Bitva jako řemen. Písek sahal po vyrovnání série

Písek padl v druholigovém předkole play-off s Havlíčkovým Brodem. Druhý zápas série nabídl fanouškům možná jeden z nejlepších duelů, který se letos u Otavy hrál. Jihočeši srdnatě bojovali s favorizovanými Bruslaři, v závěrečné power-play dokonce srovnali na 4:4 a v prodloužení byli blizoučko i výhře a vyrovnání série. Bohužel šťastnější byli hosté, kteří rozhodli v nastaveném čase.
2. liga ČR sk. ZÁPAD, PK2, so 27.2.2016, Zimní stadion Písek
Písek
Havl. Brod
4:5p
1:3, 1:0, 2:1 - 0:1
Branky a nahrávky: 14. Urbanec (Sýbek, Jirků), 38. Ciboch (Pašek), 56. Urbanec (Sýbek), 60 Vlček (Škopek) - 1. Kořínek (Třetina, Endál), 14. Kuchta (Beneš, Kozlík), 19. Chlubna (Loginovskij, Beneš), 58. Beneš (Třetina, Kondratěv), 64. Třetina (Endál). Rozhodčí: Sýkora – Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 9:12. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 793. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:4, 4:4 - 4:5.
Písek: Panec – Pavlíček, Jirků, Procházka, Škopek, Hřebíček, Koutenský - Vlček, Urbanec, Sýbek, Bernad, Pašek, Slavík, Ferebauer, Růžička, Ciboch
Havl. Brod: Novák – Kořínek, Kulhánek, Duben, Vala, Loginovskij, Kolda – Ludvík, Třetina, Endál, Kuchta, Kozlík, Beneš, Chlubna, Vlasov, Kondratěv, Hlídek, Cejpek, Pejchal, Přidal

Začátek utkání patřil hostům z Havlíčkova Brodu. Tým z Vysočiny totiž okořenil brankou hned své první útočné snažení. Ránu z Třetinovy hole Panec vyrazil před sebe a dojíždějící obránce Jakub Kořínek se z dorážky nemýlil. Domácí mohli poměrně rychle odpovědět. Slibnou šanci měl na hokejce nepokrytý Vlček, Novák ovšem reflexivně zasáhl pravým betonem. V polovině úvodní části měli hosté možnost delší početní výhody, prosadil se ale dokázali až krátce po jejím skončení, když rychlý protiútok v přečíslení okořenil druhou branku Havlíčkova Brodu Petr Kuchta.

Na branku Totterova týmu ovšem dokázali Písečtí velmi rychle odpovědět. Po pár vteřinách hry Sýbek vybídl do ideální pozice Josefa Urbance a domácí kanonýr si se ranou k levé tyči nemýlil. Domácí byli při své úvodní vstřelené brance při chuti a o pár momentů později se před Novákem objevili osamocení Sýbek s Vlčkem, brankář s číslem 5 na zádech ale v důležitý moment ukázal jak moc je svému týmu oporou. Před první přestávkou to ještě jednou byli naopak hosté, kteří se zaradovali z gólu. Po odrazu od plexiskla za brankou kotouč pokračoval v blízkosti Pance a Tomáš Chlubna dokázal doslova dotlačil puk do branky - 1:3.

Také ve druhé třetině si hra držela kvalitní tempo a fanoušci obou týmů se bavili atraktivním hokejem. Na branku Písku uháněl s pukem Třetina a v poslední možný moment mu překazil plány vracející se Pavlíček, který mu stihl vypíchnout kotouč. Na druhé straně mohl vylepšit situaci domácího celku Pašek, jehož střela se otřela o tyč Novákovy branky, přičemž kotouč zůstal nekontrolovatelně ležet za zády havlíčkobrodské opory, nikdo z Píseckým ovšem nedokázal přetavit tuto šanci ve druhý gól.

Písečtí si v dalším průběhu druhé třetiny udržovali mírnou herní převahu a mohly je mrzet nevyužité brankové příležitosi, kterých si vytvořili hned několik. Novák byl v prostředním dějství vytíženějším z brankařů, počínal si však velmi dobře. Jihočeskému celku se podařilo prosadit až v závěru druhé části, kdy Pašek posunul puk na Davida Cibocha, který se ocitl tváří v tvář brankáři Novákovi a povedenou kličkou do forhendu snížil na 2:3.

Třetí část byla oboustranně opatrná, alespoň pa ve svých prvních minutách. Následně už nezbývalo píseckému týmu nic jiného, než vrhnout všechny síly do útoku a závěr třetí třetiny byl ještě velmi zajímavý. Na 3:3 se podařilo srovnat Josefu Urbancovi, který na začátku 56. minuty vymetl horní růžek Novákovy branky. Jenže vedení se následně opět přelilo na stranu Havlíčkova Brodu. Necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby prolétl puk z hole Filipa Beneše nad ramenem brankáře Pance a zamířil pod horní tyčku. Písek se na začátku 60. minuty odhodlal ke hře bez brankáře podpořenou početní výhodou a v 6 proti 4 úspěšně dorazil puk do branky 38 vteřin před koncem Filip Vlček - 4:4.

Hra se tak posunula do desetiminutového prodloužení a hned v prvních momentech mohl rozhodnout Endál, jeho střelu zblízka ale našel Panec ve své lapačce. Slibnou příležitost si vypracovali také domácí, kteří následně pronikali do útoku ve třech proti samotnému obránci Havlíčkova Brodu a celá akce vygradovala ranou Urbance, hostující brankář ale špičkou betonu úspěšně zasáhl. K rozhodnutí zápasu došlo v čase 63:54. Endál vypíchl puk domácím a do samostatné akce přihrávkou posunul Miroslava Třetinu, který povedenou kličkou do forhendu rozhodl o postupu svého týmu do čtvrfinále play-off.

Ohlasy trenérů

Karel Slabý, trenér Písku: "Víme, jaké má soupeř v týmu osobnosti, ale vlezeme na led a přistoupíme k tomu tak, že se nemůže nic stát. A ono se vždycky stane. Ohromným úsilím se z toho pak zase hrabeme. Zvedli jsme se, soupeř nevěděl, kde má hlavu. Byla otázka času, kdy ty góly přijdou, jenže přišly pozdě. Zápas se dal vyrovnat ve druhé třetině. Chvíli nám trvalo nastartovat se i ve třetí třetině, ale dostali jsme se do toho a góly mohly přijít opět daleko dřív. V prodloužení jsme už zvedali ruce nad hlavu, ale gól to nebyl a pak v přemíře snahy uděláme chybu, kterou soupeř využil. Průběh zápasu pro nás je smutný. Výkon byl dobrý, v určitých fázích jsem se dopustili chyb, i když to nebylo tak hrozné, jako v Brodě."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy