První semifinálový bod se stěhuje do Strakonic

U Otavy odstartovalo semifinále. Očekávané derby vyznělo lépe pro hosty ze Strakonic. Ti sice písecké hokejisty nepřehráli, ale udělili jim lekci z produktivity. Rozhodující náskok si hosté vypracovali v prostřední třetině a do konce základní hrací doby ho bez větších potíží dokázali udržet. Strakoničtí se po zásluze ujímají vedení, série bude pokračovat v neděli - od 18 hodin na strakonickém zimním stadionu.
KL mužů 2013/2014, SF1, pá 14.2.2014
Písek
Strakonice
3:6
1:2, 1:3, 1:1
Branky a nahrávky: 13. Řehoř (Burkoň), 23. Korous (Jirků), 58. Řehoř (Burkoň) – 16. Růžička (Srb), 18. Hrubý (Pangrác, Černý), 30. Černý (Růžička), 30. Černý (Růžička), 40. Růžička (Čadek), 58. Ondrejec (Hrubý). Rozhodčí: Stach, Urban - Diviš, Schlixbier. Vyloučení: 6:5, navíc Kořánek (PIS) 10 min OT a nevyužité TS Písku. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1187. Střely na branku: 44:24. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:5, 3:5, 3:6.
Písek: Mazúch – Tajbl, Neckář, Burkoň, Mazanec, Jirků, Hřebíček, Mošovský, Řehoř, Stropnický, Sýbek, Jungbauer, Kořánek, Korous, Gába, Volf, Nikodém
Strakonice: Špiler – Hrubý, Všetečka, Kloud, Gross, Řehoř, Kovář, Pangrác, Růžička, Černý, Čadek, Bouška, Srb, Ondrejec, Hora, Binder, Kopecký, Major, Andrle

První semifinálový zápas se pro domácí hokejisty zpočátku nevyvíjel špatně. Domácí byli aktivní a odměnou jim byl gól v 13. minutě, kdy za bezmocného Špilera uklidil puk Jan Řehoř. Písečtí hokejisté pak nevyužili řadu slibných šancí a tak přišlo strakonické vyrovnání z hole Tomáše Růžičky - 1:1. Marek Hrubý pak k velké radosti strakonických fanoušků otočil na 1:2.

Rozhodující náskok si Strakoničtí vypracovali v prostředním dějství. Na začátku druhé třětiny sice domácí srovnali na 2:2 zásluhou Václava Korouse, ale ve třicáté minutě přidali hráči hostů dva smrtící zásahy, které prakticky rozhodli o vítězi. Během sedmnácti vteřin se dvakrát po přihrávkách aktivního Růžičky trefil kapitán Milan Černý - 2:4 a Tomáš Růžička půl minuty před druhou přestávkou zvýšil už na 2:5.

Bylo jasné, že pokud chtějí domácí hráči z výsledkem něco udělat, musejí začít smazávat náskok od prvních minut závěrečného dějtsví. To se jim bohužel nedařilo. Všechny nebezpečné pokusy s jistotou likvidoval Špiler ve strakonické brance. V 56. minutě bylo po faulu na Mošovského nařízené trestné střílení, písecký útočník ale šanci na snížení nevyužil. Tři minuty před koncem se podruhé v zápae trefil Jan Řehoř, ale na víc se domácí borci nezmohli. Skóre pečetil v čase 57.40 Petr Ondrejec - 3:6.

Ohlasy trenérů

Radek Volf, asistent trenéra Písku: Strakonice vyhrály zaslouženě. Přistoupily k tomu o hodně líp, než my. Neudělaly tolik chyb a bojovaly. Neudělali tolik chyb a bojovali. Vyrovnali jsme na 2:2 a hráli jsme celkem slušně, ale pak jsme udělali individuální chyby a tam se to zlomilo. Hosty podržel gólman Špiler. Když jsme dali na 1:0, tak jsme mohli během pěti minut vést o tři góly. Mohlo být po zápase. Když s těmi šancemi naložíme takhle, tak se to pak otočí proti nám. Do zápasu ve Strakonicích musíme jít s větší bojovností, hrát zodpovědněji a víc bruslit.

Pavel Hejl, trenér Strakonic: My už jsme si cíl vlastně splnili, když jsme postoupili přes Krumlov. Na derby jsme se samozřejmě připravovali s tím, že zabojujeme a můžeme jenom překvapit, což se také stalo. Kluci hrají teď dobře, bruslí jim to, a to je právě hra, která na Písek platí. Rychle přistupovat k hráčům soupeře, nenechat rozjet rychlé útočníky a střílet obránce Davida Mazance. Něco nám tam spadlo, hodně nás podržel Špína (brankař Roman Špiler, pozn. red.) a měli jsme i štěstí, když kotouč skákal po jeho brankové čáře. Až na úvodních deset minut, kdy jsme byli trochu laxní a domácí nás přehrávali, musím před klukama smeknout. Jsem rád, že jsme to takhle zvládli. Před zápasem jsem v duchu věřil, že, když budeme hrát to, co umíme, můžeme v Písku uspět. Myslím, že se všichni máme v neděli při odvetě na strakonickém ledě na co těšit.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy