Písek poprvé ve skupině o záchranu zaváhal. S Litoměřicemi má jen bod

Ve vyrovnaném utkání celků z vrchní části skupiny o udržení musely nakonec rozhodnout o vítězi až samostatné nájezdy. Druhá bod nakonec urval pro svůj tým Ladislav Slížek a Litoměřice tak na jihu Čech vyhrály 4:3.
1.liga ČR, O baráž, so 3.3.2012
Písek
Litoměřice
3:4sn
1:1, 0:1, 2:1 - 0:0
Branky a nahrávky: 2. Melka (Slavík), 47. Žovinec (Antončík), 51. Lukáč - 3. Holomek (Tvrzník, Šinágl), 40. Martinka (Lenc, Šinágl), 54. Holomek (Zavřel, Tůma), 65. Slížek. Rozhodčí: Úlehla - Jílek, Šperl. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:0. Diváci: 520. Střely na branku: 42:34. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 3:4.
Písek: Sedláček - Žovinec, Pavlíček, Lukáč, Kanov, Jirků, Zacpálek, Všetečka - Bernat, Melka, Slavík - Antončík, Luňák, Dalecký - Polodna, Šperger, Markulinec - Ferebauer, Vaniš, Suja.
Litoměřice: Meravý - Boháč, Kříž, Smetana, Dudáš, Evan, Martinka, Holomek, Ketner - Tvrzník, Šinágl, Lenc - Hašek, Belay, Loskot - Novák, Slížek, Horčička - Zavřel, Hlusička, Tůma.

Utkání začalo ve velkém tempu a hned ve 2. minutě se do střelecké listiny zapsal Antonín Melka, který přebruslil hostujícího obránce a zamířil pod Meravého lapačku, který poprvé kapituloval. Nasazení obou týmů nepolevovalo a vyústila z toho branka Litoměřic, kterou vsítil Ondřej Holomek jehož střela propadla Sedláčkovi pod rukou. Následné oslabení Písku, při kterém byl vyloučen Slavík Litoměřice nevyužily a ani si nevypracovaly žádnou větší šanci. Po skončení přesilové hry se ke střele dostal Žovinec, ale jeho střelu vyrazil Meravý. Dalecký mohl vrátit Písku vedení v přesilovce, ale jeho střela těsně minula levou tyč a to bylo v této přesilové hře vše. V další šanci se ocitl Jakub Hlusička, který ujížděl téměř sám na branku, ale jeho střelu efektně chytil Sedláček. Do konce první třetiny se hra přelévala od jedné branky ke druhé, a to znamenalo, že k dalšímu gólovému zásahu nedošlo.

Druhá třetina odstartovala s hodně osobními souboji. Po jednom ze soubojů za píseckou brankou zůstal ležet otřesený Loskot, ale naštěstí to nebylo vážné. V nabídnuté přesilovce, která pokračovala ještě z první třetiny, byli hosté aktivní a mohli ve své aktivitě pokračovat, protože hned po vypršení trestu Zdeňka Špergera, putoval na trestnou lavici Všetečka, který se provinil podražením. Jenže ani v této výhodě se nedokázali hosté prosadit. Po vyrovnání počtu hráčů na hřišti se dlouho nemohl ani jeden tým dostat do šance, až hosté dostali možnost přesilové hry po vyloučení Lukáče. Hosté sice strávili většinu času v útočném pásmu, ale neokázali se dostat do šance. Po skončení přesilové hry se Písek pokoušel ohrozit Meravého, ale na litoměřického brankáře si Písečtí nepřišli. Písečtí mohli strhnout vedení na svou stranu při vyloučení Evana, ale svěřenci Josefa Řeháčka nedokázali nabídnutou výhodu využít. A toho využily Litoměřice, když se dvanáct vteřin před koncem zapsal na listinu střelců Ondřej Martinka a tak po druhé třetině platil stav utkání 2:1 z pohledu hostí.

Třetí třetina začala opatrně na rozdíl od předchozích dvou, ale opatrnost obou týmů opadla až při vyloučení Jakuba Evana. Písek se do několika šancí dostal, ale bez gólového úspěchu. Na Evanovo vyloučení vzápětí navázal Martinka, ale scénář přesilové hry byl téměř stejný jako v předchozím případě až do vyloučení Dudáše, kdy se Písku naskytla další možnost přesilové hry, kterou Písek využil zásluhou Dušana Žovince, který proměnil přesnou, křižnou přihrávku od Šimona Antončíka a vyrovnal tak stav utkání na 2:2. Po vyrovnávacím gólu převzali písečtí svěřenci iniciativu na hrací ploše, ze kterého plynulo vyloučení Martinky za hrubost. Přesilovou hru Písek využil a strhl tak vedení na svou stranu a to zásluhou Josefa Lukáče, který zachytil na modré čáře vyhození hostujícího obránce a sám před brankářem naznačil střelu a poslal kotouč mezi Meravého betony. Po inkasovaném gólu hýřili hosté aktivitou a hnali se za vyrovnáním. Povedlo se jim to až v 54. minutě, kdy se trefil Ondřej Holomek, který střelou od modré čáry propálil vše co mu stálo v cestě a vyrovnal stav utkání na 3:3. Vrátit zpět vedení domácím se málem povedlo Melkovi, který střílel těsně kolem levé tyče. Brankáře Litoměřic začali Písečtí zaměstnávat víc a víc. Vypovídá o tom také šance domácích, kterou zlikvidoval Meravý. Potom už se jen dohrávalo a žádný z celků nechtěl udělat chybu a tak byl výsledek po 60. minutách nerozhodný 3:3.

Hned z kraje prodloužení byl vyloučen hostující Hašek a Písek měl velkou možnost utkání rozhodnout ve svůj prospěch. Přesilovku ale Písek nevyužil a tak tuhý boj pokračoval. Do samostatného úniku se dostal Luňák, ale byl faulován a na 2 minuty si odešel odpočinout Holomek, ale ani tuto přesilovku Písek nevyužil a tak rozhodovala trestná střílení.

K prvnímu nájezdu hostí se postavil Ondřej Smetana, ale na Sedláčka si nepřišel. Za Písek se rozjel Luňák, ale jeho blafák byl obdivuhodný. Naznačil kličku do bekhendu a rychle strhnul kličku na druhou stranu kde se ocitl před prázdnou bránou. Další v pořadí byl Ketner, který se trefil pod ruku domácího brankáře. Na druhý písecký nájezd se postavil Antonín Melka a svou bekhendovou kličkou neuspěl. Třetím hostujícím exekutorem nájezdu byl Marek Zavřel, ale nepřekonal Sedláčka. Písek mohl utkání rozhodnout, ale Jiří Ferebauer neuspěl. Po třech sériích se pořadí otočilo a u středového kruhu se rozjel Lukáš Luňák. Znovu se pokusil o podobnou kulišárnu, jako v prvním případě, ale tentokrát ani netrefil branku. Naskytla se hostům velká možnost zozhodnout. Důvěru dostal Ladislav Slížek a se svým nájezdem si poradil náramně. Rozjel se velmi pomalu a tesně před Sedláčkem zvedl kotouč pod horní tyč a rozhodl tak o majiteli druhého bodu.

Ohlasy trenérů

Josef Řeháček (IHC Komterm Písek): Náskok na Beroun roste a je strašně obtížné se na tyto zápasy umět namotivovat. Hráči jsou profíci a měli by umět podat standardní výkon, i když už o nic nejde, dneska se to ale nedařilo ani jednomu z týmů. Byl to podprůměrný zápas, ale těžko říct, jestli hráčům něco vyčítat. Soutěž byla dlouhá, týmy se do poslední chvíle přetahovaly o body, ale teď už jsou karty rozdány. Teď je třeba se připravit na zbývající zápasy a pokud možno sezonu důstojně dohrát.

Daniel Tvrzník: HC Stadion Litoměřice

Na dnešním zápase bylo myslím vidět, že oběma mančaftům už tolik o moc nejde. Jak my, tak Písek už tu sezónu dá se říct jenom dohráváme, proto jsme si chtěli zahrát hokej, klukům jsme říkali, ať si zápas užívají. Chtěli jsme hrát hokej pro lidi, což se nám dvě třetiny myslím docela dařilo, ačkoliv nepadlo třeba tolik branek, protože oba brankáři chytali celkem dobře. Bohužel ve třetí třetině jsme udělali zbytečné fauly a dostali jsme se trochu pod tlak. Písek si to vyrovnání ve třetí třetině zasloužil, my jsme těch faulů udělali zbytečně moc. Na nájezdy dnes určoval hráče pokladník, zvolili jsme kluky, kteří ještě letos nedali gól. Jsem rád, že alespoň Nikolas to protrhl a do pokladny něco přispěje. Do rozhodujícího nájezdu se nominoval Láďa Slížek a proměnil jej, určitě věděl co dělá. Jsem rád, že jsme odvezli dva body a udrželi první příčku. Dohrajeme sezónu tak, abychom pobavili diváky, protože víme, že máme 19 bodů náskok na baráž a hraje se o 21. Nechci říkat, že je to rozhodnuté, ale to by se musel stát malý zázrak, abychom se do toho ještě namočili. Zápasy si chceme užít, šanci dostanou kluci, kteří v sezóně tolik šancí nedostávali. Doufám, že lidi na hokej přijdou a jsem také rád, že nás dnes přijeli podpořit sem a tímto jim chci poděkovat, protože byli hodně slyšet.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy