Proti Benátkám se Písek prezentoval pohlednou hrou, na výhru to ale nestačilo

Písečtí hokejisté se podruhé v přípravě představili na vlastním ledě. Tentokrát se utkali s benáteckým výběrem, kterému se letním období daří. Favorizovaný celek z Benátek nakonec v Písku vyhrál 4:1, Písečtí ale herním projevem nezklamali.
Přípravné zápasy A-týmu, přát., čt 23.8.2012
Písek
Benátky
1:4
0:1, 0:1, 1:2
Branky a nahrávky: 47. Šperger (Klement) - 14. Skořepa (Bárta, Klimt), 30. Bortňák (Král), 49. A. Jánošík (Klimt, Bárta), 58. Bárta (Klimt, Říha). Rozhodčí: S. Mertl - M. Jílek, Šperl. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 247. Střely na branku: 31:44. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.
Písek: Halmoši - Klement, Kanov, Semrád, Pavlíček, Boháč, Ruprecht, Popela - Petráček, Heřman, Šperger, Polodna, Ferebauer, Vaniš, Slavík, Marek, Vlček, Petruška, Pacanda, Volf, Bernad.
Benátky: Blažíček (41. Stejskal) - A. Jánošík, Vitásek, Ulrych, Jaroměřský, Štich, Vála, Pabiška, Říha - Miškovský, Vlach, Skalický, Klimt, Skořepa, Bárta, Kopic, Král, Bartňák, Vařecha, Kouřil, Maďar.
Úvod utkání přinesl vyrovnanou podívanou. Hosté lépe bruslili, a také díky tomu byli před brankou soupeře nebezpečnější. Nakonec to byl benátecký tým, který v první části měnil skóre. V závaru před Halmošiho brankou se nejlépe zorientoval Josef Skořepa a krátce po polovině úvodní části poslal svůj tým do vedení.

Ve druhé části Benátečtí zvýraznili svůj náskok. Po vyhraném vhazování před píseckou brankou se puk dostal na modrou k obránci Štichovi, který našel osamoceného Dalibora Bortňáka před brankou a pro druhého jmenovaného nebylo těžké zblízka dopravit puk do branky.

Písečtí mohli na změnu stavu rychle reagovat, Petruška ale o pár vteřin později namířil puk pouze do připraveného betonu brankáře Blažíčka. Z šancí z kategorie vyložených se ocitl před druhou pauzou ještě Vaniš, kličkou do bekhendu si ale na pozorného brankáře soupeře nepřišel.

Písečtí se úvodní trefy dočkali až na začátku závěrečného dějství, kdy se prosadili při početní výhodě dvou hráčů. Pěkně sehranou přesilovkovou akci završil příklepem Zdeněk Šperger a upravil stav utkání na 1:2.

Jenže Benátečtí se svou odpovědí na nic nečekali. Rána Adama Jánošíka Halmošimu propadla pod rukou a hosté opět vedli o dva góly. Poslední korekce skóre nastala v samotném závěru čtvrtečního klání. Pěknou kombinaci na jeden dotek zakončil ranou do odkryté klece Michal Bárta a upravil na konečných 1:4.

Ohlasy trenérů

Josef Řeháček, trenér píseckého mužstva po utkání pověděl: "Myslím, že jsme nesehráli vůbec špatný zápas. Diváci si asi řeknou, čtyřikrát prohráli, to je teda bída. Tady se ale tvoří úplně nové mužstvo. Z loňského kádru zůstalo zhruba sedm hráčů a pro některé z ostatních je to první zkušenost se seniorským hokejem vůbec."

"Musíme být trpěliví, zodpovědně se připravit na začátek soutěže. Potřebujeme nějaký čas, ale doufám, že si vše sedne a naše hra bude lepší a lepší. Když porovnám zápas v Třebíči s tím dnešním, myslím, že to bylo jinde. Benátky přijeli s velmi kvalitním týmem, několik jejich hráčů je na hraně extraligy. Jejich kvalitu dokazují i jejich výsledky a podle mě u nás nedostali nic zadarmo. Zápas jsme odmakali, a to se mi líbilo. Je však potřeba nadále intenzivně pracovat."

Milan Černý (HC Benátky nad Jizerou): Myslím si, že zápas měl dobrou úroveň. I domácí hráli dobře, měli své šance, ale brankář Blažíček, který chytal první dvě třetiny nás podržel. Jinak se mi zápas z pohledu našeho mužstva líbil, hráli jsme s dobrým nasazením, podařilo se nám v útočném pásmu udržet a vybojovat dost puků. Měli jsme řadu k tomu, abychom vstřelili i více branek, než se nakonec podařilo. Jsem dnes spokojen se všemi hráči.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy