Písek doma podlehl Motoru

Také do druhého vzájemného utkání s extraligovými juniory Motoru Písečtí nastoupili v omlazeném složení. Byli sice prvními, kdo se v utkání prosadil, následně ale houževnatý soupeř čtyřmi góly zcela pozměnil průběh. Domácí hráči nakonec podlehli na svém ledě juniorům 3:5.
Přípravné zápasy A-týmu, 5. kolo, pá 19.8.2016
Písek
České Budějovice
3:5
1:1, 1:3, 1:1
Branky a nahrávky: 5. Duchoň (J. Volf, Suda), 35. Vlček (TS), 60. Vlk (koupal, Červenský) – 12. Šulek (Bárta), 22. Pixa, 32. Michal (Vochozka, Svoboda), 33. Vochozka (Bláha), 59. Bárta (Šulek). Rozhodčí: Šperl – Horažďovský, Oudes. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 200. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:5, 3:5.
Písek: Kafka – Jirků, Hanus, Koutenský, Hřebíček, R. Volf, Suda, Červinský, P. Procházka – Vlček, Rod, Pašek, Šuhaj, Duchoň, J. Volf, Vlk, Koupal, Suchan
České Budějovice: Patera – Michal, Klinecký, Svoboda, Tintěra, Farka, Radoš, Benda, Kubeš, Vochozka, Doktor, Bláha, Tejko, Bárta, Šulek, Kadilák, Káník, Pixa, Vráblík

Hokejisté Písku také do druhého utkání s extraligovými juniory Českých Budějovic nevyslali své kompletní složení a ani v brance se nepřestavila hlavní jednička - brankář Václav Pipek. I přesto se domácím vstup do zápasu vydařil. Dlouhá přihrávka z obrany přesně našla Jakuba Volfa na modré, přičemž útočník Písku celou akci ještě posunul na Jiřího Duchoně, který, leč byl faulován, dokázal propašovat puk do brány - 1:0. Motor se snažil o rychlou odpověď a o chvíli později pálil nebezpečně z mezikruží Pixa, Kafka byl ovšem včas na správném místě.

Mírnou herní převahu si v dalším průběhu první části drželi domácí. V polovině první části měl na hokejce druhou branku Pašek, jeho rána ale těsně minula budějovickou klec. Vzápětí hokejisté hrající v modro-žlutých dresech svého soupeře na více než minutu zavřeli v jeho třetině, ani tentokrát ale domácí tým úspěšný nebyl. Neproměněné šance mohli Písecké mrzet o to víc, když se v polovině 12. minuty objevil na mezikruží Ondřej Šulek a nasměroval puk za záda domácího Kafky - 1:1.

Vstup do druhé části byl z písecké strany velmi nevýrazný, a také v tomto případě přišel bleskurychlý trest. Nesprávné rozehrávky hosté dokonale využili a Jan Pixa trefil zblízka přesně levý růžek Kafkovy branky - 1:2. Reakce Píseckých mohla být rychlá. O pár chvil později totiž Suchan z trestné lavice zamířil do útoku a v přečíslení 2 na 1 křížně posunul puk na Vlka, ten ale v brankové pozici promáchl kotouč.

Nedůraz Píseckých přinášel další brankovou hrozbu. V oslabení Motoru se ocitl tváří v tvář Kafkovi Bárta, bekhendem ale neuspěl. Následně se ale hostující tým dočkal při přesilové hře, kdy si celá pětice dokonale rozebrala píseckou obranu a Michal Michal ranou od modré zvýšil náskok svého týmu na dvoubrankový - 1:3. Také následnou početní převahu hosté takřka hned využili. Bláha v dobré pozici ještě branku nedal, Kafka totiž špičkou betonu vypíchl puk. K následné dorážce se ale propracoval Tomáš Vochozka a nasměroval puk mezi betony domácího brankáře - 1:4.

Do konce druhé části pak dokázal Písek pouze jednou reagovat. Ve 35. minutě Filip Vlček byl při nařízeném trestné střílení proti Paterovi úspěšný. Písecký forvard se prosadil kličkou do forhendu a kotouč budějovickému brankáři propadl pod rukou - 2:4. Písečtí zápas nevypustili a snažili se s nepříznivým stavem bojovat i nadále, zejména pak aktivním nástupem do závěrečné části. Ihned zkraje třetí třetiny. Procházka dlouhou nahrávkou z obrany přesně našel Vlčka, jenž ujížděl po levé straně a nakonec volil ránu nápřahem, Patera ovšem na tvrdou ránu včas reagoval.

V dobré pozici se objevil také ve 47. minutě Hřebíček, který pálil na odkrytou klec, branku soupeře ale minul. Ani v dalším průběhu závěrečného dějství se Píseckým nedařilo těžit ze své převahy. Duchoň v závěru přečíslení 2 na 1 přihrával před bránu Šuhajovi, ani tomto případě se ale domácím nepodařilo dopravit puk do branky. Závěrečná siréna se rychle blížila a tým IHC zkoušel v závěru zvrátit stav při početní výhodě, kterou podpořil hrou bez gólmana. Jenže Šulek zachytil kombinaci Písku, ideálně přihrál puk Janu Bártovi a ten z vlastního pásma trefil opuštěnou klec - 2:5. V samotném závěru, respektive poslední vteřině se skóre měnilo ještě jednou, kdy symbolicky z úhlu napasoval puk k levé tyči Josef Vlk.

Ohlasy trenérů

Karel Slabý, trenér Písku: "První třetina nebyla z naší strany špatná, ale ve druhé jsme propadali a soupeř nás dostal pod tlak. Tam to bylo špatné a taky kluci dostali o přestávce pořádnou čočku. Ve třetí třetině jsme měli drtivý tlak, jenže jsme neproměnili velké šance. Naše sestava byla dnes zase trochu jiná, dáváme šanci všem hráčům širšího kádru. Ale musím uznat, že soupeř nehrál vůbec špatně."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy