Mladá Boleslav rozhodla o výhře už v první třetině

Jasným výsledkem 1:9 skončil zápas 12. kola NOEN extraligy staršího dorostu mezi Pískem a Mladou Boleslaví. Jihočeši dokázali více než polovinu první třetiny vzdorovat tlaku Bruslařů, když se však Středočeši poprvé prosadili, odstartovali své gólové galapředstavení. Za Písek se trefil Patrik Šebesta, který snižoval na 1:6.
Extraliga staršího dorostu - sk. STŘED, 12. kolo, so 8.10.2016, Zimní stadion Písek
Písek
Mladá Boleslav
1:9
0:5, 1:2, 0:2
Branky a nahrávky: 33. Stauber (Šebesta) – 13. Veverka (Křížek), 15. Kučera, 17. Šíp (Havelka), 19. Nepokoj (Hrachovec), 20. Flynn (Kučera), 25. Flynn (Horský), 37. Kučera (Flynn), 54. Flynn (Kučera), 60. Šíp . Rozhodčí: Souček – Polonyi, Flegl. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 33:48. Průběh utkání: 0:6, 1:6, 1:9.
Písek: Kříž (21. Křepela) – Kopenec, Pokorný, Kukla, Chval, Lang, Stárek, Waller, Vokoun, Hakl, Norris, Pejša, Novák, Přibyl, Šebesta, Stauber, Měchura
Mladá Boleslav: Marek – Beneš, Jirásek, Imlauf, Horský, Nepokoj, Červenka, Čermák, Moravčík, Křížek, Šípek, Veverka, Hrachovec, Šíp, Foerster, Havelka, Flynn, Jindra, Kučera

Vojtěch Veverka se po přihrávce spoluhráče Zdeňka Křížka dostal ve 13. minutě až před píseckého gólmana a kolem bránícího hráče pohotově zakončil nad Křížovu vyrážečku. Mladoboleslavští starší dorostenci se tak dostali do zaslouženého vedení. Z podobného prostoru se trefil také Lukáš Kučera, který těžil z dobrého napadání. Domácí obrana přišla za svou brankou o kotouč a volný Kučera už si s ním mezi kruhy věděl rady – střelou do pravého horního rohu zvýšil na 0:2. Před píseckou brankou byl tři minuty před koncem první třetiny dobře nachystaný Patrik Šíp, který neomylně zakončil po chytré přihrávce z rohu kluziště.

Rozjetí hosté udeřili do konce první třetiny znovu. V přesilové hře se přesnou střelou prosadil Martin Nepokoj. Pátou branku Středočechů přidal těsně před sirénou Oscar Flynn. Se svým parťákem Lukášem Kučerou udělali před domácí brankou pořádný kolotoč, který skončil pátou trefou Bruslařů.

V poklidu hrající hosté přidali další branku v úvodu druhého dějství. Na konci pohledné akce Středočechů stál Oscar Flynn, který za Křepelova záda nasměroval dlouhou přihrávku Matouše Horského. Domácí se přece jen dočkali gólu osm minut před koncem druhé třetiny. Přesilovkovou akci zakončil Tomáš Stauber, když povedenou ranou trefil pravý horní růžek. Chvíli na to se Lukáš Kučera prosmýkl kolem bránících hráčů, položil si Křepelu a pohodlně zakončil forhendem do poloprázdné branky. Flyn dorazil za bezmocného Křepelu volný puk také ve třetí třetině a zaznamenal třetí branku v utkání. Gólový účet uzavřel Patrik Šíp, který po vhazování ve své obranné třetině v brejku nedal gólmanovi Písku šanci střelou z mezikruží.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy