Třetí třetina rozhodla o první písecké porážce

P í s e k - Písečtí hráči se poprvé v nové sezoně představili na domácím kluzišti, kde zanechali dobrý dojem. Nesvědčí o tom však výsledek utkání. Vimperk porazil domácí Písek vysoko 5:1. Po dvou třetinách však byl stav ještě 1:1, ale ve třetí třetině se váhy přiklonily na vimperskou stranu.
Přípravné zápasy A-týmu, přát., so 31.8.2013
Písek
Vimperk
1:5
0:1, 1:0, 0:4
Branky a nahrávky: 27. Kořánek (Korous) – 10. Předota J. (Vinš), 42. Král (Vinš), 50. Plouhar (Kouba), 51. Předota J. (Pešl st., Vinš), 54. Slabý (Lang). Rozhodčí: Šperl – Oudest, Mitáš. Vyloučení: 2:4 + neproměněné TS domácích. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 150. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5.
Písek: Škuta (Kafka) – Burkoň, Neckář, Mazanec, Vejda, Dvořák, Tajbl – Kořánek, Javůrek, Jungbauer – Korous, Volf, Stropnický – Novák, Gába, Šimoník
Vimperk: Podskalský (Pixa) – Horejš, Předota O., Předota J., Gabauer, Sitter R., Vávra, Myslík, Slabý – Pešl st., Pešl ml., Plouhar – Vinš, Lang, Sitter J. – Král, Kouza, Hail

Úvod utkání patřil píseckým hráčům, kteří svého soupeře do žádné vážnější šance nepustili. Sami mohli ihned otevřít gólový účet utkání. Gába pálil pouze do Podskalského. Trvalý tlak Písku hosté přerušili vstřelenou brankou. Jan Předota překonal Škutu chladnokrevným forehandovým blafákem – 0:1. Po vstřelené brance se hra vyrovnala a k vidění byly šance na obou stranách. Jednu z nich měl i domácí Javůrek, který vystřelil mimo hostující klec a také Šimoník, který trefil pouze připraveného Podskalského. Do konce první třetiny se již žádný z borců netrefil a tak po první dvacetiminutovce platil stav 0:1.

Druhou periodu započali domácí hodně zostra. Aktivitu domácích podpořila také přesilová hra, ve které měli Písečtí mnoho šancí. Ujala se až pohledná akce domácích, kterou zakončil do prázdné branky Milan Kořánek - 1:1. Hra se najednou zrychlila a obě dvě strany se mohli chlubit velkým množstvím útočných akcí. Vedení na svou stranu mohl překlopit Jakub Šimoník, který však nařízené trestné střílení neproměnil. O velké šance ve druhé třetině rozhodně nouze nebylo. V jedné z nich se například ocitl Daniel Jungbauer, který ale nevykličkoval Podskalského. Oba týmy tak šly do kabin za stavu 1:1. Převážnou část druhé třetiny byli domácí lepším týmem a zaslouženě vyrovnali.

Písečtí ve své aktivitě z předešlé třetiny pokračovali a Podskalský musel hned několikrát řešit složité situace. Avšak Vimperští opět vyučovali z produktivity. Břetislav Král překonal Škutu v samostatném úniku a poslal hosty opět do vedení – 1:2. Domácí projevili snahu o vyrovnání zvýšeným úsilím. To však přišlo vniveč, když potřetí překonal Škutu Vladislav Plouhar - 1:3. Ihned po něm se trefil Jan Předota, který již zvyšoval na 1:4. S góly jakoby se roztrhl pytel. Pátý gól Vimperka obstaral Karel Slabý – 1:5. Po gólových hodech tempo hry upadlo a do konce utkání již žádný gól nepadl. Vimperk tak porazil Písek 1:5.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy