Hektická domácí premiéra se šťastnějším koncem pro Klášterec nad Ohří

Písek i Klášterec vstoupily do soutěžního ročníku výsokými výhrami a také v 2. kole si s chutí zastřílely. Vzájemný duel, ve kterém Písečtí takřka celý zápas museli dotahovat náskok soupeře, přinesl celkem deset branek a za nerozhodného stavu 5:5 nakonec vygradoval samostatnými nájezdy. V nich se hráči Písku nedokázali prosadit a bonusový bod na konto Klášterce nad Ohří připsal ve 4. sérii nájezdů Toman. Liga pro Písecké pokračuje dalším domácím utkáním - v sobotu v 17 hodin Jihočeši vyzvou tým Pelhřimova.
2. liga ČR sk. ZÁPAD, 2. kolo, st 16.9.2015
Písek
Klášterec nad Ohří
5:6sn
1:1, 2:3, 2:1 - 0:0
Branky a nahrávky: 15. Ciboch (Marek), 32. Urbanec (Sýbek), 40. Vlček, 43. Sýbek (Ferebauer, Růžička), 47. Urbanec (Sýbek, Vlček) – 8. Kellerstein (Nguyen), 22. Jáchym (Huňady), 28. Mála (Deveri), 37. Mála (Hrdlička), 47. Toman, rozh. náj. Toman. Rozhodčí: Horáček – Oudes, Vavruška. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 600. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4, 4:4, 4:5.
Písek: Pipek – P. Procházka Jirků, Škopek, Hřebíček, Hanus, Hrubý, R. Volf, Koutenský – Sýbek, Vlček, Urbanec, Marek, Ciboch, Slavík, Záhora, Růžička, Ferebauer, Černý, J. Volf, Novák.
Klášterec nad Ohří: Kaššák – Kozák, Žižka, Drobný, Toušek, Neuman, Benda – Hrdlička, Mála, Deveri, Andres, Jáchym, Huňady, Kellerstein, Toman, Nguyen.

Na první branku utkání se čekalo do začátku osmé minuty. V úvodu písečtí hokejisté svého soupeře dokázali zatlačit, ale byli to právě oni, kdo jako první inkasoval. Po rychlém protiútoku dokázal dopravit puk do branky Adam Kellerstein. Ve třinácté minutě mohl vyrovnat písecký útočník Vlček, ale jen těsně minul branku. Písečtí se dočkali vyrovnaní v čase 14:20, kdy Marek našel v přesilové hře před brankou stojícího Davida Cibocha, který pohotově bez přípravy uklidil puk za Kaššákova záda – 1:1. V závěru prvního dějství hrozili svými útočnými výpady Záhora a Urbanec, stav se však do první sirény nezměnil.

Vyrovnaný duel pokračoval také ve druhé třetině. Jihočeši na domácím ledě hráli v mírné převaze, Klášterec ale dokázal využívat zaváhání domácího celku a nemilosrdně je trestal. Na začátku prostředního dějství vrátil vedení na hole hostů povedenou ranou k tyči v přesilovce Marek Jáchym. Zlepšený výkon Klášterec nad Ohří potvrdil i o sedm minut později, o zvýšení náskoku se postaral František Mála. Šest stovek fanoušků molho jásat v čase 31:34 - Sýbek vyhrál buly v útočném pásmu a Josef Urbanec poslal kotouč nad Kaššákův beton. Z následného tlaku se ovšem severočeští hokejisté vymanili pro sebe nejlepším možným způsobem, chybnou rozehrávku vystihl Hrdlička a naservíroval kotouč mezi kruhy Františku Málovi. Ten se bekhendovou kličkou zapsal podruhé mezi střelce. Když už to vypadalo, že oba týmy půjdou do kabin za stavu 2:4, vrátil Písek do hry Filip Vlček. Písecký forvard zblízka překonal gólmana hostí a snížil dvanáct vteřin před druhou pauzou na 3:4.

Písečtí zahájili třetí třetinu aktivně a jejich snaha nesla ovoce. Za dvě a půl minuty bylo srovnáno – skóroval Jan Sýbek, který si šikovně u pravé tyče počkal na Ferebauerův pas. Domácí byli na koni a usilovali o to, aby se poprvé v utkání dostali do vedení. Jenže je srazila další chyba, kterou tentokrát po rychlém brejku ztrestal hostující Jan Toman. Reakce domácího týmu na sebe nenechala dlouho čekat – za pouhých 22 vteřin zavěsil do poloprázdné branky Josef Urbanec. V závěru základní hrací doby podržel Klášterec gólman Kaššák a šlo se do prodloužení.

V první minutě nastavení zahrozili hosté v přečíslení tři na dva. Nebezpečnou situaci vyřešil brankář Pipek zákrokem lapačkou. Rozhodnout mohla posila z českobudějovického Motoru, písecký odchovanec Ladislav Marek. Ujel do brejku a v samostatném úniku jen těsně přestřelil. Z vítězné trefy se už příznivci píseckého hokeje chtěli radovat s koncem prodloužení, kdy se do samostatného úniku tentokrát dostal Růžička. Kaššáka sice překonal mezi betony, ale už po závěrečném hvizdu.

V nájezdové loterii se prosadil jediný střelec. A to hostující Jan Toman, který v náhlé smrti provedl bezchybně bekhendový blafák. Za hosty dále jeli kapitán Hrdlička, Mála a Deveri. V píseckých barvách neuspěli Vlček, Sýbek, Marek a kapitán Pavel Procházka.

Ohlasy trenérů

Karel Slabý, trenér Písku: "Klášterec hrál velmi chytře. Byl to úplně jiný soupeř, než Jablonec. Měli jsme daleko více ze hry, ale oni svou chytrostí a šikovností trestali naše chyby. Musíme se poučit z toho, co jsme dělali špatně a věřím, že pak se výsledky dostaví. Jinak si ale myslím, že jsme divákům připravili pěkný zápas. Herní projev byl dobrý, ale udělali jsme příliš chyb."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy