Z Olomouce s potupným debaklem, Písek dostal na Hané osm branek

Ne, tohle nebyl jen zlý sen, to byla krutá realita. Písek se podruhé za sebou brankově neprosadil a z Hané odjíždí s osmibrankovým přídělem.
1.liga ČR, 17. kolo, st 26.10.2011
Olomouc
Písek
8:0
4:0, 1:0, 3:0
Branky a nahrávky: 2. Šlahař (Kolouch), 13. Pekr (Haas, Rác), 15. Ondrušek (Pšurný), 19. Dopita (Lhotský, Kucharczyk), 39. Haluza (Ondrušek, Řípa), 53. Selingr (Kucharczyk, Dopita), 54. Haluza (Bartoň), 57. Selingr (Dopita). Rozhodčí: Zubzanda – Guth, Rittich. Vyloučení: 3:4, navíc Luňák (PIS) - 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1186. Střely na branku: . Průběh utkání: 8:0.
Olomouc: Kašík – Lhotský, Nedbálek, Bartoň, Ondrušek, Staněk, Mikel, Kotvan, Horák – Kucharczyk, Dopita, Selingr – Šedivý, Řípa, Haluza – Pšurný, Kolouch, Šlahař – Rác, Pekr, Haas.
Písek: Sedláček – Němeček, Všetečka, Lukačovič, Havran, Lukáč, Parýzek, Kanov – Nouza, Šperger, Mrkvička – Nedorost, Luňák, Bělohlav – Polodna, Vaniš, Žovinec – Mošovský, Ferebauer, Kudrna.

S navrátilcem v sestavě Jiřím Dopitou vstoupili hokejisté olomoucké Mory do duelu proti Písku. A vstoupili doslova ukázkově. Písečtí jakoby zůstali myšlenkami ještě na rozdrcané dálnici, neboť v úvodní dvacetiminutovce inkasovali celkem čtyřikrát a o osudu duelu tak bylo rychle rozhodnuto.

Hned ve druhé minutě prostřelil Sedláčka z úhlu Jakub Šlahař. Podobný kousek se o deset minut později povedl čtvrté lajně, když se opět zblízka prosadil Matěj Pekr a Mora vedla o dva.

Jihočeši se osmělili pouze v přesilovce, ale to bylo málo. Kašík jinak mezi tyčemi mrzl a sledoval útočnou snahu svých spoluhráčů. V patnácté minutě propálil Sedláčka od modré po parádní Pšurného nahrávce Jiří Ondrušek a dvě minuty před sirénou využil početní výhodu excelentní tečí Lhotského bomby Jiří Dopita.

Druhá část přinesla disciplinovanější a také soustředěnější výkon hostů. Ti zlepšili hru a několikrát, opět v přesilových hrách, nechali vyniknout gólmana Hanáků. V jednom případě pak Kašíkovi pomohla po ráně Všetečky tyč. Pět minut před druhou sirénou dali Kohouti málem pátou branku, po dělovce Haase však zazvonila branková konstrukce i na druhé straně.

Bůra tak Olomouc zkompletovala až o chvíli později, Šedivý v přesilovce poslal puk Petru Haluzovi, ten si sjel před bránu, nikým nehlídán vykoupal Sedláčka a pohodlně zakončil. Necelých osm minut před koncem pak domácí proměnili další početní výhodu, po nádherné kombinaci Dopity a Kucharczyka zakončil do prázdné Pavel Selingr.

Jihočeši byli zralí na ručník, ovšem museli vydržet. Vzápětí si totiž sjel pro Bartoňovu přihrávku na kruh Petr Haluza a zvýšil již na 7:0. Další gól pak přidal po perfektní Dopitově výpomoci znovu Pavel Selingr. Oslavy v ochozech poté mohly vypuknout naplno, domácí hráči si závěr užili v exhibičním tempu.

Hanáci tak po vítězství 8:0 získali do tabulky další tři body, svou šňůru vítězství protáhli na čtyři zápasy a nadále se drží na druhém místě tabulky. Gólman Libor Kašík navíc vychytal třetí čisté konto v sezóně.

Ohlasy trenérů

Marek Novotný (IHC KOMTERM Písek): V Olomouci jsme chtěli dobře bránit a pohlídat si úvod, ale v první třetině se nám to všechno rozpadlo. Stav utkání byl 4:0 a domácí nás jasně předčili. Ale soutěž jde dál, musíme se z toho poučit. Byl to od nás asi nejhorší výkon v sezóně. Naše střelecká nemohoucnost dál pokračuje. Špatně se mi to hodnotí, bylo to tristní. Brankáře jsme nestřídali, protože jsme se tak rozhodli. V jednu chvíli jsme ho změnit chtěli, ale ve druhé třetině dostal jen jeden gól, bohužel potom to tam napadalo ve třetí části.

Petr Fiala (HC Olomouc): Hráčům jsme říkali, že hrajeme proti soupeři, kterého nesmíme podcenit a proti kterému musíme být důslední. Věděli jsme, že pokud to dodržíme, tak zbytek utkání se bude víceméně dohrávat. Jsme rádi, že se to vyplnilo, že jsme duel odehráli tak, jak jsme ho odehráli. Ve druhé třetině jsme sice hráli trochu lehkovážně, ale ono to svádělo. Šedesát minut hrát s tím, že budeme lítat a hrát s takovým zaujetím jako na začátku, to asi nejde. Soupeř totiž takový odpor nekladl. Je dobře, že jsme ve třetí třetině přidali branky a že jsme i dobře bránili a nepouštěli soupeře do šancí.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy