Poslední domácí utkání roku se Písku vydařilo, Brod si z jihu veze jedenáctku

Lepší rozloučení s diváky v tomto roce si Písečtí těžko mohli představovat. Utkání s Havlíčkovým Brodem vyznělo zcela jednoznačně pro žluto-modré barvy. Ačkoliv první část zápasu přinesla pouze jedinou branku domácího celku, v dalším průběhu hry Jihočeši dominovali a počet vstřelených branek Písku se zastavil až na číslici jedenáct. Svěřencům trenéra Slabého se rovněž podařilo pokořit hranici sta vstřelených gólů v sezoně. Jubilejní trefou uzavíral brankový účet sobotního utkání útočník Filip Vlček.
2. liga ČR sk. ZÁPAD, 23. kolo, so 19.12.2015
Písek
Havl. Brod
11:1
1:0, 5:1, 5:0
Branky a nahrávky: 19. Urbanec (Vlček, Procházka), 23. Slavík (Ferebauer), 31. Marek (Pašek), 34. Sýbek (Slavík, J. Bernad), 35. Urbanec (Vlček), 38. J. Bernad (Sýbek, Slavík), 48. Pašek (Marek), 53. Sýbek (J. Bernad), 54. Ciboch, 58. Pavlíček (J. Bernad), 59. Vlček (Procházka) – 38. Vlasov (TS). Rozhodčí: Valenta – Oudes, Vavruška. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 500. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 11:1.
Písek: Panec – Procházka, Jirků, Hřebíček, Hanus, Škopek, Hrubý, Koutenský, Pavlíček – Marek, Vlček, Urbanec, Pašek, Ciboch, Sýbek, J. Bernad, Ferebauer, Novák, J. Volf, Duchoň, Slavík
Havl. Brod: Novák (31. Zvolánek) – Duben, Lacina, Vala, Kulhánek, Loginovskij, Kořínek, Kolda – Přidal, Třetina, Endál, Chlubna, Vlasov, Kondratěv, Kuchta, Kozlík, Beneš, Hlídek, Cejpek

První třetina nabídla pohledný hokej. Diváci viděli šance na obou stranách. Panec i Novák se v některých momentech hodně zapotili. Branka padla ale až na sklonku první části, když Písečtí využili nepříliš povedenou početní výhodu. K tyči se po útočném výpadu trefil Josef Urbanec.

Třetina z říše snů. Tak by se z pohledu domácích dala označit druhá dvacetiminutovka. Dvougólové vedení nejprve zajistil pohotovou tečí Josef Slavík, na 3:0 pro Jihočechy zvyšoval Ladislav Marek střelou do šibenice. K radosti domácích fandů zvýšil po dorážce i Jan Sýbek. Pátou ránu do sebevědomí Bruslařů zasadil Josef Urbanec po nájezdu z pravé strany. Havlíčkův Brod pak snížil po nařízeném trestném střílení, které bravurně zvládl Kirill Vlasov. Chvíli po něm ale přidal šestou branku svého týmu povedeným zakončením mezi betony Zvolánka útočník Jakub Bernad.

Čekalo se, jestli Bruslaři ještě zkusí závěrečný nápor a povede se jim utkání zdramatizovat. Hrálo se už dost vlažně a tak se ke slovu dostali opět domácí. V přesilové hře vypálil z kruhu Václav Pašek - 7:1. Hosté už byli hodně odevzdaní a Písečtí je nešetřili. Na začátku 53. minuty mířil přesně po chybě brankáře Zvolánka Jan Sýbek, chvíli po něm se krásně trefil David Ciboch. Domácí fandové si přáli desátou branku, kterou jim dopřál svou premiérovou trefou bek David Pavlíček. Kanonádu Jihočechů završil v předposlední minutě dorážkou Filip Vlček - 11:1!

Ohlasy trenérů

Karel Slabý, trenér Písku: Takový průběh utkání jsme, samozřejmě, nečekali. Přece jen jde o rovnocenného soupeře. Všimli jsme si, že Brod hodně nasazoval svou nejsilnější lajnu a říkali si, že není možné, aby to fyzicky vydrželi celý zápas. Také to tak dopadlo, zkušenější hráči soupeře nakonec odešli ze hry. My hráli ve velké pohodě, dařilo se nám. Myslím, že předvedená hra a naše branky se musely divákům líbit. Na naší straně panuje po utkání spokojenost, zápas se nám ve všech směrech povedl a velmi dobře zachytal také brankář Panec. Vzhledem k vyrovnanosti obou týmu v tabulce šlo v podstatě o šest bodů, o to více nás úspěch v utkání těší.

Aleš Totter (BK Havlíčkův Brod): Každý má někdy špatný den a my jsme si ho vybrali právě v Písku. Na ledě jsme dělali špatná rozhodnutí a to vedlo k takovému debaklu. Ten je ovlivněný tím, že jsme protočili sestavu. Některé zkušené hráče jsme pak nechali odpočívat a dohrávali jsme to s mladými hráči, kteří jinak nedostávají tolik příležitostí. Ti kluci to měli těžké. Dohrávali za vysokého stavu, kdy domácím padalo všechno na hokejku, zatímco k nám se neodrazilo skoro nic. Vyžrali jsme si to až do konce, ale stále bojujeme o play-off. Naším cílem je se tam dostat. Pokud se tento tým, který se v srpnu poprvé sešel a začal přípravu, dostane do play-off, bude to pro mě cennější triumf, než loňský postup do extraligy s Chomutovem.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy