Perfektní vstup do sezony! Písek čtyřmi góly složil David Servis

První utkání "naostro" a první regulérní a zasloužená radost nového týmu IHC Písek. Svěřenci Setikovského a Volfa vstoupili do nového ročníku více než dobře a v úvodním kole berou velmi důležité body za výhru proti soupeři, který bude patřit k nejkvalitnějším - David Servisu. Vůbec první branku Píseckých v sezoně zaznamenal Karel Mošovský (foto). Po něm se za modrožluté prosadili Radek Volf a Jan Řehoř, který zaznamenal dokonce dvě přesné trefy a stal se tak jedním z hlavních hrdinů píseckého týmu v prvním utkání.
KL mužů 2013/2014, 1. kolo, so 21.9.2013
David Servis ČB
Písek
1:4
0:0, 1:3, 0:1
Branky a nahrávky: 36. Lonsmín (Šulčík, Bombic) – 22. Mošovský (Kořánek), 34. Volf (Novák), 35. Řehoř, 57. Řehoř (Jirků). Rozhodčí: Grochal – Jindra, Kreuzer. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.
David Servis ČB: Kučera – Cikán, Pražák, Chaloupka, Mrázek, Šulčík, Moudrý, Vomela, Zíka, Arnold, Fleischman, Bombic, Janda, Radouch, Lonsmín, Dalibor Mikeš, Daniel Mikeš, Hanzal, Suchánek, Rob.
Písek: Mazúch - Jirků, Mazanec, Burkoň, Neckář, Vejda, Tajbl - Kořánek, Gába, Mošovský - Šimoník, Stropnický, Řehoř - Volf, Novák, Jungbauer.
Hokejisté IHC vstoupili do nového soutěžního ročníku proti soupeři, který v posledních sezonách patřil, a pravděpodobně bude patřit i nadále, k nejkvalitnějším v lize. Souboj v krajském městě však dopadl lépe pro tým od Otavy, který proti David Servisu mile překvapil…

Od samého začátku utkání se hrálo velmi důrazně na obou stranách a také příležitostí bylo k vidění v první části hned několik. Mírnou převahu si v úvodní třetině udržoval písecký tým, který si v prvních dvaceti minutách hry zahrál také dvě přesilové hry, ani jednou ale hosté herní převahu využít nedokázal. Na straně domácích v první třetině nejvíce vynikala formace vedena velezkušeným Robem, diváci však na úvodní branku čekali v počáteční fázi utkání marně.

Na začátku druhé třetiny se však skóre přece jenom poprvé měnilo. Třetí přesilová hra už píseckému týmu vyšla. Kořánek z rohu servíroval puk na hůl Karla Mošovského, který jej z mezikruží nasměroval k tyči a tvrdá rána poslala Písecké do brankového vedení – 0:1. Náskok Písku mohl narůst o chvíli později, kdy uháněl na Kučeru po pravé straně Řehoř, jeho ránu nad rameno ale brankář David Servisu zlikvidoval.

Hráči Českých Budějovic byli nepříjemní především při svých přesilových hrách. Jedna taková probíhala v polovině utkání a díky ní si tým vedený trenérem Horákem vytvořil několik střeleckých pokusů, přičemž obzvlášť nebezpečná je jevila střela Suchánka od modré, dobývání písecké klece však bylo i tentokrát marné. Naopak to byl Písek, který po nepříjemných chvilkách strávených v defenzivě, udeřil.

Ve 34. minutě utkání se písecké dvojici Novák – Radek Volf podařilo ujet do přečíslení a po křížně přihrávce druhý jmenovaný namířil puk přesně do levého horního růžku Kučerovy brány – 0:2. A s domácími bylo ještě hůře. Na 0:3 totiž o chvíli později upravil Jan Řehoř, jehož první střelu brankář Servisu ještě chytil, na následnou dorážku však byl již krátký.

Na třetí gól Písku domácí stihli bleskově zareagovat a po pouhých jedenácti vteřinách snížil na 1:3 Jiří Lonsmín. Písek si však stále ještě nesl dále dvoubrankové vedení. Mazúch v potřebných chvílích dokázal svůj tým podržet a v dalším průběhu hry už lovil puk z branky pouze jeho oponent, který v 57. minutě neúspěšně čelil brejku Jana Řehoře. Písecký křídelník svůj průnik zakončil povedenou kličkou do bekhendu a svým druhým zásahem definitivně rozhodnul o tom, že všechny body poputují k Otavě.

Ohlasy trenérů

Radek Volf (asistent IHC Písek): Samozřejmě jsme spokojení. Podařilo se nám porazit jednoho z hlavních favoritů, a to poměrně jednoznačným výsledkem, který je ale po předvedeném výkonu zasloužený. Celé mužstvo odehrálo výborný zápas, včetně brankáře.

Zdeněk Šťastný (předseda IHC Písek): Hráčům bych chtěl poděkovat za obrovské nasazení, které v utkání předvedli. Od první minuty si všichni šli za svým a odhodlaným výkonem získali veledůležité body.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy