Písek deklasoval Žirovnici devíti góly

Po odehraných patnácti minutách utkání nikdo nepochyboval o tom, že tři body zůstanou doma. Písečtí měli převahu a zaslouženě vedli o tři branky. Jenže hosté vykřesali jiskřičku naděje, ve druhé třetině snížili na rozdíl jedné branky a usilovali o vyrovnání. Poslední pětiminutovka druhé části ale definitivně rozhodla o vítězi. Ve třetí třetině přidali domácí další tři branky. Dva góly a asistenci nasbíral v utkání Daniel Jungbauer (na snímku).
KL mužů 2014/2015, 12. kolo, so 22.11.2014
Písek
Žirovnice
9:2
3:1, 3:1, 3:0
Branky a nahrávky: 8. Jungbauer (Sýbek), 15. Mazanec, 16. Volf (Březina), 35. Jungbauer (F. Procházka, Kudrna), 37. F. Procházka (Sýbek, P. Procházka), 40. Sýbek (Slavík, Jungbauer), 44. Mošovský (Novák), 54. Tajbl, 60. Volf (Šimoník) – 19. P. Javůrek (Koláček), 28. Gurka (Beránek, Stach). Rozhodčí: Čáp - Oudes, Ondráček. Vyloučení: 6:6. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 250. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 9:2.
Písek: Kafka – Hřebíček, Mazanec, Kudrna, F. Procházka, Koutenský, P. Procházka, Jirků, Tajbl – Gába, Novák, Mošovský, Sýbek, Jungbauer, Slavík, Volf, Vlk, Březina, Šimoník, Stropnický
Žirovnice: Krásný - Ištvánik, Koláček, Kos, Soukup, Stach, Beránek, Gurka, Jindra, Šachl, Ondřej, P. Javůrek, Kubín, Písař, Kalvas

Hokejisté píseckého A-týmu si herní pohodu z předešlého zápasu s Táborem B přenesli i do dalšího domácího utkání s Žirovnicí. Stejně, jako Žirovnice nestačila na Písek i na začátku sezony (8:2), podlehla hráčům od Otavy i v druhém vzájemném střetnutí. Kanonádu započal po sedmi minutách Daniel Jungbauer, který střelou pod vyrážečku zakonči tlak svého týmu. Pět minut před první pauzou prošla za záda gólmana Krásného tečovaná střela od modré čáry kapitána Davida Mazance a necelou minutu po něm dorazil do branky puk ze vzduchu Radek Volf. Hostům se ale v závěru podařilo snížit na 3:1, když v signalizované výhodě ujel obraně Petr Javůrek - 3:1.

Budíček pro písecké hokejisty přišel na začátku 28. minuty, kdy přišli o vybudovaný náskok. Na 3:2 snížil kapitán Žirovnice Michal Gurka. Domácí ale dovedli zpět zapnout brankostroj a opět vrátili na své hokejky vyšší vedení. Pět minut před druhou sirénou zvýšil na 4:2 Daniel Jungbauer, dvě minuty po něm se důrazem na brankovišti prosadil bek Filip Procházka a tři čtvrtě minuty před přestávkou uklidil po křížné přihrávce puk do branky Jan Sýbek - 6:2.

Stejně, jako v předchozích dvou periodách, i ve třetí třetině nasázeli domácí tři branky. Po třech minutách od úvodního buly pohodlně zakončil do odkryté branky po pěkné přihrávce Karel Mošovský. Do třetí třetiny naskočili i další náhradníci, jelikož ze zápasu odstoupili dobře hrající junioři, aby šetřily síly na svůj důležitý nedělní zápas. Jedním z náhradníků byl i obránce Kamil Tajbl, který stál u další branky Písku, když po rychlém objetí branky zasunul kotouč vedle betonu gólmana. Minutu před koncem utkání vymetl šibenici Radek Volf, jenž uzavřel gólový stav na skóre 9:2.

Ohlasy trenérů

Roman Vlček, trenér Písku: "Výsledek hovoří asi za vše. V průběhu celého zápasu jsme podle mého názoru kontrolovali hru. Dařily se nám přesilovky. Malinko jsme podcenili vstup do druhé třetiny a soupeř snížil na 3:2. Kdyby hosté vyrovnali, mohlo se to všechno vyvíjet jinak. Po druhé třetině dostali volno junioři, kteří mají druhý den hrát klíčový zápas za svůj tým. Konečně jsme protrhli střeleckou smůlu. Od začátku říkám, že hráči tu jsou dobří, ale nepadalo to tam. Teď se to zlepšilo, i díky přesilovkám."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy