Čtyři góly Slavíka, dvě vychytaná trestná střílení, nebo gesto fair-play. Písek první zápas v Lomnici nad Popelkou otočil

Rozhodující dvojzápas kvalifikace o postup do II ligy rozehráli písečtí hokejisté na ledě severočeské Lomnice nad Popelkou. Tým Lomnice se ukázal jako daleko zdatnější soupeř, než například mladičký tým Velkých Popovic. Navíc dokázal v první polovině zápasu dokonale těžit z domácího prostředí. První utkání nakonec skončilo dvougólovou výhrou Písku, ale cesta k výhře se nerodila vůbec lehce. Naopak.
KL mužů 2014/2015, K1, pá 3.4.2015, Zimní stadion Lomnice nad Popelkou
Lomnice n. P.
Písek
5:7
3:2, 1:1, 1:4
Branky a nahrávky: 2. Vašek (Kedršt), 4. Knap (Vašek), 16. Kedršt (Vašek, Martinec), 38. Vašek (Kedršt), 48. Rudiš – 19. Gába (Řehoř, Mazanec), 19. Slavík (P. Procházka), 33. Sýbek (Kudrna), 42. Slavík (P. Procházka), 44. Řehoř (Ciboch), 48. Slavík (Sýbek), 51. Slavík (Jungbauer, F. Procházka). Rozhodčí: Battěk – Beránek, Střelka. Vyloučení: 10:9, navíc dvě nevyužitá trestná střílení domácích. Využití: 1:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 521. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3, 4:6, 5:6, 5:7.
Lomnice n. P.: Mrázek – Syrovátka J. Kinčl, Martinec, Lemfeld, Karásek, Vala, Kocourek – Rutkovský, Rudiš, Bláha – Knap, Kedršt, Vašek – Kuch, Junek, Drahoňovský
Písek: Pipek – Jirků, Mazanec, F. Procházka, Kudrna, Hřebíček, P. Procházka, Koutenský – Mošovský, Ciboch, Řehoř, Sýbek, Jungbauer, Slavík, Vlk, Novák, Gába,Duchoň

Jako v černém snu si musela písecká výprava připadat v úvodu zápasu. Po dlouhé cestě čekal na Jihočechy rozehraný a bojovně naladěný tým Lomnice nad Popelkou, který na velmi malém kluzišti praktikoval jednoduchou hru bez zbytečného vymýšlení. Než se stačili Písečtí rozkoukat, prohrávali ve čtvrté minutě po gólech domácích Vaška a Knapa 2:0. Když hostující Písek nevyužil několik slibných šancí, přišel další nepříjemný moment – domácí Rudiš se po faulu rozjel k trestnému střílení, které ale uzdravený gólman Václav Pipek lapil. Lomnice se ale přece jenom dočkala i tříbrankového vedení, které šťastnou tečí před brankou zajistil Kedršt – 3:0.

Naštěstí dokázali svěřenci Romana Vlčka včas zapnout na vyšší obrátky a vrátili se zpět do zápasu. V početní výhodě pěti proti třem pohotově usměrnil puk za Mrázkova záda Ondřej Gába a v pokračující přesilové hře se parádně trefil pod víko Josef Slavík - 3:2.

Od druhé dvacetiminutovky se hra jihočeského mistra zvedla a IHC Písek přebíral otěže zápasu. Jenomže branku domácích hájil vynikající Mrázek, na jehož chráničích končila většina útočných výpadů. Vyrovnání zajistil povedenou trefou ve 33. minutě Jan Sýbek, ale vedení vrátil na domácí hokejky aktivní Vašek. Pět stovek diváků ve druhém dějství ocenilo sportovní gesto kapitána Písku Mazance, který při vyrovnaném průběhu hry a signalizovaném vyloučení pro domácí za vyhození puku na střídačku, dojel rozhodčím přiznat, že kotouč škrtnul při letu ze hřiště o hranu mantinelu. Mužstvo Písku si za tento čin fair-play vysloužilo potlesk a uznání domácího publika. Václav Pipek ve druhé třetině zlikvidoval další nařízené trestné střílení, které jel opět Rudiš. A opět nedal.

Převahu si písecký tým přenesl i do závěrečného dějství, ve kterém měl jasný úkol. Dohnat manko a pokusit se proti houževnatému soupeři otočit skóre. Povedlo se to dvěma rychlými góly v úvodu třetiny. Nejprve opět přesně mířil Josef Slavík a chvíli po něm vstřelil další důležitý gól Jan Řehoř - 4:5. Když už to po další Slavíkově trefě třináct minut před koncem vypadalo na jasnou výhru, přišel další zásah a bouřlivé ovace domácí zaplněné haly. Jiskřičku naděje vykřesal pro Lomnici neúspěšný exekutor dvou trestných střílení Rudiš. Důrazná hra Písku ale znamenala další gól v síti domácích – čtvrtou branku přidal Josef Slavík. Do konce zápasu musel ještě několik těžkých zákroků vytasit Václav Pipek. Třeba když po závaru před jeho klecí zamířil puk k brance od nohy píseckého beka.

Ohlasy trenérů

Rozhovor s trenérem Písku Romanem Vlčkem přineseme samostatně.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy