Trenér Josef Řeháček po debaklu v Kotlině: Byl to od nás ostudný, katastrofální výkon

Havlíčkův Brod – Hokejisté píseckého IHC utržili v pondělí v havlíčkobrodské Kotlině krutý, leč naprosto zasloužený výprask. Jedinou světlejší šmouhu na jejich černé porážce 0:8 zanechala skutečnost, že se stále jednalo „jen“ o přípravu. To je ovšem velmi slabá náplast na ohromné zklamání z výkonu týmu…
Přípravné zápasy A-týmu, přát., po 3.9.2012
Havl. Brod
Písek
8:0
4:0, 4:0, 0:0
Branky a nahrávky: 1. Fiedler (Vondráček), 3. Kostourek (Rytnauer, Morava), 4. Soldán (Třetina), 17. Stehlík (Musil, Jelínek), 24. Ondráček (Kostourek), 26. Rytnauer (Třetina, Morava), 31. Kostourek (Ondráček), 35. Stehlík (Kostourek). Rozhodčí: Doležal - Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 0:0, 8:0.
Havl. Brod: Suchan (45. Opršal) - Ostrčil, Soldán, Protivný, Pavlík, Blažek, Morava, A. Jelínek, Novotný - Vondráček, Štěpánek, Endál - P. Polodna, Třetina, Meidl - Ondráček, Kostourek Rytnauer - Musil, Stehlík, Fiedler.
Písek: Halmoši - Kanov, Klement, Semrád, Petráček, Drtil, Kužel, Boháč - Heřman, Šperger, S. Polodna - Ferebauer, Vaniš, Slavík - Kučera, Čurda, Strnad - Sedláček, Vlček, Markulinec - Bernad.

Vývoj střetnutí na ledě Rebelů jasně předpověděl už jeho začátek, kdy písecký celek inkasoval z hole Fiedlera už po osmnácti vteřinách hry. Aby toho nebylo málo, už v úvodu 4. minuty vedli domácí hokejisté po gólech Kostourka a Soldána už 3:0. Hrozivou první část v podání Jihočechů dovršil čtvrtý přesný zásah z hole Stehlíka.
Do druhé třetiny vstupovali Písečtí s touhou postavit se nepříznivému vývoji čelem a přiblížit se předchozímu výkonu proti jihlavské Dukle, zůstalo však jen u slov a planých přání. Realita na ledě nekompromisně sáhla po scénáři z první třetiny a se zazněním druhé sirény se počet inkasovaných branek na straně hostů zdvojnásobil.
Neohrožené kralování havlíčkobrodského celku nikterak nenarušila ani poslední dvacetiminutovka, byť už v ní Rebelové své fandy lačnící po „desítce“ gólově neukojili.

Hrozivě temný večer píseckého týmu na Vysočině umocnilo zranění pravé ruky obránce Lukáše Kužela, které si vyžádá několikatýdenní absenci. A do zahájení mistrovských bojů zbývá už jen devět dní…

Ve čtvrtek od 18 hodin odehrají písečtí hokejisté na domácím ledě poslední přípravný duel před startem první ligy. Za soupeře jim bude Horácká Slávia Třebíč.

Ohlasy trenérů

Josef Řeháček, trenér IHC Písek: „Už od první chvíle bylo všechno špatně. Mužstvo podalo ostudný, katastrofální výkon, za který se upřímně stydím. Jestliže se nám líbila hra týmu v utkání s Jihlavou, tohle nemělo s prvoligovou úrovní absolutně nic společného.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy