První přípravnou misi Písečtí zvládli skvěle, ruského soka porazili o dvě branky

Nelehký úkol na úvod přípravy si stanovili hokejisté Písku, kteří ke svému prvnímu utkání vyznali celek Ariada-Akpars Volžsk. Tým z druhé nejvyšší ruské soutěže potvrdil v úvodních minutách zápasu roli favorita a dostal se v průběhu první části do brankového vedení. Písečtí ale zabrali a tým poskládaný zejména z mladých hráčů nakonec vybojoval překvapivé vítězství 3:1. Skvělých výkonem mezi tyčemi jistil výhru brankář pražské Sparty Vojtěch Sedláček (na snímku).
Přípravné zápasy A-týmu, přát., pá 5.8.2011, Nymburk
Ariada-Akpars
Písek
1:3
1:0, 0:3, 0:0
Branky a nahrávky: 11. Golubničuk (Sarvarov) - 25. Markulinec (Kolář), 31. Slavík (Mošovský, Markulinec), 36. Vaniš. Diváci: 40. Průběh utkání: 1:0, 1:3.
Ariada-Akpars: Iskra - Aleksejev, Sergejev, Sarvarov, Fast, Iskhorov, Klimčuk, Vafin, Kuzmin, Rasulov, Olcgikhin, Prybonov, Gusarov, Carev, Korenkov, Shigapov, Golubničuk, Nesterov, Gofman, Bancarev, Valiulin.
Písek: Sedláček - Kolář, Husák, Zíb, Bača, Kanov, Dvořák - Ferebauer, Mrkvička, Řehoř, Mošovský, Markulinec, Slavík, Hrubant, Sýbek, Bernad, Pavlíček, Homolka, Vaniš, Polodna.

Ze širšího kádru se ve čtvrtečním souboji představili především mladší hráči bojující o místo na konečné soupisce. Ke svému prvnímu utkání v dresu IHC rovněž vyrazili také tři sparťané. Mezi tyčemi se od první minuty představil Vojtěch Sedláček, jednu obranou dvojici utvořili Jakub Kolář a Patrik Husák.

Ruský celek vstoupil do zápasu aktivněji a v úvodu utkání si hned dvakrát mohl vyzkoušet možnost početní výhody. Na konci 11. minuty se přizpůsobilo obrazu hry i skóre a Volžsk se ujal vedení. Přečíslení ruského celku využil přesnou střelou za přesunujícího se gólmana Vitaly Golubničuk a kotouč zamířil přesně do levého růžku. Na straně Písku o sobě dávala vědět v úvodní části především útočná formace Hrubant - Sýbek - Bernad, Iskra však všechny pokusy hostů v prvních dvacti minutách bezpečně kryl.

Také v úvodu prostřední části ruský celek hýřil aktivitou, v konečném součtu se však ve stejné dvacetiminutovce prosadili pouze hokejisté z jihu Čech a postupně přebrali otěže utkání do vlastních rukou. Ve 25. minutě vystřelil od modré čáry obránce Kolář, Petr Markulinec stejný projektil vychýlil z původního směru a nedal tak Iskrovi nárok udrže puk před brankovou čarou.

Chvíli poté, co se zápas přehoupnul do své druhé poloviny, podařilo se Píseckých obrat dokonat. V čase 30:13 Markulinec našel před brankou najetého Josefa Slavíka, který pohotovým zakončením z mezikruží poslal svůj tým do vedení. O minutu později byl velmi blízko třetí brance Píseckých Vaniš, do cesty se mu ale postavila levá tyč. Stejný hráč IHC se však nakonec přece jenom dočkal. Ve 36. minutě obral o puk váhajícího obránce a vyrazil do přečíslení, které sám vyřešil přesnou střelou.

V závěrečném dějství počet šancí výrazně poklesl. I přesto mohl náskok Písku navýšit Řehoř, proti němu byl ale Iskra maximálně připravený. Sedláček se nejvíce zapotil při střelách Gusarova a Careva, v obou případech ale dokázal puk zlikvidovat. V poslední části skóre dalších změn nenabralo a Písek tak porazil Volžsk na nymburském ledě 3:1.

Ohlasy trenérů

Milan Stárek, trenér Písku: "Moje dojmy z prvního přátelského utkání jsou trošku rozpačité. Bylo to spíš takové hledání. Nehráli jsme v optimální sestavě. Soupeř byl, když budu střízlivý, vyrovnaný. Myslím si, že tento zápas nás ani moc neprověřil. Také my jsme toho moc nepředvedli. Hra nebyla ideální."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy