Písek se vrací z Kotliny s prázdnou, Rebelům podlehl o pouhou jednu branku

Dobře rozehraný zápas s hořkým koncem. I tak by se dalo stručně shrnout středeční vystoupení píseckého týmu. Jihočeši se v první části dostali do vedení, těsně před druhou sirénou ale v oslabení Jihočeši inkasovali. Na začátku třetího dějství pak poprvé v utkání poslal domácí do vedení Petr Polodna a těsný náskok domácích setrval až do závěrečné sirény. Píseckým se proti Havlíčkovu Brodu v tomto ročníku první ligy vůbec nedaří, stejnému soupeři tým od Otavy podlehl již potřetí.
1.liga ČR, 38. kolo, st 11.1.2012
Havl. Brod
Písek
2:1
0:1, 1:0, 1:0
Branky a nahrávky: 40. Protivný (Morava, Němec), 44. P. Polodna (Meidl, Vojtěch Němec) - 18. Ferebauer (Suja, Vaniš). Rozhodčí: Horák - Zíka, Flégl. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:0. Diváci: 936. Střely na branku: 32:44. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Havl. Brod: Neruda - Morava, Protivný, Voj. Němec, Semorád, Vondráček - Novotný, Pavlík, Rytnauer, Zábranský, P. Polodna - Jelínek, Kempný, Švaňhal, Štěpánek, Musil - Wasserbauer, Sova, Kostourek, Meidl, Stehlík.
Písek: Sedláček - Kolarz, Všetečka, Žovinec, Pavlíček, Lukáč, Kanov, Havran, Dvořák - Nouza, Luňák, Slavík - Antončík, Nedorost, Kudrna - S. Polodna, Šperger, Mrkvička - Ferebauer, Vaniš, Suja.

Po úvodním vzájemném oťukávání se do první vážnější šance dostal domácí Roman Vondráček. Osamocený v předbrankovém prostoru však ani nezacílil mezi tři tyče. Rebelové zbytečně svého soupeře pustili ke hře po čtyřminutovém vyloučení. Písek sice tehdy početní převahu nevyužil, začal ale tlačit na pilu a domácí si rázem pořádně koledovali o gól. Blízko byl Stanislav Polodna, jenž se obtočil kolem branky a Neruda musel reflexivně zasahovat betonem. Hned další akce už ale brankou skončila. Jihočeši vyhráli ve vlastním obranném pásmu buly, Marek Vaniš rychle přešel až před Nerudu, na jehož betonu sice ztroskotal, následná dorážka z hole Jiřího Ferebauera ale rozvlnila síť.
Rychle odpovědět mohl během přesilovky Roman Vondráček, v úniku však na Sedláčka nevyzrál. Do kabin se tak šlo za těsného stavu.

Druhá dvacetiminutovka začala ve vysokém tempu. Domácí měli dokonce možnost prosadit se ve vlastním oslabení – Semorád nejprve v situaci dva na dva minul branku, krátce poté z mezikruží ztroskotal na připraveném gólmanovi. Na druhé straně pak pro změnu potlesk sklidil Neruda, když po Žovincově střele ukázal mrštnou lapačku a následným tygřím skokem zabránil případné dorážce.
Hra se zklidnila a už to vypadalo, že druhá třetina skončí bez branek. Jenže hosté si situaci zkomplikovali vyloučením a zaplatili za to nejvyšší možnou cenou. O gól do šaten se postaral Tomáš Protivný, jehož tvrdý pokus od modré vymetl pavučinu v pravé šibenici.

Vyrovnávací branka dala utkání nový impuls, strhnout vedení opět na píseckou stranu mohl v úvodu třetí části Vojtěch Mrkvička. Proti jeho nájezdu se zaskvěl domácí gólman, když i v poloze ležmo dokázal zastavit letící kotouč. To Petr Polodna o dvě minuty později na druhé straně se svojí šancí naložil o poznání lépe. Po Meidlově vybídnutí se dostal do úniku, který zakončil střelou nad Sedláčkovo rameno, a podruhé tak rozjásal domácí tribuny.
Písečtí dostali příležitost, když se domácí provinili dvěma fauly. Během zkrácené přesilovky 5 na 3 se před brankou objevil Slavík, našel jenom připravenou lapačku. Hosty začal neúprosně tlačit čas. Ke kýženému vyrovnaní byli blízko Kudrna s Všetečkou. První jmenovaný nedokázal prostřelit obranný val před Nerudou, Všetečku pak vychytal neomylný beton havlíčkobrodského strážce klece. Ihned z protiútoku mohl výhru pojistit Meidl, trefil však pouze tyčku za Sedláčkem.
Utkání tak dospělo až do závěrečné hry bez brankáře, kdy písečtí hráli v převaze 6 proti 4. Rebelové zachovali chladnou hlavu a po sérii vyhození přečkali až do závěrečného hvizdu.

Ohlasy trenérů

Karel Dvořák (Havlíčkův Brod): Dvě třetiny byli hosté lepší a perfektní obranou nás k ničemu nepustili. Naštěstí v závěru prostřední části se to začalo otáčet a tam jsme byli o kousek lepší zase my. Bohužel jsme nedali góly z velkých šancí, jinak mohl být zápas rozhodnutý daleko dřív. Každopádně jsem rád, že mužstvo zabojovalo, v čele s gólmanem, a že jsme to nakonec takhle uhráli.

Josef Řeháček (Písek): Vstoupili jsme do zápasu dobře, kluci hráli to, co jsme po nich chtěli a dostali jsme se do vedení. Ve druhé třetině ale byla chyba, že jsme neodskočili na dva góly, to by měl potom soupeř hodně těžký. Šance jsme na to přitom měli. Místo toho soupeř vyrovnal, a pak dal i druhý gól. Domácí dnes byli šťastnější.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy