Písečtí hokejisté vybojovali proti Medvědům tři body

Dva předchozí zápasy se naši hokejisté nedokázali prosadit. Dnes se to hráčům od řeky Otavy povedlo třikrát. V první třetině skóroval Všetečka a čtyři vteřiny před koncem Kafka. Ve druhé části Beroun snížil na rozdíl jediné branky. Píseckým se ovšem podařil vstup do závěrečné třetiny, kdy na 3:1 zvyšoval Šperger. Tento stav svítil na ukazateli skóre i po šedesáti minutách.
1.liga ČR, 18. kolo, so 29.10.2011
Písek
Beroun
3:1
2:0, 0:1, 1:0
Branky a nahrávky: 16. Všetečka (Nouza), 20. Kafka (Eberle, Lukačovič), 41. Šperger (Mrkvička, Lukačovič) - 32. Hašek (Sobotka). Rozhodčí: Kubeš - Flegl, Zika. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 679. Střely na branku: 41:33. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Písek: Sedláček - Němeček, Všetečka, Parýzek, Lukačovič, Havran, Žovinec - Mrkvička, Šperger, Nouza - Kafka, Bělohlav, Eberle - Polodna, Luňák, Suja - Nedorost, Vaniš.
Beroun: Slipčenko - Malý, Sobotka, Špelda, Jebavý, Veselý, Hertl - Hašek, Švagrovský, Forman - Kupec, Pavel, Vlček - Přibyl, Rubeš, Doležal - Klhůfek, Stromko, Poletín.
První příležitost měli Medvědi, jmenovitě Sobotka, který tvrdou střelou z levého kruhu pořádně vystrašil Sedláčka, ten musel kotouč vytěsnit vyrážečkou. To byla na delší dobu jediná vážnější šance, následovala nepříliš pohledná pasáž hry, při které chyběla střelba a navíc se hra často kouskovala. Až ve třinácté minutě se diváci dočkali vážnější šance. Eberle střílel z bezprostřední blízkosti, jeho pokus těsně minul levou tyč. O chvíli později domácí pořádně zavařili před bránou Medvědů, Slipčenko dokázal udržet čisté konto. V čase 15:57 Jihočeši otevřeli skóre. Dostatečný důraz pře hostující bránou prokázal David Všetečka, který dotlačil kotouč za ležícího Slipčenka – 1:0. V čase 19:56 se domácím podařil vstřelit gól do šatny. Petr Kafka si počkal na vhodný moment k zakončení a poté zvýšil vedení Písku na 2:0.

Na začátku druhé třetiny Suja mohl potrestat zaváhání hostujícího obránce, ale střelou z otočky jen vyprášil Slipčenkovy betony. Na druhé straně mohl skórovat z podobné pozice Hašek, tomu ale neposedný kotouč v rozhodující chvíli odskočil od hokejky. Ve dvacáté sedmé minutě střílel nebezpečně Forman, kotouč o centimetry minul levou tyč Sedláčkovy brány. O tři minuty později sehráli pěknou akci Klhůfek a zakončující Stromko, písecký gólman jeho střelu vyrazil do rohu hřiště. V čase 31:51 Medvědi využili početní výhodu. Jiří Hašek napálil kotouč z ostrého úhlu a poprvé tak doslova propálil domácího brankáře – 2:1. Hosté útočili i nadále. Rubeš dorážel kotouč do písecké brány, ale nepovedlo se mu přehodit Sedláčkův beton.

Domácí vstoupili do třetí třetiny dobře a hned v čase 40:56 Zdeněk Šperger dorazil kotouč u levé tyče, do odkryté klece - 3:1. A domácí se tlačili dopředu i nadále. Luňák prokličkoval až před Slipčenka, ale zakončení se mu nepodařilo dle představ. V padesáté první minutě mohl domácí uklidnit Polodna, ale jeho zakončení od modré, Slipčenko vyrazil ramenem. O minutu později měl stoprocentní tutovku Nedorost, ale Slipčenko se dokázal bleskově přemístit a vykopnul tak kotouč směřující do berounské brány. Necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny mohl definitivně rozhodnout Nouza, po jeho střele puk poskakoval u levé tyče, Slipčenko nakonec hasil akci Písku, zalehnutím kotouče. Písek tak nakonec porazil Beroun 3:1.

Ohlasy trenérů

Milan Stárek (IHC Komterm Písek): Konečně jsme odehráli dobrý zápas. V důležitých momentech nás podržel výborně chytající brankář, kterého bych chtěl pochválit. Zápas v Olomouci mu příliš nesedl, ale proti Berounu byl týmu oporou. Máme za sebou sérii zápasů s těžkými soupeři a moc dobře jsme si uvědomovali, že teď už musíme bodovat. Naštěstí nám dnešní zápas sednul a dokázali jsme cenné body získat. Čeká nás Jihlava, doufám, že se podaří na povedený výkon navázat.

Miloš Pecka (HC Berounští Medvědi): Zápas se rozhodnul v první třetině, kdy jsme inkasovali dvě branky. Góly to byly šťastné, dalo by se říci až i ušmudlané. Ve druhé třetině jsme snížili na 2:1 a mysleli jsme, že ve třetí periodě se nám podaří alespoň vyrovnat. Domácí ale dali branku hned na začátku a pak už jsme se nemohli prosadit. Naši hráči se sice snažili, ale dnes to nevyšlo. Jak říkám, zápas se rozhodnul v první třetině.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy