Písek se výhry opět nedočkal, všechny body bere Hradec

Trápení píseckých hokejistů neukončil ani zápas s Hradcem Králové. Jihočeši se v první části ujali vedení, ještě před přestávkou ale soupeř dokázal obrátit vývoj a v dalším průběhu hry už si vedení vzít nenechal.
1.liga ČR, 11. kolo, so 13.10.2012
Písek
Hradec Králové
2:5
1:2, 1:1, 0:2
Branky a nahrávky:5. Melka (Boháč, Makovský), 34. Kameš (Melka, M. Heřman) - 17. Šagát (Moskal, Švagrovský), 19. Haluza (Budínský), 29. Kubica (Roupec), 50. Moskal (Švagrovský), 55. Kubica. Rozhodčí: Mertl - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 449. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:5.
Písek: Mazanec - Klement, Kameš, Makovský, Boháč, Růžička, Semrád, Drtil - Kuchejda, Šperger, Melka - M. Heřman, Petruška, Slavík - Polodna, Kučera, R. Heřman - Strnad, Vlček, Sedláček.
Hradec Králové: Čech - Roupec, Chmelíř, Čížek, Kania, Karlíček, Hendrich, Čáp, Vágner - Kubica, Haluza, Budínský - Moskal, Švagrovský, Šagát - Říha, Brož, Nosek - Berger, Macháň, Valášek.
Sobotní podvečerní duel začal pro písecké mužstvo i jeho fanoušky velmi slibně. Už v 5. minutě doputovala dlouhá přihrávka Makovského na hůl Melky, který ozdobil svůj návrat do píseckých barev vedoucím gólem. Ten domácí družinu jaksepatří nabudil a také v dalších minutách byla pro hradeckou defenzívu velmi nebezpečná. Za této situace měli Jihočeši výhodu dvojnásobné početní převahy, na zvýraznění svého náskoku ale nedosáhli. Ještě několik minut poté sice nechali diváky v naději na kvalitní podívanou, v závěru úvodní části ale vyrovnal v přesilovce hostů Šagát a v 19. minutě dokonal obrat Haluza.

Od té chvíle až do konce střetnutí už písečtí hráči znovu ustoupili do hlubokého stínu a Královským Lvům lov důležitých prvoligových bodů značně usnadnili. V určitých pasážích střetnutí se sice v domácí hře na chvilku vyjasnilo, tyto ojedinělé okamžiky ale příliš často mizely v nepřesnostech a hrubých chybách v blízkosti Mazancovy klece. Jednu z nich potrestal vytáhlý hradecký forvard Kubica. Kontaktní gól obránce Kameše ze 34. minuty udržel písecké naděje na bodový zisk v reálné podobě, a to až do poloviny poslední části, kdy přidal čtvrtý gól Východočechů Moskal.
Poté už nebylo na píseckém ledě v podstatě co řešit. K výsledkovému obratu měli herně rozháraní písečtí hokejisté hodně daleko, naopak v 55. minutě ještě jednou inkasovali z hole Kubici.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna, asistent trenéra IHC Písek: "V utkání jsme podali špatný výkon. Naše hra postrádala jakýkoliv týmový projev, což je u takového mužstva prvořadou věcí. Tady se ale každý se snažil hrát sám na sebe. V utkání jsme se sice dostali do vedení, ale pak jsme nevyužili přesilovku pěti proti třem a náš výkon upadal. Také nás za to stihl trest. Vyhrát jsme si rozhodně nezasloužili."

Martin Hosták (Královští lvi Hradec Králové): Myslím, že jsme podali vcelku stabilní výkon až na výkyv ve druhé třetině. Soupeře jsme během zápasu nepustili do větších šancí a sami jsme byli střelecky velmi aktivní. Nakonec se nám podařilo vyhrát poměrně velkým rozdílem, ale jinak si myslím, že to byl poměrně vyrovnaný zápas.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy