Dramatickou zápletku rozhodl gól v závěru. Písek bere tři body

Písecký A-tým přivítal na svém ledě béčko Tábora. Hosté přivezli k Otavě necelé tři formace, ale na průběh zápasu to velký vliv nemělo. Táborští šli rychle do vedení a přesto, že Písek dokázal do konce prvního dějství odskočit na rozdíl dvou branek, zabojovali a na začátku třetí třetiny i vyrovnali. Nervydrásající koncovku rozhodl pět a půl minuty před závěrečným hvizdem Ondřej Gába. Pojistku pak přidal Jan Řehoř.
KL mužů 2013/2014, 6. kolo, so 26.10.2013, Zimní stadion Písek
Písek
Tábor B
5:3
3:1, 0:1, 2:1
Branky a nahrávky: 11. Kořánek (Gába, Mošovský), 14. Mazanec (Gába, Mošovský), 18. Jungbauer (Tajbl), 55. Gába (Mošovský), 60. Řehoř (Procházka) – 5. Perník (Ježek), 40. Perník (Ježek), 44. Ježek (Pavlík). Rozhodčí: Stach - Čáp, Schlixbier. Vyloučení: 4:11, navíc Ježek (TAB) 5+OK. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 5:3.
Písek: Mazúch – Mazanec, Jirků, Burkoň, Neckář, Tajbl, Procházka – Gába, Kořánek, Mošovský – Řehoř, Šimoník, Stropnický – Volf, Jungbauer, Nikodém – Javůrek
Tábor B: Šelepa – Samec, Trieb, Berger, Škulina, Pospíšil, Ježek, Heršálek, Pavlík, Michel, Prštický, Perník, Rižák, Dudák

Jak už to pomalu začíná být mezi píseckými mantinely tradicí, šlo do rychlého vedení mužstvo hostů. Po pěti minutách zakončil přečíslení dvou na jednoho Luboš Perník a bylo to 0:1. Písecké hokejisty ale nepříznivý stav neodradil. Ti opět dokázali zareagovat - v 11. minutě naservíroval Ondřej Gába puk Milanu Kořánkovi, který z mezikruží neomylně vyrovnal - 1:1. Za necelé dvě minuty se situace opakovala. Tentokrát stál na konci gólové akce kapitán Písku David Mazanec a tvrdou střelou otočil vývoj střetnutí - 2:1. V závěru první periody zvýšil dorážkou na 3:1 Daniel Jungbauer.

Domácí hokejisté své příznivce v první třetině navnadili a jejich nápor se očekával i v prostřednícm dějství. Zůstalo ale jen u očekávání. Hráči od Otavy se mdlé hře Táborských přizpůsobili a k vidění nebyl příliš pohledný hokej. Po třech minutách druhé třetiny měl na hokejce snížení táborský Ježek, ale nadějnou pozici mu zmařil jako vždy výborně chytající Marek Mazúch. Když už se zdálo, že v prostřední dvacetiminutovce branka nepadne, vybuchla radost na střídačce rezervy Tábora. Podruhé v zápase se trefil Luboš Perník - 3:2.

Velké drama nabídla třetí třetina. Po třech odehraných minutách uspěl v rychlém protiútoku autor předchozích dvou gólových asistencí Richard Ježek - 3:3. Začalo se přiostřovat a o vyhrocené souboje nebyla nouze. Velkou šanci na obrat v utkání měli hosté, kterým se naskytla možnost čtyřminutové přesilové hry. Místo efektivního využití ale přišly dva tresty, které slibnou početní výhodu zhatily. Ke slovu se tedy dostali Písečtí. Pět a půl minuty před závěrečnou sirénou zavěsil z pravého kruhu pod horní tyč Ondřej Gába - 4:3, a definitivní pojistku přidal v poslední minutě Jan Řehoř - 5:3.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Tupý (trenér HC Tábor B): Zápas byl velmi dobrý, nechybělo mu rychlé tempo. Dnes jsme přijeli s necelými třemi formacemi, ale kluci se s tím poprali slušně. Utkání rozdhodla vyloučení. Měli neustále hráče na trestné lavici a to se nám nemůže stávat. Pokud chceme vyhrávat, tak se musíme vyvarovat zbytečných faulů.

Radek Volf (asistent trenéra IHC Písek): Utkání se mi dnes vůbec nelíbilo. První třetinu a začátek druhé jsme ještě odehráli docela slušně, ale pak už to bylo velké trápení. Hráči si asi začali myslet, že to půjde samo, ale s tímto profesorským hokejem bychom to daleko nedotáhli. Byl to pro nás nejtěžší zápas, ale ne kvůli tomu, že jsme hráli s nejtěžším soupeřem, tím byl určitě David Servis. Tábor přijel v nekompletní sestavě, tak jsme ho měli porazit daleko větším rozdílem. Ale na druhou stranu to jsou všichni hokejisté a někdy to tak bývá, že se hrstka hráčů vyburcuje k velkému výkonu. Teď nás čeká derby se Strakonicemi na jejich ledě, na které bych chtěl pozvat diváky. O motivaci ze strany Písku potažmo Radomyšle, ale i domácích nebude nouze a k vidění bude určitě kvalitní a dramatický duel.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy