Písek přesvědčivě porazil Veselí a má tak zisk prvenství v základní části plně ve svých rukou

P í s e k - Snad nejsledovanější utkání předposledního kola bylo nyní k vidění v Písku, kde se střetly týmy z prvního a druhého místa tabulky. Jak je z postavení obou celků patrné, v utkání šlo o hodně, o první místo po základní části. K tomu má nyní blíže ambiciózní Písek, který svého soupeře jednoznačně přejel výsledkem 7:2 a upozornil tak na skvělou připravenost proti silným soupeřům, kterých bude v play-off jistě dost.
KL mužů 2013/2014, 21. kolo, so 25.1.2014
Písek
Veselí nad Lužnicí
7:2
2:2, 4:0, 1:0
Branky a nahrávky: 7. Korous (Mazanec), 15. Korous (Jungbauer), 30. Sýbek (Korous, Šimoník), 31. Sýbek (Korous, Stropnický), 33. Řehoř (Sýbek), 39. Kořánek (Jungbauer), 41. Sýbek (Řehoř) – 8. Sekera (Bůžek), 19. Čáp (Dušák, Mikeska). Rozhodčí: Dvořák – Mareš, Němec.. Vyloučení: 6:8, navíc Nikodem (PIS) - 10 minut osobní trest za nesportovní chování. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 455. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 7:2.
Písek: Mazúch – Dvořák, Neckář, Burkoň, Mazanec, Jirků, Procházka, Hřebíček – Řehoř, Stropnický, Sýbek – Jungbauer, Kořánek, Korous – Nikodém, Volf, Šimoník – Suchan.
Veselí nad Lužnicí: Studnička – Chlaň, Schmied, Malecha, Míchal, Kypta, Krampl, Sekera, Čáp, Mikeska, Benda, Vlach, Bůžek, Dušák, Míchal, Arnold, Klimeš, Dušek.

Písek se, jak již bývá v letošní sezoně zvykem, do svého soupeře pustil zhurta. Prvním střílejícím píseckým hráčem byl Korous, který se zatím pouze zastřeloval. Domácí ze svého tlaku vytěžili mnoho šancí i přesilovek, ty však končili u chladnokrevného Studničky, který si poradil jak se střelou Sýbka po křižné přihrávce, tak s tvrdým projektilem od modré čáry z hole Mazance. Po několika minutách, kdy se hosté otrkali, také vyjeli na výlet do útočného pásma, kde však pouze brousili led podél hrazení. Právě podél mantinelu přišel Mazancův pas, který přesně našel Václava Korouse, který v plné rychlosti ujel hostující obraně a zakončil nad rameno Studničky – 1:0.

Hosté ale píseckou euforii rychle zchladili, když si po odrazu jednoho z píseckých beků, mohl připsat jednoduchý gól Zdeněk Sekera - 1:1. Při rovnovážné hře byl Písek jasně lepším týmem, více se dostával do šancí a častěji střílel. Žádný z pokusů se však neujal, dokud se ke kotouči nedostal opět Václav Korous, který ve snaze pozdržet čas v oslabení zavezl kotouč do útočného pásma, kde pouze prověřil Studničku. Jeho střela však zapadla přesně k tyči hostující branky a zimní stadion Tomáše Švihovce vybuchl nadšením podruhé – 2:1. Písek měl v celé první třetině jasně navrch, vedl iniciativu i statistiku střelby, ovšem na góly bylo po první třetině vyrovnáno, jelikož si hosté poradili s nabídnutou přesilovou hrou 5 na 3. Hosté vykombinovali domácí a Martin Čáp byl tím šťastlivcem, který již zametal kotouč do poloprázdné klece – 2:2. Nerozhodný stav nezlomil ani nápor v závěru třetiny, kdy se do pěkných pár ran opřeli Neckář s Mazancem.

Nerozhodný stav nebyl pro domácí příznivý, ani zasloužený, domácí byli jasně lepší a chtěli za každou cenu vyhrát. To se projevilo v důrazu před hostující brankou, kdy kotouč létal těsně vedle brankové čáry. Hosté sice nebyli lepším týmem, ale excelovali v přesilových hrách. V nich měl Mazúch plné ruce práce, ale vždy si poradil na výbornou. Domácí přesilové hry však byly také velmi úderné. Velké množství střel, hlavně od modré čáry, bylo na denním pořádku.

Písek však skóroval v rovnovážném počtu hráčů. Jan Sýbek dostal přihrávku v útočném pásmu a malý prostor, který mu hostující obránci nabídli, využil dokonale, když si pohrál se Studničkou a poslal ho úplně na druhou stranu než sám zakončoval – 3:2. Ani o minutu déle se v Písku řval „gól“ počtvrté, když se ke kotouči opět dostal agilní Jan Sýbek a dorazil kotouč za bezmocného Studničku – 4:2. Veselí tak ihned zavelelo k rychlému protiútoku a vyrovnání stavu, ale přes Mazúcha žádna z vyprodukovaných střel neprošla a Písek tak mohl začít vyučovat z produktivity. Opět u toho byl Jan Sýbek, nyní však jen v roli nahrávače. Jeho pas zúročil Jan Řehoř - 5:2. I přes několikero vyloučení byla vidět na domácí sebejistota, díky které se již Veselí nedokázalo prosadit. Bylo k vidění i několik ostrých zákroků, díky kterým se atmosféra na ledě stala velmi hustou. Jakékoli pokusy hostů o rozhození písecké morálky však utnul Milan Kořánek, který se prodral před Studničku, který již po šesté kapituloval – 6:2.

Ihned poté co puk poprvé v poslední části dopadl na ledovou plochu, tak se dostal do úniku Jan Sýbek, který přízemní střelou překonal Studničku – 7:2. Tímto gólem se již pohlednost hokeje snížila na minimum. Domácí hru kontrolovali a nepustili svého soupeře téměř k ničemu. Hosté alespoň přitvrdili v osobních soubojích, které se nelíbili jak domácím hráčům, tak divákům. Utkání se tak dohrálo v již nezměněném stavu a Písek tak slavil vítězství nad celkem, který byl jedním z hlavních konkurentů na první místo v základní části Krajské ligy.

Ohlasy trenérů

Radek Volf, asistent trenéra Písku: „V první třetině jsme nebruslili a moc nám to nešlo. Naopak soupeř byl živější. O přestávce jsme si k tomu něco řekli a od druhé třetiny jsme začali hráče Veselí více napada a dávat si rychleji puk. Utkání už pak bylo jasně v naší režii. Ve třetí třetině už jsme trochu ubrali plyn, ale výsledek jsme si pohlídali. Soupeř má několik kvalitních hráčů, my však podstatně víc a proto jsme ho dnes jasně přehráli. Výhra znamená, že po základní části skončíme nejhůř druzí, ale poslední zápas, který odehrajeme na ledě Českého Krumlova, rozhodne o vítězi základní části.“

Michal Špička, trenér Veselí nad Lužnicí: „Myslím si, že v první třetině se hrál naprosto vyrovnaný zápas, i když jsme dvakrát prohrávali. Podařilo se nám vyrovnat i po tom, co jsme dostali gól ve vlastní přesilovce. Z neznámého důvodu jsme ve druhé třetině přestali bruslit a hrát do těla a po našich fatálních chybách jsme soupeři umožnili čtyřikrát skórovat. Ta druhá třetina prakticky rozhodla zápas. Jeli jsme sem s tím, že chceme stoprocentně Písek porazit a dostat se před něj na první místo. Před sezonou jsme si dali cíl skončit do třetího místa, ale samozřejmě, byla tady možnost základní část vyhrát, takže kluci byli hodně namotivovaní. Podle mě až příliš. V posledním kole máme doma Humpolec – budeme si chtít napravit sebevědomí a připravit se na vstup do vyřazovacích bojů.“

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy