Písečtí díky obratu zvládli odvetu s Klatovy

Předposlední přípravný zápas se Písku vydařil. Jihočeši sice nezvládli úvodní část, ve které dvakrát prohrávali o dvě branky, v dalším průběhu ale postupně dokázali dorovnat skóre a v závěrečném dějství pak rozhodnout o svém druhém vítězství v tomto týdnu. Další utkání čeká hokejisty od Otavy v pátek, kdy uzavřou přípravu duelem u Vajgaru.
Přípravné zápasy A-týmu, přát., so 29.8.2015
Písek
Klatovy
6:4
2:3, 2:1, 2:0
Branky a nahrávky: 9. Švec (Mošovský, Ciboch), 19. Sýbek (Černý), 30. Ciboch (Mošovský), 34. Mošovský (Škopek, Švec), 43. Sýbek (Urbanec, Vlček), 57. Záhora (Ferebauer) – 1. Beran, 7. Michel (Kristl), 16. Váchal (Tulačka, Kubík), 31. Blumentrit (Topinka). Rozhodčí: Šperl - Mitáš, Horažďovský. Vyloučení: 9:8, navíc Čuban (KLT) - 10 min. a do konce za nesportovní chování. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:4, 6:4.
Písek: Pipek – Hřebíček, Jirků, Škopek, Hanus, P. Procházka, Hrubý, Záhora, Žáček, Sýbek, R. Volf, Novák, Urbanec, Vlček, Mošovský, Ciboch, Švec, Černý, Růžička, Ferebauer, J. Volf
Klatovy: Kukin (30. Lejsek) – Holý, Houfek, Leština, Marcel, Kubík, Zeman, Blumentrit, Beran, Tulačka, Kubeš, Michel, Kristl, Kepka, Topinka, Váchal, Bernad, Němec, Čuban, Uhlík

Začátek utkání vyšel jednoznačně lépe Klatovským. Ti se poprvé zaradovali už po šestadvaceti vteřinách hry, kdy se po úvodním vhazování probil před píseckou branku Matěj Beran a ranou nad vyrážečkou se prosadil – 0:1. To nebylo vše, co hostující celek v úvodu dovolil a na konci 7. minuty přidal druhou branku svého týmu David Michel, kterému před branku adresoval přihrávku Kristl. Teprve poté se ozvali domácí a po nepříliš aktivním začátku z mezikruží zamířil k levé tyči Emil Švec.

Jenže v první třetině se nadále dařilo spíše hostujícímu celku a více práce měl Pipek. Po Kubešově přihrávce z rohu hřiště zblízka zakončoval Váchal, brnaku Písku ale z dobré pozice minul. Brankové změny opět nastaly v čase 15:50, kdy početní převahu zúročil Martin Váchal, proti jehož střele Pipek nemohl přes zakrytý výhled zasáhnout – 1:3. Ani to však nebylo v úvodním dějství úplně vše, v samotném závěru části totiž kontaktním gólem vrátil Písecké do zápasu po Černého přihrávce Jan Sýbek.

Vypadalo to, že s brankami se roztrhne pytel také ve druhé třetině. Hned zkraje Kepka našel před bránou osamoceného Michela, který byl před Pipkem zcela sám, domácí gólman se ale roztáhl po brankové čáře a pružným zákrokem udržel puk před brankou čarou. Následné dvě přesilové hry Klatovských na delší držely puk v oblasti domácího strážce branky, přičemž si Pipek vybral šťastný moment po střele z Michelovy hole, která orazítkovala pravou tyč. Následně měl obrovskou šanci na holi také Topinka, z protiútoku ale udeřil domácí David Ciboch a rozdíl byl opět pouze brankový – 3:3.

O chvíli později se ovšem navrátilo vedení na opět na stranu západočeského klubu. Krátce po polovině utkání přesměroval tečí Topinkovu střelu Tomáš Blumentrit a domácí brankář nestihl reagovat. Další průběh druhé třetiny doplňovala častá vyloučení na obou stranách, přičemž Písečtí jednu ze svých přesilových her dokázali využít k vyrovnání. Škopkova křížná přihrávka skončila na holi Karla Mošovského, který vymetl levý horní roh střídajícího Lejska – 4:4.

Domácí ještě ve zbytku času porostřední třetiny mohli jít do vedení. Dlouhá přihrávka z obrany poslala do nájezdu Růžičku, který vystartoval z trestné lavice, zakončení bekhendem ale Lejsek dokázal pokrýt. Následně Vlček v útočné třetině chytře posunul puk na osamoceného Sýbka, který zkoušel překvapit Lejska kličkou do protipohybu, nakonec ale puk skončil jen ve výstroji klatovského náhradníka.   

Zatímco úvod zápasu patřil hostům z Klatov, ve třetí třetině se dařilo Píseckým. Svým druhým gólem v utkání spompletoval obrat Jan Sýbek a Písečtí šli poprvé do vedení. Na sklonku 57. minuty poté přidali Jihočeši šestou branku. Ferebauer v útočné třetině vybojoval puk pro Martina Záhoru, který pohotovým zakončením k pravé tyči nedal Lejskovi šanci. Hosté v závěru zkoušeli hru bez brankáře a pár vteřin před koncem ze středního pásma těsně minul prázdnou branku Urbanec a další změny se již nekonaly.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy