše. Stav se tak měnil až po sedmi minutách prostřední fáze utkání, Denis Martinec vypálil od modré, střelu lehce tečoval bránící hráč a skóre bylo již 5:0. Po bleskové kombinaci Síly a Pažourka se do zakončení procpal mezi dvěma beky Mikuláš Matouš, ale svou bekhendovou kličkou na Kříže nevyzrál. V další situaci našel Jakubec dobře postaveného Martina Štohanzla, který přesným zásahem zvýšil na 6:0. V dalších akcích se Lvi neprosadili a Písek pálil na Dvořáka jen z uctivé vzdálenosti, pročež se skóre do druhé sirény už nezměnilo.

Ve třetí třetině se zápas už pouze dohrával

Na začátku třetí periody nebyly na ledě znát žádné změny oproti prvním dvěma částem střetnutí, hrálo se více méně na jednu polovinu kluziště. Po tvrdé ráně Kukly od modré se zákrokem vyrážečkou blýskl Kříž. Jakub Hašek chtěl docílit hattricku, dostal se do samostatného úniku, ale brankář Jihočechů se odvážně vrhl pod brusle útočníka Mountfieldu a šanci mu sebral. Tlak Hradce trval celé utkání. Štohanzl přesným pasem přes osu hřiště vyzval ke skórování Tadeáše Jakubce, ale jeho pokus Kříž vykopl betonem. Kynčl ještě v závěru duelu obětavě padl do střely Pokorného a za cenu pořádné modřiny pomohl Danielu Dvořákovi k udržení nuly. Mountfield se tak minimálně na několik hodin posunul do čela tabulky skupiny Střed.

Ohlasy trenérů

Libor Pivko (Mountfield HK):

Zápasy s Pískem jsou v této sezóně především o tom, abychom hráče vždy nabádali, že soupeře nesmí podcenit. Zápas jsme začali dobře, ve druhé třetině jsme trochu polevili. Celkově jsme ale samozřejmě rádi za tři body.

Jindřich Setikovský (IHC Písek):

Minule jsme tu prohráli 0:14, došlo k výraznému zlepšení z naší strany. Máme v mužstvu tři mladší dorostence, v mužstvu nám chybí kvalita, ale hlavně i kvantita, nemáme s kým hrát. Mladší dorostenci včera odehráli těžké utkání s Jihlavou. Dnes nám dobře zachytal gólman. Já myslím, že ten výsledek zhruba odpovídá tomu, co se na hřišti dělo. Jeden nebo dva góly jsme mohli dát, na vítězství samozřejmě pomýšlet nemůžeme. Předvedli jsme ale asi maximum toho, co s tímhle mužstvem můžeme uhrát.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy