Písek po vyrovnaném duelu s Kolínem nakonec prohrál v prodloužení

V zápase 25. kola hrál osmý Písek s šestým Kolínem. Středočeši začali lépe, kdy si vytvořili vedení 2:0. Domácí, ale dokázali vyrovnat včas. Pak už byla hra velmi vyrovnaná. Na obou stranách bylo hodně šancí. Po šedesáti minutách byl stav 6:6 a muselo rozhodnout až prodloužení. V šedesáté čtvrté minutě o výhře hostů rozhodl Kusý.
2. liga ČR sk. STŘED, 25. kolo, st 4.1.2017, Zimní stadion Písek
Písek
Kolín
6:7p
3:4, 0:1, 3:1 - 0:1
Branky a nahrávky: 14. Urbanec (Vlček), 16. Červinský (Šuhaj), 19. Rod (Slavík), 45. Vlček (Urbanec, Sýbek), 56. Procházka (Vlček, Sýbek), 56. Šuhaj (Suchan) – 3. Malý (Kadlec, Panna), 13. Krajňák (Kusý), 17. Kusý, 20. Zumr, 32. Skokan (Krajňák, Černý), 58. Kadlec (Březina), 64. Kusý. Rozhodčí: Hucl – Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: 1:2. Diváci: 350. Průběh utkání: 0:1, 0:2, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 3:5, 4:5, 5:5, 6:5, 6:6, 6:7.
Písek: Hauser (21. Kadlec) – Procházka, Hřebíček, Hanus, Pavlíček, Červinský, Suda, Koutenský – Urbanec, Suchan, Vlček, Sýbek, Pašek, Kepka, Šuhaj, Jiřinec, Rod, Slavík.
Kolín: Koutský (Sejpal) – Voženílek, Skokan, Barták, Horyna, Březina, Kadlec,Havelka – Panna, Malý, Semirád, Pipek, Kozák, Černý, Zumr, Krajňák, Jelínek, Kusý.

V prvním domácím zápase nového roku se na ledě Písku představil Kolín. Kozlové šli do vedení již ve třetí minutě, kdy po střele od modré tečoval kotouč Malý. Jihočeši mohli vyrovnat v první šanci, ale Sýbek nedokázal puk propasírovat mezi betony Koutského. Následovalo několik šancí na obou stranách, ale prosadit se dokázal až Krajňák, který sedm minut před koncem první třetiny přidal druhý gól Kozlů. Hokejisté od Otavy, ale dokázali včas zareagovat a vstřelit dva rychlé góly. Nejprve snížil šest minut před koncem úvodní části Urbanec, který v přečíslení společně s Vlčkem dokázali prostřelit brankáře hostů. O dvě minuty později na 2:2 srovnal Červinský, který nahodil na branku Kozlů a k překvapení všech gólmanovi puk propadl za brankovou čáru. Nerozhodný stav netrval dlouho. O minutu později se do šance ve vlastním oslabení dostal Kusý a povedeným blafákem dokázal překvapit Hausera. Píseckým hokejistům se podařilo ještě před koncem třetiny srovnat stav utkání. Slavík krásně našel před brankou osamoceného Roda, který mířil přesně. Když už to vypadalo, že do šaten se půjde za nerozhodného stavu dostal se do šance Zumr. Do pravého rohu umístil puk čtrnáct vteřin před koncem úvodní části. Po dvaceti minutách padlo sedm branek.

Hned v první minutě druhé části přišlo na řadu střídání gólmanů. Hauser odešel na střídačku. Nahradil ho Kadlec. Domácí výběr měl několik možností stav změnit. Dvakrát v rozmezí třiceti vteřin střela skončila na tyčce. Bohužel pro Jihočechy v 32. minutě přidal další trefu Kolín. V přesilové hře našel Krajňák volného Skokana, který hlídkoval před brankou. Dostal přesnou nahrávku a trefil se do odkryté klece Kadlece. O několik minut později zatrnulo hráčům Kolína. Po nepříjemném střetu hráčů na ledě zůstal ležet skvěle chytající Koutský se svým spoluhráčem. Naštěstí pro Kozly to nebylo nic vážného a oba mohli pokračovat dál ve hře. Do konce druhé části už žádná branka nepadla a hosté šli do kabin s dvou gólovým náskokem.

Písecký výběr si hned v úvodu poslední části nastřelil třetí tyčku. V následné akci dali kontaktní gól, kdy po krásné nahrávce Urbance umístil puk do klece Vlček. Tentokrát brankář hostů neměl žádnou šanci. Další střela, která překonala Koutského byla vyslána z hokejky kapitána Procházky. Tomu akci připravil Vlček se Sýbkem. Čtyři minuty před koncem zápasu nahrál Suchan krásně Šuhajovi, který parádně střelou překonal hostujícího gólmana. Radost píseckému mužstvu dlouho nevydržela. V 58. minutě odpověděl gólem Jiří Kadlec a bylo to 6:6.

Nakonec muselo rozhodnout až prodloužení. V tom se lépe dařilo Kozlům, kdy vítězný gól vstřelil Denis Kusý a hosté tak mohli slavit výhru na ledě soupeře. Jihočeši si za svůj výkon vysloužili alespoň bod.

Ohlasy trenérů

Karel Slabý, trenér Písku: "Na začátku na nás Kolín nastoupil a takovýhle tým to umí využít. Pak jsme se hodně zvedli, za to musím kluky pochválit. Ve druhé třetině jsme měli čtyři nebo pět tutovek, ale nebylo z toho nic a tam se možná rozhodlo. Dokázali jsme se zvednout i ve třetí třetině a měli jsme na výhru, ale soupeř nás zase dokázal potrestat."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy