Jihočeský mistr slaví postup do II. ligy! Lomnice i podruhé poražena

Po dvou letech od znovuzrození zažívá písecký hokej vysněnou radost z postupu do třetí nejvyšší republikové soutěže. Kvalifikační soupeř z Lomnice nad Popelkou opět minimálně polovinu zápasu favoritovi od Otavy vzdoroval, nakonec se musel sklonit před sílou píseckého celku. Po výhrách 7:5 a 6:2 slaví IHC Písek postup do II. ligy.
KL mužů 2014/2015, K2, ne 5.4.2015
Písek
Lomnice n. P.
6:2
2:1, 1:0, 3:1
Branky a nahrávky: 0. Sýbek, 19. Jungbauer (Jan Kudrna, Sýbek), 36. Jirků (D. Mazanec, J. Řehoř), 53. F. Procházka (Koutenský), 54. Ciboch (F. Procházka), 58. Mošovský (J. Řehoř) – 7. Knap (Kuch, Lemfeld), 55. Vašek (Martinec, Lemfeld). Rozhodčí: Bejček – Rybáček, Marek. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1630. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2, 6:2.
Písek: Pipek – Jirků, Mazanec, Koutenský, Kudrna, Hřebíček, F. Procházka, Tajbl – Mošovský, Novák, Řehoř, Sýbek, Jungbauer, Slavík, Vlk, Ciboch, Gába, R. Volf, J. Volf, Šimoník, Duchoň
Lomnice n. P.: Pyrochta – Karásek, Syrovátka, Knap, Rudiš, Rutkovský, Martinec, Junek, Kuch, Lemfeld, Kinčl, Vala, Kedršt, Kocourek, Vašek, Drahoňovský, Kotula
Rychlé vedení v odvetě s Lomnicí získali hosté, když při vyloučení Josefa Slavíka překvapil gólmana Pipka střelou z minimálního úhlu David Knap. Vyrovnání z hole Jana Sýbka však na sebe nechalo čekat jenom dvě a půl minuty. Střelec se prosadil v individuální akci. Trest Darka Rudiše před závěrem úvodního dějství využil k obratu ve skóre Daniel Jungbauer, jenž úspěšně tečoval Kudrnovu střelu od modré čáry.

Prostřední dějství bylo nejchudší na změny stavu. K jediné došlo znovu v početní výhodě, kdy pykal za svůj prohřešek Jan Rutkovský. Po Mazancově nápřahu na modré čáře se pohotovou tečí prezentoval Libor Jirků. V součtu gólů z obou vzájemných zápasů vedl Písek v tu chvíli o čtyři zásahy. Po trefách Filipa Procházky v 53. minutě a Davida Cibocha o chvíli později už bylo všechno jasné. Do hry se zapojili písečtí náhradníci.

Hostující Martin Vašek sice zkorigoval stav, ale poslední slovo patřilo Karlu Mošovskému, jenž završil vítězství Jihočechů na konečných 6:2. „Kluci makali dvě sezony a podařil se jim nádherný úspěch. Dali srdce do hry a patří jim i realizačnímu týmu velký dík za to, že vrátili důstojnou tvář píseckému hokeji. Ve vedení klubu nám teď nastanou krásné starosti s přípravou podmínek pro účast ve 2. lize. Jádro týmu postavíme na kmenových hráčích, v květnu svoláme přípravný kemp,“ hlásil ze šatny klubový předseda Zdeněk Šťastný.
Zdroj reportáže: www.jchokej.cz

Ohlasy trenérů

Roman Vlček, trenér Písku: "Bylo to celé takové rozhárané. Nejdříve nedržely branky, pak se prokopl mantinel. Ale jinak myslím, že jsme hráli to, co jsme potřebovali. Věděli jsme, že z prvního zápasu máme náskok dvou gólů, a ten jsme si v průběhu celého utkání hlídali."

Martin Knap, trenér Lomnice: "Písek byl silovější a zasloužil si postoupit. Přeji mu ve II. lize hodně úspěchů. Sem hokej vždycky patřil. Bohužel, musím říct, že Písek nás přehrál v obou zápasech. Doma jsme soupeře zaskočili třemi góly. Ale od druhé třetiny převzal otěže. Sem jsme jeli s tím, že se pokusíme se sérií něco udělat. Do půlky zápasu jsme odehráli vyrovnané utkání s favoritem. Nemáme se za co stydět. Děkuji všem svým svěřencům, zkusíme to příští rok.“

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy