Písečtí hráči se silným Lvům postavili čelem, přesto se celá porce bodů stěhovala k Labi

V sobotním jednadvacátém pokračování první ligy opouštěli písečtí hokejisté domácí led se vztyčenými hlavami, byť znovu prožívali zklamání z porážky. Ještě po čtyřiceti minutách drželi na uzdě jednoho z topfavoritů soutěže z Ústí nad Labem, ten ale v poslední části jejich odpor přece jen zlomil a odvezl si od Otavy všechny tři body.
1.liga ČR, 21. kolo, so 10.11.2012
Písek
Ústí nad Labem
2:4
1:2, 1:0, 0:2
Branky a nahrávky: 5. Polodna (Procházka, Vlček), 27. Drtil (Strnad) - 4. Tůma (Čermák, Sklenička), 17. Roubík (Boháč, Černý), 45. Boháč (Přeučil, Poživil), 57. Poživil (Roubík, Kovář). Rozhodčí: Mertl - Zíka, Flegl. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 390. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4.
Písek: Cikánek - Kříž (od 21. Petráček), Procházka, Klement, Makovský, Drtil, Semrád - Kubeš, M. Heřman, Pitule - Strnad, Šperger, Marek - Polodna, Vlček, Ferebauer - R. Heřman, Kučera, Slavík.
Ústí nad Labem: Orct - Smetana, Poživil, Černý, Pavlík, Vobořil, Brož, Homolek, Motejlek - Boháč, Roubík, Kovář - Handlovský, Rod, Kloz - Sklenička, Čermák, Tůma - Hess, Přeučil.
Domácí sestava doznala pro zápas s druhým týmem tabulky několika vynucených i nevynucených změn. S Cikánkem v brance zahájili Písečtí zápas nebojácně. Ve 4. minutě je ale zmrazila inkasovaná branka z hole Tůmy, jenž snadnou dorážkou dokončil výpad spoluhráče Čermáka. Zpět do varu se ovšem domácí mužstvo dostalo nečekaně brzy - už na konci 5. minuty se ocitl na konci vydařené přímočaré akce Polodna a vyšperkoval ji svým prvním gólem v této sezoně - 1:1. Radostný moment vybičoval písecký celek k nadšenému a bojovnému výkonu, který se musel divákům líbit. Jedinečnou příležitost ke druhému úderu mu skýtala hlavně půlminutová přesilová hra pěti proti třem, výraznější šanci si však vytvořit nedokázal. A tak se naopak brzy zúčastnil lekce favorita na téma "Jak snadno využít přesilovku" - při početní převaze Lvů zamíříl z velkého úhlu jejich nejproduktivnější hráč Roubíka procedil puk do miniaturní mezery mezi spojnici konstrukce branky a Cikánkovo rameno.

V prostředním dějství domácí soubor jasně deklaroval, že se přes všechny patálie může hrát i v této sezoně u Otavy dobrý hokej. Jeho hráči se pustili do favorita s velkou chutí, a přestože se nebezpečné momenty udály před oběma brankami, ústecký matador Orct byl zaměstnanějším z obou gólmanů. Odměnou za velice sympatické úsilí se stal pro Jihočechy vyrovnávající gól z 27. minuty. Pohotovou střelu Semráda po přihrávce zpoza branky ještě strážce lví klece lapil, o chvíli později ale pálil z naprosto identické situace druhý písecký bek Drtil a Orct byl tentokrát bez šance - 2:2. Navzdory dalším výpadům na obou stranách (nejvýraznější šance měli domácí Marek a hostující Kloz) zůstalo toto skóre v platnosti i pro třetí díl zápasu.

Píseckým hokejistům nakonec nebyla ani tentokrát souzena spravedlivá bodová odměna. Rozdílové k.o. jim severočeský tým uštědřil ve 44. minutě při hře čtyř proti čtyřem, kdy puk proklouzl pod ležícím Cikánkem před odkrytou branku a Boháč byl ve správný čas na správném místě - 2:3. Tento moment dostal ústecké hokejisty do sedla a písecká družina už to měla s přechodem do ofenzívy velmi těžké. Když už se k ohrožení soupeřovy branky díky svému důrazu prodrala, zaúřadoval v ní Orct. Naděje domácích na překvapivý úspěch vzaly definitivně za své v 57. minutě, kdy špatně zareagovali na hostující přečíslení a zakončující Poživil měl po ideální přihrávce Roubíka poměrně snadnou úlohu - 2:4.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna, IHC Písek: „Myslím si, že jsme proti velice silnému soupeři odehráli dobrý zápas, ale na body to bohužel nestačilo. Hráčům tentokrát nemůžeme skoro nic vytknout, je jen škoda, že se za svůj výkon nedočkali odměny. Minimálně bodovat si rozhodně zasloužili. Faktem je, že soupeř ukázal, jak zkušený a kvalitní tým má. I když se utkání tentokrát nevyvíjelo jednoznačně v jeho prospěch, dokázal ho strhnout na svou stranu.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy