Jihlavští porazili Písek i na čtvrtý pokus

Jeden z nejméně oblíbených celků Písku je jednoznačně Jihlava. Ani dnes je hráčům od řeky Otavy nepodařilo překonat hokejisty Dukly Jihlavy, Písečtí svému soupeři podlehli 4:0.
1.liga ČR, 45. kolo, st 1.2.2012
Jihlava
Písek
4:0
1:0, 2:0, 1:0
Branky a nahrávky: 7. Indra (Kolafa, Maliník), 24. Padělek (Jeslínek), 31. Indra (Zeman), 45. Hodek (Padělek, Čachotský). Rozhodčí: Kubičík - Adamec, Poruba. Vyloučení: 4:4 Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 875. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:0, 0:4.
Jihlava: Novotný - Petráček, Ficenc, Dobrovolný, Jaroš, Malena, Kolafa, Kaláb, Grundmanis - Čachotský, Domin, Hodek - Bezděk, Padělek, Jeslínek - Zeman, Maliník, Indra - Vysloužil, Hubáček, Polcar
Písek: Sedláček - Všetečka, Zacpálek, Kanov, Lukáč, Žovinec, Pavlíček - Nouza, Dalecký, Melka - Antončík, Luňák, Nedorost - Polodna, Šperger, Mrkvička - Ferebauer, Vaniš, Suja - Kudrna

Úvodní minuty utkání patřily píseckým hokejistům. Hosté měli územní převahu, branku se jim ale vsítit nepodařilo. V čase 06:28 se tak prosadili červenožlutí borci. V předbrankovém prostoru se k odraženému kotouči dostal Marek Indra, který bekhendem vypálil. Puk se se štěstím odrazil od tyče do zad Vojtěcha Sedláčka. Od nich pak doputoval za brankovou čáru – 1:0. Novou akvizici Dukly gól nakopl, mladý forvard se o několik málo okamžiků později mohl radovat podruhé. To by však musel lépe seřídit mířidla. Hrozili ale také Jihočeši, konkrétně Tomáš Nouza. Nejproduktivnější hráč Písku se ve 12. minutě dostal do šance, když se prokličkoval mezi domácími obránci. Na Filipa Novotného si ale nepřišel. Po nevýrazném závěru úvodního dějství se tak odcházelo do kabin za jednobrankového vedení Dukly.

Druhá třetina se zpočátku nijak nevymykala průběhu té předchozí. Skórovali však opět domácí. Na světelné tabuli svítil čas 23:35, za brankou hostí operoval Michal Jeslínek. Šikovný útočník pak našel před píseckou svatyní zcela volného Aleše Padělka, jenž se do odkryté klece nemohl mýlit – 2:0. Hosté za necelou minutu znovu vylekali jihlavskou část publika. Antončík však sám před Novotným neuspěl. Ve 31. minutě odskočili zástupci z krajského města Vysočiny svému sokovi již na rozdíl tří branek. Adam Zeman sjel za branku, poté naznačil její obkroužení. Všechny však překvapil, neboť poslal přihrávku na volného Marka Indru, který pohotově zakončil a mohl si tak připsat druhý zářez na pažbě – 3:0. Když poté hosté nedokázali využít ani početní výhodu 5 na 3, skončila druhá dvacetiminutovka právě tímto skóre.

Závěrečnou periodu začala Dukla velice aktivně, což se jí také vyplatilo.V čase 44:14 dostal přihrávku Daniel Hodek. Sniper jihlavských hokejistů nakonec zvolil kličku do bekhendu, jíž překonal Vojtěcha Sedláčka – 4:0. Jihlavští hokejisté poté již definitivně převzali otěže utkání. Obrovskou příležitost ke zkompletování „bůra“ měl v 50. minutě Petr Domin, který se snažil dopravit do sítě odraženou střelu Tomáše Kolafy. Proti však byl Sedláček, který fantasticky vymrštil pravý beton. Utkání se poté již spíše dohrávalo, ani jeden z celků se nikam nehnal. Domácí si tak v poklidu dokráčeli pro vítězství 4:0.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Za vítězství jsme samozřejmě rádi. První třetina byla z obou stran trochu ulítaná. Potom už jsme ale byli lepší, myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. Některé hokejové věci, které se nám poslední dobou nedařili, jsme zlepšili, takže jsme spokojení.

Josef Řeháček (IHC Písek): Dukla zvítězila zaslouženě. Hokej je hra na 60 minut, a ne na 20, jak to chvíli z naší strany vypadalo. První třetinu jsme sice prohráli 0:1, ale hráli jsme dobře, to co jsme chtěli. Naším cílem bylo dostat Jihlavu pod tlak, protože má občas problémy v obranné třetině. Ale naopak v útočném pásmu hrají výborně, což také ve druhé a třetí dvacetiminutovce potvrdili. Do prostřední části jsme šli s tím, že musíme být trpěliví, že tam něco spadne. Bohužel se tak nestalo, dostali jsme rychle druhý gól, a pak už jsme byli všude o krok pozadu.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy