Písek v Milevsku dotahoval čtyřgólové manko a zápas otočil

Písecký tým vyšel narychlo vstříc sousednímu Milevsku, kterému na poslední chvíli odřekl domluvený zápas Benešov. Od začátku bylo jasné, že trenér Roman Vlček nedá na neplánovaný zápas dohromady kompletní tým, přesto Písečtí do Milevska jeli - se třinácti hráči v poli. Domácí nastříleli během čtvrt hodiny čtyři góly a zdálo se, že je po zápase. V druhé třetině zavelela k obratu svými povedenými akcemi dvojice Jan Sýbek a Jan Kudrna.
Přípravné zápasy A-týmu, přát., pá 29.8.2014, Zimní stadion Milevsko
Milevsko
Písek
5:6
4:0, 0:3, 1:3
Branky a nahrávky: 5. Ivo Novák (Urbanec, Reiniš), 7. Ivo Novák (Stoklásek), 13. Ivo Novák (Reiniš, Votruba), 16. Urbanec (Vild), 41. Novotný (Štych, Matějka) - 33. Sýbek (Jan Kudrna, Gába), 34. Jan Kudrna (Sýbek), 40. Sýbek (Jan Kudrna), 42. Šimoník (Nikodém, Jirků), 46. Václav Novák (Mazanec), 47. Stropnický (Sýbek, Gába) Rozhodčí: Čáp, Schlixbier. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 70. Průběh utkání: 4:0, 4:3, 5:3, 5:6.
Písek: Pinkas - Pavel Procházka, Mazanec, David Všetečka, Jan Kudrna - Stropnický, Sýbek, Gába, Volf, Václav Novák, Tajbl, Nikodém, Šimoník, Jirků
První třetina přípravného zápasu vypadala pro Písecké hodně mizerně. Domácí Ivo Novák nastřílel za třináct minut hattrick, pak domácí přidali ještě jednu branku a už to vypadalo, že Milevsko promění přátelský zápas v exhibici.

Do druhé třetina nastoupil Písek úplně jinak a rázem diktoval tempo hry on. Po gólech Sýbka a Kudrny v druhé dvacetiminutovce byl stav na světelné tabuli už přece jenom přijatelnější. Obrat dokonali hráči IHC ve třetí třetině, kdy se trefili Šimoník, Novák a Stropnický. Šance byly k vidění na obou stranách, několika výbornými zákroky podržel tým Michal Pinkas v brance.

Ohlasy trenérů

Roman Vlček (trenér IHC Písek): "Zápas se domluvil asi v osm hodin večer předchozí den, takže jsme se snažili dát sestavu nějak dohromady. Přijeli jsme ve třinácti lidech, takže někteří beci museli do útoku. To bylo na hře vidět. První třetina nám nevyšla podle představ, o přestávce jsme si to vyříkali a pak se hra zlepšila. V druhé třetině jsme soupeře přestříleli. Bylo to trochu o štěstí, protože šance tam byly z obou stran. Gólman nás pak podržel a zlomili jsme to. Ta první třetina nám zatím nějak nesedí. To samé se nám stalo minule v Příbrami. Ještě je to takové upracované - málo se dostáváme do šancí, ale zapracujeme na tom a snad to bude v pohodě."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy