Hradečtí si po téměř bezchybném výkonu odvážejí tři body

Pondělní utkání zaslouženě vyhráli hokejisté Hradce Králové. Písecké musí nejvíce mrzet nevyužitá, dvouminutová početní výhoda 5 na 3. Východočeši o několik minut později odskočili na rozdíl dvou branek a vedení 2:0 si hosté udrželi až do konce zápasu.
1.liga ČR, 16. kolo, po 24.10.2011
Písek
Hradec Králové
0:2
0:1, 0:1, 0:0
Branky a nahrávky: 1. Vágner, 35. Látal (Budínský, Hendrich) . Rozhodčí: Zubzanda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:8. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 839. Střely na branku: 21:24. Průběh utkání: 0:0, 0:2.
Písek: Falter – Žovinec, Lukáč, Všetečka, Kanov, Havran, Lukačovič, Parýzek, Němeček – Nouza, Bělohlav, Luňák – Nedorost, Šperger, Mrkvička – Slavík, Vaniš, Ferebauer, Mošovský, Kudrna, Homolka.
Hradec Králové: Čech – Hendrich, Karlíček, Čáp, Poživil, Vágner, Chmelíř – Jindřich, Látal, Budínský – Berger, Macháň, Kubica – Kubeš, Brož, Kadlec, Tvrdík, Moskal, Koudelka.
Hosté vstoupili do utkání velmi aktivně a svou první šanci utkání dokázali také přetavit v úvodní branku zápasu. Na modré čáře napřáhnul Martin Vágner a golfový úder propadnul Falterovi mezi rukou a tělem – 0:1. A s píseckým týmem mohlo být ještě hůře. Na mezikruží se totiž o chvíli později zmocnil puku Kadlec, v tomto případě však minisouboj vyhrál písecký brankář.

Také v dalším průběhu hry musel být Falter v maximálně pozorný. Z otočky bezpečně zakončoval Brož a po něm se probojovali k dorážkám Budínský a Jindřich, všechny pokusy ale písecký brankář úspěšně odrážel. V samotném závěru prvního dějství se ještě proniknul píseckou obranou Moskal, také v tomto případě ale vyšel ze souboje brankář Falter.

Také do prostřední části vstoupili Hradečtí s nasazením. Ve 21. minutě zaměstnal Faltera ranou od modré čáry Chmělíř a písecký brankář kotouč vytěsnil špičkou betonu. Následně dostáli hokejisté Písku dvouminutovou možnost početní výhody dvou hráčů. Hradecká obrana v čele s brankářem Čechem těžké chvíle přečkala bez ujmy, Písek si výraznější tlak vytvořit nedokázal.

Druhá část nakonec skončila totožným výsledkem jako ta první. Jedinou branku celé dvacetiminutovky přinesla 35. minuta. Budínský povedenou přihrávkou z rohu našel před brankou najetého Ondřeje Látala, který ranou bez přípravy přesně trefil skulinku mezi Falterovými betony.

Zkraje závěrečného dějství mohl snížil domácí Lukačovič a útočný výlet píseckého obránce vypramenil ranou švihem. Ani v tento moment však brankář Čech nepřipustil zaváhání a svůj tým podržel. Velice rychle poté se mohlo potvrdit střílené pravidlo nedáš – dostaneš.Budínský měl na hokejce třetí gól hostů, ale Falter zasáhnul efektivním zákrokem lapačkou.

Čas postupně přibýval a domácím při dvoubrankové ztrátě nezbývalo než útočit. Hosté ale velmi dobře bránili a Píseckým se přes neprostupnou obranu velmi těžko procházelo k brankáři Čechovi. Šanci si dokázal vytvořil Nedorost, z těžkého úhlu ale nedokázal dopravit puk do sítě.

V samotném závěru Písečtí zkoušeli hru bez brankáře, ani se šesti hráči v útočné třetině ale jiskřičku naděje vykřesat nedokázali. Písek tak podlehnul na vlastním ledě Hradci Králové 0:2.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy