Závěrečné utkání vyhrál postupující Most

Písečtí hokejisté se výhrou nerozloučili. Aktivnější vstup do zápasu zaživali hosté a vypracovali si dvoubrankový náskok. Domácí po perfektním úvodu ve druhé části srovnali, rozhodující úder ale nakonec zaznamenali Mostečtí a díky brance Charouska mohli slavit vítězství za tři body.
1.liga ČR, B10, st 30.3.2011
Písek
Mostečtí Lvi
2:3
0:2, 2:1, 0:0
Branky a nahrávky: 21. Bauer (Kellner, Forman), 22. Suja (Červený) - 10. Luštinec (Tauš, Divíšek), 17. Tauš (Luštinec, Prorok), 32. Charousek (Vrtek). Rozhodčí: Smitka - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. Diváci: 322. Střely na branku: 31:36. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.
Písek: Mazanec (32. Jágr) - Vráblík, Havran, Vojta, Jan Kudrna, Vomela, Všetečka - Polodna, Kellner, Pšurný, Suja, Dragoun, Forman, Červený, Ferebauer, Vlček, Bauer.
Mostečtí Lvi: Melichar - Martinec, Šulc, Charousek, Brožovský, Bíza, Müller, Panuška - Divíšek, Setikovský, Salač, Šafařík, Prorok, Vrtek, Tauš, Luštinec, Nedrda, Přeučil, Kašťák.

Rostislav Heczko - Písečtí hokejisté vstoupili do zápasu s velkým nadšením a nemínili si poslední utkání nechat zhořknout. Nicméně hned v první minutě šli do čtyřech, ale přežili bez ztráty kytičky. Ve 3. minutě byli po celou vlastní početní výhodu domácí hráči přikování v útočném pásmu a stupňovali svůj tlak, k prvním změnám ale nedošlo. V 6. minutě se Písečtí museli bránit ve čtyřech, ale paradoxně měli si vypracovali brankovou šanci, kdy jeli dva na gólmana, ale opět nepřetavili tuto situaci v gólové představení. Akce se začaly přelévat ze strany na stranu. Polodna nedal v dobré příležitosti branku a už byli na druhé straně dva na Mazance. A přišel první gól, kdy Tauš přihrál za bránou Divíškovi, ten z první nahrál mezi kruhy Luštincovi, jenž se nemýlil a Most vedl 1:0.

Ve 13. minutě dostali Písečtí jedinečnou možnost vyrovnat při hře 5 na 3. Žlutomodří dobře kombinovali, jenže bez střely nejde dát gól a při této šanci ani za celých 92 vteřin nemusel Melichar zasahovat. Domácí byli stále aktivní a při napadání rozehrávky měl dobrou příležitost Červený, ale netrefil klec. V 17. minutě dali Mostu stejnou šanci si zahrát 5 na 3 postupně Forman a Havran. Po 18 sekundách hry dostali domácí lekci z produktivity. Dvě nahrávky na modré, jedna přes brankoviště a zasunutí kotouče do poloodkryté branky znamenalo vedení 2:0 pro hostující Most. Gól vsítil Tauš asistenci si připsali Müller a Prorok.

První třetina přinesla šance na obou stranách, 2 góly dali hosté a zaslouženě vedli. Diváci si dali párek a poslechli nenapodobitelný zvuk rolby a šlo se na druhou třetinu.

Začátek byl jako z pohádky po 28 vteřinách vystřelil Bauer pod horní tyč a mohl se radovat i s Kellnerem, který mu asistoval. Radost, ale byla na celém zimním stadiónu. A když už pohádka tak pořádná, za dalších 87 sekund dostal Suja krásnou dlouhou přihrávku od Červeného a bez velkého vymýšlení poslal puk pod horní tyč. Stav 2:2 už byl pro domácí veselejší. Písečtí hýřili aktivitou i nadále. Šanci Jana Kudrny a ostatních likvidoval Melichar. Až ve 7. minutě prostřední části se dostali hosté k vážnější situaci, ale za to to pořádně zazvonilo. Luštinec vystřelil a Mazance zachránila pouze tyč jeho brány. Ve 32. minutě si vzal Charousek příklad z píseckých gólu a hned za modrou napřáhl a vyhnal jak pavouky tak Mazance s brány – 2:3. Jágr ještě nebyl úplně adaptován a při zkoušce z baseballu nechytil při skoku puk do lapačky a byla další šance hostujícího týmu. Nicméně pak se zaskvěl dalšími dobrými a jistými zákroky. Domácí se tlačili dopředu, ale k vyrovnání to nevedlo.

Po reklamních autíčkách se hráči přivítali s nejmenšími diváky plácnutím a šlo se na posledního dějství.

Do 4 minuty třetí třetiny byly k vidění pouze nepřesnosti. Z domácího pohledu bylo vidět úsilí a bojovnost, ale celá třetina se nesla v duchu marného dobývání útočného pásma. V 59. minutě si vzali domácí time-out a odvolali brankáře. Nicméně ani tohle nebylo nic platné k vyrovnání a zápas skončil výhrou hostů 2:3. Stejně jako v několika případech v nepovedené sezoně, také nyní Písek prohrál těsně o pouhou jednu branku.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy