Písečtí Hanákům v sezonní premiéře podlehli

Jihlava – V azylu jihlavského Horáckého stadionu odkrojili písečtí hokejisté první díl z programu plánovaných zápasových prověrek. V rámci Regionálního poháru si to rozdali s mužstvem olomoucké Mory.
Přípravné zápasy A-týmu, přát., út 7.8.2012, Horácký zimní stadion, Jihlava
Písek
Olomouc
2:4
1:1, 0:2, 1:1 - 1:2
Branky a nahrávky: 6. Klement (Volf, Homolka), 59. Ferebauer (Vaniš, Slavík) - 13. Herman (Bartoň, Pekr), 34. Řehák (Škůrek), 38. Řehák (Machala), 60. Pekr (Zbořil). Rozhodčí: Hejduk - Jeletz, Svoboda. Vyloučení: 10:9, navíc Ondrušek 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4.
Písek: Kantor - Kanov, Semrád, Lukáč, Pavlíček, Popela, Předota, Petráček, Klement - Heřman, Šperger, Polodna - Slavík, Vaniš, Ferebauer - Čurda, Kučera, Strnad - Volf, Homolka, Bernad.
Olomouc: Halász - Vodný, Selinger, Herman, Číp, Diviš, Ondrušek, Zbořil, Lehečka, Škůrek, Nedbálek, Machala, Bartoň, Lhotský, Schejbal, Řehák, Pekr, Kucharczyk.

Vedle již avizovaných hráčů, kteří se v přípravě ucházejí o místo v prvoligovém píseckém kádru, představil soubor od Otavy několik dalších nových tváří. Z kladenské líhně se přijeli trenérům Josefu Řeháčkovi a Jiřímu Kudrnovi ukázat tři hokejisté, jmenovitě obránce Tomáš Petráček (naposledy působil v prvoligové jihlavské Dukle) a útočníci Jakub Strnad a Martin Čurda z juniorky Kladna. Dva posledně jmenovaní si zahráli v jednom útoku se sparťanským mladíkem Frankem Kučerou (synem českého reprezentanta a olympijského vítěze z Nagana), jenž se v tomto týdnu v Písku zapojil do přípravy. Už na konci minulého týdne pak polykal u Otavy první tréninkové dávky další testovaný novic, čtyřiadvacetiletý třebíčský obránce Lukáš Popela.

V samotném utkání se Jihočeši blýskli velmi povedenou první třetinou, které však chybělo výraznější gólové vyjádření. V prostředním dějství písecký celek za soupeřem zaostával, a to především vinou série šesti vyloučení. Závěrečná dvacetiminutovka se nesla ve vyrovnaném duchu. V jejím závěru mužstvo IHC přece jen přitlačilo na pilu, snížilo na 2:3 a v závěrečné hře bez brankáře ještě stihlo Hanákům zatopit. Soupeř ale nakonec naopak potvrdil své vítězství čtvrtým gólem.

Bezprostředně po skončení zápasu následoval dohodnutý odvetný souboj, který se omezil na sérii pěti samostatných nájezdů na každé straně. Také v tomto rozstřelu byli úspěšnější olomoučtí hokejisté, vyhráli ho 2:1 a obohatili se v hodnocení Regionálního poháru o další tři body. Na písecké straně uspěl z pětice Kučera, Ferebauer, Heřman, Vaniš a Polodna pouze prvně jmenovaný. Dodejme, že v brance Jihočechů nahradil zdravotně indisponovaného Kantora před nájezdy jeho gólmanský parťák Halmoši.

Jiří Kudrna, asistent trenéra IHC Písek: „Bylo to pro nás první utkání, a i když jsme ho prohráli, můžeme být s výkonem našeho týmu vcelku spokojeni. V první a ve třetí třetině jsme odvezli slušný výkon, v té druhé jsme byli často vylučovaní a dostali se pod tlak. Možná to pramenilo z naší nerozehranosti, kluci byli až příliš urputní. V závěru jsme byli při power play nebezpeční a klidně mohli vyrovnat, ale nakonec jsme dostali čtvrtý gól.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy