Písek vybojoval vítězství v Táboře a je nadále vládcem Krajské ligy

Písecké 1. mužstvo nastoupilo k utkání sedmnáctého kola Krajské ligy na ledě rezervního týmu Tábora. Písečtí hokejisté chtěli udržet čelo tabulky, k čemuž bylo nejpotřebnější vítězství. To si v bojovném utkání svěřenci Jindřicha Setikovského zajistili a vyhráli 3:2. První místo tak i po sedmnácti zápasech stále patří Písku.
KL mužů 2013/2014, 17. kolo, so 4.1.2014
Tábor B
Písek
2:3
1:1, 1:2, 0:0
Branky a nahrávky: 3. Prštický (Heršálek), 35. Žižka (Heršálek) – 11. Řehoř (Sýbek), 22. Sýbek (Stropnický, Neckář), 38. Stropnický (Řehoř). Rozhodčí: Čáp – Lang, Deim. Vyloučení: 9:6. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 300. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.
Tábor B: Šelepa – Trieb, Pospíšil, Samec, Heršálek, Perník, Žižka, Ježek, Rizák, Prštický, Kratochvíl, Drda, Hlaváč, Hošek, Zayml, Dudák.
Písek: Mazúch – Jirků, Burkoň, Neckář, Procházka, Tajbl, Volf – Mošovský, Jungbauer, Gába – Sýbek, Stropnický, Řehoř – Javůrek, Korous, Šimoník - Nikodém.

Do utkání vstoupili písečtí hráči aktivně se znatelnou aktivitou. Tábor se v prvních minutách musel spoléhat především na obranu. Až po třech minutách také domácí ohrozili Mazúcha, ten si však poradil se všemi pokusy jen do té doby, než na branku vyslal střelu Tomáš Prštický, který tak ihned z úvodu překonal píseckého strážce branky. Písek mírně zaskočen obdrženou brankou zavelel k okamžitému protiútoku. Do rychlých výpadů často vyjížděl Jan Sýbek, s jehož pokusy měl brankář Šelepa jisté problémy, ale čisté konto uhájil. Po Sýbkovi se k brance domácích probil i dravý útočník Gába, který se ale proti Šelepovi, stejně jako jeho předchůdce, neprosadil. Na druhé straně se pozornost přesunula k dvojici Zayml – Mazúch, ze které lépe vyšel Mazúch, který si dvakrát poradil s nebezpečnými pokusy táborského mladíka. Když se Písek ocitl v oslabení na zlomu úvodní periody, všichni domácí příznivci si přáli navýšení skóre, ovšem faul domácího hráče znamenal rovnovážný stav hráčů na ledě, který využil Písek. Písečtí forvardi Jan Sýbek s Janem Řehořem se postarali o velké problémy domácí obrany, z čehož také vytěžili vyrovnávací branku. Písek měl od této chvíle velkou chuť na zvrat v utkání, ovšem z velkého tlaku hostí nepřišlo patřičné ohrožení domácí branky. Svou fyzickou připravenost ukázali Písečtí v dalším oslabení, kdy se do šancí dostali postupně Sýbek a poté Gába, čímž předčili svého soupeře v šancích v jeho vlastní přesilové hře. Ke konci třetiny ještě zazlobili domácí, za které se prezentoval dobrými střelami Trieb, Mazúch si ale počínal sebejistě.

Ihned na začátku druhé periody se Písku naskytla přesilová hra 5 na 3. Písek jí po chvilce využil, když se po střele Neckáře od modré čáry dostal k dorážce Jan Sýbek a zařídil tak obrat v utkání. Po vstřelené brance se opět vylučovalo na domácí straně a tak se přesilová hra 5 na 3 opakovala. V ní měl dobrou příležitost Volf, jeho střela ale nedošla až do domácí klece. Když skončily všechny tresty, tak se hra urovnala. Ovšem ne na dlouho. Písek měl další přesilovou hru, ve které vyprodukoval velké množství střel a průniků podél hrazení, jako například Daniel Jungbauer, který však rychlý kontr zakončil pouze bekhendovou střelou na hruď Šekely. Tábor ale také ukázal, že se nebojí hrát hokej a několikrát zamkl hosty v obranné třetině. Mazúch měl v těchto chvílích plné ruce práce. Písek v celé druhé třetině disponoval velkým množstvím střel, ovšem žádná z nich nebyla gólová. Do písecké hry se poté dostala trhlina v podobě obdržené branky. Po ostřelování domácí svatyně jeden z obránců zlomil svou hůl, čímž přišel o kotouč, a domácí tak pláchli sami na Mazúcha. Toho v samostatném nájezdu pokořil Jan Žižka - 2:2. Písek si vzal své vedení rychle zpět, když se prosadil v další přesilové hře. Petr Stropnický dorazil kotouč za Šelepova záda a Písek znovu vedl – 2:3. V posledních minutách druhé třetiny hráli přesilovou hru domácí, ale ta se jim vůbec nedařila a hrozil v ní spíše Písek. Petr Stropnický a Jan Sýbek několikrát zakončovali na Šekelu, ale jejich střely mířily spíše na hruď domácího brankáře.

Písek pokračoval aktivitě z čehož plynuly přesilové hry. Písek měl hodně střel, ale žádná z nich již nebyla gólová. I domácí si zahráli přesilovou hru při níž měl i Marek Mazúch co zachraňovat. Písek měl výborný přechod do útoku, který i v oslabení ukázali Mošovský s Jungbauerem. Přečíslení 2 na 1 se jim ale zakončit nepodařilo, jelikož jejich přihrávku zachytil jediný obránce, který stál v cestě na branku. Ihned po skončení Procházkova trestu mířila na píseckého beka přihrávka do vyložené šance, ta mu ale přeskočila hůl a tak se velká šance nekonala. Mazúch se ihned poté musel činit proti pokusům domácích, kterých bylo opravdu hodně, písecký brankář se překvapit nenechal. Když už čas klepal na dveře a domácí věděli, že musí vstřelit branku, tak vložili všechno úsilí do útoku. Proti tomu však byl Marek Mazúch, který všechny střely lapil. Do otevřené domácí obrany se několikrát dostali Řehoř se Sýbkem a ohrozili domácí svatyni. Tábor stále útočil, jelikož mu nic jiného nezbývalo. Písek však se svou taktickou vyzrálostí nikam nespěchal a pohlídal si výsledek utkání. Domácí se jen těžko probíjeli přes zahuštěné střední pásmo, které bylo pro bitvu s Pískem, zlomové. Písek si tak mohl připsat tři body, díky kterým se udržel na první pozici. Utkání se v nadprůměrném utkání Krajské ligy a ve výborné atmosféře v hledišti, blížilo druholigovým vyhlídkám.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy