Humpoleckou jiskru naděje na bodový zisk zmařili písečtí hokejisté ve třetí třetině

P í s e k - Domácí hokejisté sice minulý týden zaváhali v souboji se Strakonicemi, ale nyní mohli čerpat z pátečního zápasu s Žirovnicí (8:0). Utkání však nenabralo jednoznačný průběh jak se ze začátku zdálo, ale až do závěru utkání nebylo jasné, kdo si odnese vítězství. Nakonec to byli písečtí borci, kteří o osudu utkání rozhodli až ve třetí třetině.
KL mužů 2013/2014, 9. kolo, so 9.11.2013
Písek
Humpolec
3:1
1:0, 0:1, 2:0
Branky a nahrávky: 6. Gába (Jungbauer), 44. Gába (Jungbauer, Mazanec), 59. Mazanec (Řehoř) - 38. Vitera (Drábek). Rozhodčí: Urban – Deim, Lang. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 220. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.
Písek: Mazúch - Mazanec, Jirků, Burkoň, Neckář, Procházka, M. Dvořák - Kořánek, Řehoř, Gába - Koupal, Volf, Nikodem - Korous, Jungbauer, Šimoník.
Humpolec: Zour – Hřeben, Hubata, Bříza, T. Dvořák, Polák, Kočí, Holec, Hlavnička, Dolejš, Hurda, Drábek, Šerák, Doubek, Vitera.

Domácí, jak již bývá zvykem, na svého soupeře vyrukovali aktivní hrou, která ihned v páté minutě přinesla své ovoce v podobě vstřelené branky. Tvrdou střelou zápěstím se prezentoval Ondřej Gába - 1:0. Ihned poté už mohlo být skóre o dvě branky. Korous se uvolnil a pelášil sám na hostujícího brankáře, ale nepovedlo se mu dostat kotouč za jeho záda. Stejným způsobem se mohl prosadit také Šimoník, ale ani on si neporadil s nabídnutou příležitostí a ztroskotal na betonu soupeřova brankáře. Do konce třetiny už následovala jen řada vyloučení, obzvláště na straně hostí, kde jednou došlo také na dvojnásobné oslabení. Písek však ani jednu z nabídnutých přesilových her nezužitkoval.

Začátek druhé třetiny se nesl v duchu spíše dobyvatelské hry, kdy se Písek snažil jakkoli překonat Zoura, avšak ani v nabídnutých přesilových hrách se to domácím nepodařilo. A proto se na řadu dostali hosté. Ti se snažili potrestat každou nabídnutou šanci a jednou z nich byla také gólová. Ondřej Vitera si s volným kotoučem poradil a uklidil ho k Mazúchově levé tyči – 1:1. Písek se sice snažil o odpověď, ale ta do konce periody nepřišla.

Další střelecká radost na domácím stadionu propukla pár minut po zahájení poslední části. Ondřej Gába se prosadil pohotovou střelou a naladil písecké diváky na vítěznou vlnu. Písek převážnou část hry dominoval a držel kotouč na svých hokejkách. Soupeře tak do nějaké možnosti vyrovnat pustil jen málokdy. Písek v závěru přidal ještě jednu branku, pojišťující vítězství domácích. David Mazanec se opřel do kotouče na modré a propálil zcela vše, kromě sítě v brance, to však nemění nic na tom, že se Písek připsal další tři body za vítězství 3:1.

Ohlasy trenérů

Radek Volf, asistent trenéra Písku: Věděli jsme, že to bude těžší utkání než proti Žirovnici. V první třetině jsme soupeře na nechali příliš střílet. Od druhé třetiny už to byl náš souboj se brankářem soupeře, který chytal skvěle. Na začátku třetí třetiny jsme byli trochu nervózní, abychom nedostali gól, ale když jsme šli do vedení, už to bylo až do konce v naší režii. Ze dvou zápasů máme šest bodů a to je hodně důležité. Bohužel se nám zranil Tomáš Burkoň, zraněný je i Petr Stropnický a Karel Mošovský, který hodně chyběl v zakončení. V neděli jedeme do Veselí nad Lužnicí, které bude těžkým soupeřem. Vloni se nám na ně s Radomyšlí dařilo, takže uvidíme, jak nás prověří.

Milan Havel, trenér Humpolce: Přijeli jsme sem, abychom udělali nějaký slušný výsledek. Podařilo se nám i vyrovnat a trochu jsme doufali, že bychom mohli dosáhnout na nějaký bod. Pak se ale projevila zkušenost domácího mužstva, které dokázalo zápas rozhodnout. Dvě třetiny jsme dokázali být vyrovnaným soupeřem, ale od třetí třetiny jsme zaostávali v rychlosti bruslení. Už nám chyběly síly a to se projevilo. Do dalšího zápasu půjdeme se stejným cílem – potřebujeme udělat nějaké body a protrhnout střeleckou smůlu, protože nám to tam zatím moc nepadá.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy